Oopsies er lækre brød( næsten uden kulhydrat) opfundet af kostdoktoren Anders Eenfeldt lige til at lave sandwich af som wraps, burgerboller, naanbrød, pizzabunde o.s.v.
6-8 stk
3 æg delt i hvider og blommer
100 gram philadelphia eller anden friskost med eller uden smag
1 spk Husk/loppefrøskaller
1/2 tsk bagepulver
Hviderne piskes stive med et nip salt og blommerne blandes med friskost ,loppefrøskaller og bagepulver. Vendes forsigtigt sammen og bredes ud til små fladbrød evt. 2 store og bruges som wraps på en bageplade, drysses evt. med birkes, sesam eller andre frø. Bages på 150 grader til de er gyldne ca. 15 min.
Opbevares i en boks i køleskabet efter afkøling.
Kan de laves uden loppefrø…. men med hørfri istedet…igen smager mums 🙂
Tror ikke loppefrøene kan erstattes, de er jo en slags bindemiddel i dejen…men ja rigitg gode;0)
Hej du.. Det er ikke kostdoktorn der har opfundet oopsies men hende her: http://blog.yourlighterside.com/2009/05/gluten-free-low-carb-buns-aka-oopsie.html
Oopsie rolls er godt kendt fænomen i den amerikanske low carb verden og nu også i Skandinaviens LCHF 🙂 Hendes hjemmeside har også andre LC opskrifter 🙂
Hej Bitten
Ja man lærer så længe man lever – tak for tippet. Havde selv kun set dem hos kostdoktorn, men dit link skal da bestemt have et kig.
Bedste Hilsener Louise
Nemlig 😉 det er en fantastisk blog!
Har fulgt den i et par år… Det er også hende der har opfundet "blomkålspizza" 😉 Den kan helt sikkert anbefales.Hele familien elsker den;) Husk endelig at trykke at kogevandet ud af blomkålen 😉
http://yourlighterside.com/2009/05/recipe-the-original-cauliflower-pizza-dough-2/
Hej Kirsten
Ser super lækkert ud, tak for tippet 🙂
Mange Hilsener Louise
som jeg læser af http://blog.yourlighterside.com/2009/05/gluten-free-low-carb-buns-aka-oopsie.html er der ikke loppefrøskaller i ?
prøver for første gang idag uden loppefrøskaller(køber imorgen) – så får jeg se om det virker ?
skal lade dig det vide !
Cool og tak for forsøget – glæder mig til at høre om resultatet 🙂
Kan osten erstattes af F.eks. Græsk yoghurt? 🙂
Hej Sara
ved det faktisk ikke, jeg har selv engang lavet dem med cremefraiche 38% men aldrig græsk youghurt – så jeg kan ikke sige det.. Men mon ikke 😀
hilsen. Louise