Kolesterol = Livsvigtigt!!!

Print Friendly, PDF & Email

blog 001Ordet kolesterol bliver ofte forbundet med noget negativt, Jvf. B.T.s overskrift her i forgårs om det grusomme kolesterol og hvordan man bringer det ned. Uuhh bliver helt rød i kinderne, når jeg ser en sådan overskrift. Sandheden må siges at være en lidt anden, nyfødte babyer, der ikke kan producere kolesterol selv, dør af det. Kolesterol er blandt andet nødvendigt, for vores produktion af kønshormoner. Så hvad skal man snart tro på??? Jeg har valgt side og er helt overbevist om vælger at tro på nedenstående.

I virkeligheden er kolesterol ret en afgørende del af vores organisme. Hvis tallet er for lavt, producerer kroppen mere og hvis vi indtager for meget gennem kosten, skærer kroppen ned på egen produktionen…smart ! Har netop læst denne bog og er blevet slået af konspirations teorierne i den. Har købt den netop på baggrund af, at have fået målt mit eget kolesteroltal og fik et chok over stigningen i tallet sammenholdt med denne nye kost. Mit LDL tal var steget fra 1 til 2,3 og min HDL var det samme som før 3,4. Alt i alt et samlet tal på 5,7, hvilket jo ikke er alarmerende højt, men faktisk helt normalt og sundt. Indtagelse af mættet fedt giver store men ufarlige LDL partikler i blodet og mange hurtige kulhydrater giver små og farlige LDL partikler i blodet. På trods af al min viden om kolesterol fra www.kostdoktoren.se blev jeg alligevel livræd for det forhøjede tal – lige indtil jeg læste denne bog. Uffe Ravsskov forklarer på en letlæselig facon, hvordan et kolesteroltal  er med til at forny vores celler og membraner og hvordan det beskytter os, mod kræft og andre sygdomme. Han forklarer også, hvordan kolesterolet hjælper os til at danne D-vitamin fra solen gennem huden – livsvigtigt for os mennesker og i dag har mange mennesker et for lavt niveau af netop dette vitamin. Kan egentlig ikke forstå, at min læge ikke har reageret på mit MEGET lave kolesteroltal fra sidste år, for det var faktisk for lavt. Jeg levede af næsten ingen fedt og virkelig mange sunde kulhydrater, men konstant sulten og følte mig udmattet og stresset. Og jeg troede fuldt og fast på, at dette var vejen til sundhed og langt liv. Nu lever jeg på LCHF, meget færre kulhydrater, mere fedt, højere kolesteroltal og meget mindre stresset, mæt og glad. På min "gamle kost" havde jeg ofte hjertebanken og til tider angstanfald, følte mig humørsvingende og uligevægtig – alt dette nu blot fortid.

Ravnsskov problematiserer også,at det er medicinalbranchen der kunstigt holder grænserne for vores kolesterol tal nede, for at sælge flere statiner (kolesterolsænkende medicin) En medicinalbranche der alene ved salg af statiner, omsætter for omkring 185 milliarder om året worldwide! Uffe beskriver også alle de bivirkninger statinerne har og det er ikke få. Statinerne påvirker alt fra mentale forstyrrelser, dårlig søvn, aggressivitet, nerve sygdomme, impotens og cancer. Kolesterol er også med til, at omdanne det livsvigtige vitamin fra solen nemlig D-vitamin gennem huden. Den mest negative virkning ved statinerne er dog, at de sænker kolesteroltallet!!! KOLESTEROL ER MEGET NYTTIGT FOR OS !  Intet liv uden kolesterol – se bare på kyllingefosterets madpakke/æggeblommen, fyldt med selvsamme stof. Kvinder kan i øvrigt, have et meget højere kolesteroltal end mænd og uden at være spor bekymrede over det. Ældre mennesker med et højt kolesteroltal, lever i gennemsnit længere end dem med et lavt!

Uffe fastslår, gennem at have læst mange undersøgelser, at der ikke er sammenhænge, mellem højt kolesteroltal og hjerteinfarkter/ blodpropper. Han fortæller også, at Masai erne f.eks. spiser dobbelt så meget mættet fedt i kosten som vi her i norden og samtidig er indehavere af verdens laveste kolessteroltal. Så heller ingen sammenhænge her. WHO kan ikke afsløre den viden, da de ellers skal indrømme, at have givet folk de forkerte kostråd de sidste 30 år… Efter at have læst i rigtig mange lchf bøger, at et kolesterol tal er nyttigt for os, var det rart at få en videnskabelig underbygning af det postulat. Uffe Ravnsskov giver efter mange tekniske forklaringer, inflammationsniveauet i kroppen, skylden for om vi får hjerte/kar sygdomme og blodpropper og ikke som hidtil antaget kolesteroltallet. Vores inflammationsniveau bliver blandt andet holdt nede, af en god fedtstofbalance i blodet. Så hans råd er, smid smøgerne på hylden, bevæg dig og HOLD BLODSUKKERET NEDE!!! Eftersom c-vitamin og blodsukker bruger samme dør indtil cellerne, så er det en god ide, at holde det meget omtalte blodsukker nede- hvem sagde lchf???

Tag tilskud af D-vitamin mindst 1000 IE dagligt, især om vinteren. Spis et tilskud af mindst 1 gram c-vitamin om dagen og mere, hvis man er ramt af infektion i kroppen.

Spændende læsning her opsummeret, for at I ikke behøver at læse den – sådan !

Vips blev jeg lige forvandlet til en af dem jeg selv bliver irriteret på – en der giver lekture og prædiker,´men ser ingen udvej her – sådan er det bare !

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i LCHF og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code