Lyst weekendbrød

Print Friendly, PDF & Email

mad 015 Lækkert "brød" der næsten er som et almindeligt groft brød – godt alternativ til lavkarbo brødblanding fra funksionell mat og lidt billigere på den lange bane.Og endnu en fordel er, man ved hvad der er i det. Jeg vil ikke anbefale, denne slags brød alt for ofte, hvis man er meget sensitiv. Brødet smager så godt,, at man nemt kommer til at overspise det, med det resultat, at man får indtaget for mange kulhydrater – men fint en gang i mellem!

 1 brød :

4 æg

150 gram malede solsikkekerner

1 1/2 spk husk/loppefrøskaller

50 gram mandler malet til mel

20 gram sesamfrø

2 tsk bagepulver

1,5 – 2 dl cremefraiche

1 tsk salt

3-4 spk rapsolie, kokosolie eller smeltet smør

1 tsk sukrin (kan udelades)

evt. 1 tsk. kardemomme/kanel

Chiafrø/birkes/græskarkerner eller sesamfrø til pynt

Rør sammen og bag i en rugbrødsform smurt eller beklædt med bagepapir nederste rille på 160 grader i ca 1 time og et kvarter. Hvis skorpen begynder at blive for mørk, dæk da til med folie resten af bagetiden.

Opbevares i køleskab i plasticopse, kan fryses og endog ristes

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman – nu indædt real-foodie…

Dette indlæg blev udgivet i brød, LCHF, Morgenmad, Opskrifter og tagget . Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Lyst weekendbrød

  1. Annika skriver:

    Hvordan er konsistensen? Vil man kunne lave det som boller fx?

    • louiee skriver:

      Ikke denne her, de skal i form, men har ærligt talt ikke prøvet, har en opskrift på boller på lager,kommer snart! God bagelyst ; o)

  2. Lisbet skriver:

    Kan man erstatte solsikkekerner med græskarkerner i stedet?  Glæder mig til at prøve dette brød!

    • louiee skriver:

      Har ikke prøvet, men er næsten sikker på det kan lade sig gøre, kan varieres i det uendelige. Her er iøvrigt lige opskriften på “kernerugbrød” som lovet:

      150 gram malede mandler,100 gram solsikkerkerner,100 gram sesamfrø,100 gram græskarkerner,100 gram hørfrø, 4 store æg eller 5 små,1 dl raps/olivenolie,1 tsk salt blandes og bages nederst i ovnen i smurt, eller bagepapirs foret form på 160 grader i 70 min. Du kan altenativt tilsætte 150 gram revet ost og halvdelen dvs. kun 1/2 dl olie smager godt.!

      Brødet kan fryses og opbevares i køleskab.

       

  3. Lisbet skriver:

    der kom nok for meget kokosolie i – for den " sveder" men tilgengæld en fantastisk skorpe med chia frø, og smagen er rigtig god!

    • louiee skriver:

      Brødene skal svede lidt da der ikke er noget korn til at opsuge olien, men juster lidt ned hvis du synes ;o)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code