Lækkert og meget mættende tilbehør til kød, fisk eller fugl en af mine store favoritter. Kan spises lun og er fin til at tage med kold i madpakken.
300 gram haricot verts
5 æg
1 ds flåede tomater
2 løg groft hakkede
100 gram revet ost ( herregårdsost, parmesan eller anden ost med smag)
1-2 spk herbes de provence
1 tsk herbarmare
1-2 spk basilikum
2 fed hakket hvidløg
Smør et ildfast fad med smør og læg bønnerne i. Steg løg og hvidløg blanke i lidt smør og tilsæt hakkede tomater og krydderi. Kog lidt ind så noget af vandet kommer fra tomaterne. Sluk for blusset og tilsæt æg og revet ost. Hæld blandingen over bønnerne og gratiner i ovnen i 50 – 60 min på 175 grader til blandingen er gylden og fast. Fungerer også fint som en slags tærte uden bund.