Er du på skideren?

Print Friendly, PDF & Email

Toilet

 

Ja, en ret useriøs titel på et ret så seriøst indlæg, om noget der vedrører alle, men vel egentlig er lidt tabubelagt. Jeg synes godt man må lave lidt sjov med noget der er alvorligt – det gør det lidt lettere at håndtere.

Egentlig en lidt sjov størrelse at skrive indlæg om , men i min optik noget af det ALLERVIGTIGSTE for mig. Hvis maven ikke virker er jeg seriøst på skiderenfrown Ja det mener jeg bogstaveligt talt!!!

Aller der kender mig godt ved,at jeg synes, at alt der drejer sig om noget  der har med toiletter at gøre eller hvad der er i dem,  for det første er top latrinær humor og dernæst meget interessant. Jeg er stadig tæske barnlig ikke færdig med det udviklingstrin endnu. Min bedste veninder, har kunnet holde mig vågen hele natten, når vi sov sammen som yngre, ved bare at fortælle historier om hvad der skete på det lille hus. Jeg grinede gør stadig så tårerne trillede og maven krampede over de samme historier igen og igen. Jeg er også en af den slags mennesker, der bryder sammen af grin, når der bliver slået en højlydt prut- ja indrømmet, jeg er nem at underholde.

Som en slags opfølger på mit indlæg om søvn, synes jeg, at jeg var nødt til at tage fat i næste og mindst lige så vigtige del af livskvaliteten – nemlig at tarmene virker. Hvis man ligesom mig har oplevet hvor ødelæggende det kan være at have skiftevis forstoppelse afløst af tynd mave i en lang periode. Dt hørte op da jeg smed alt korn i kosten på porten og fandt vidundermidlet Vita Biosa.vita.. Har læst en ligende erfaring med netop dette produkt hos madbanditten og der er ikke andet og mere fortærsket at sige end at det virker!

Egentlig utroligt og tankevækkende at nogle kvinder der knapt nok kan holde på en hemmelighed i mere en to minutter kan holde mad indespærret i kroppen i dagevis med store gener til følge… Kender efterhånden ganske mange kvinder der lider af tarmballade i form at IBS (irriteret tarm) eller andre lidelser. Det er et ofte tabubelagt og undervurderet samtale emne, fordi det er så vigtigt for os at maven fungerer. Stort set hele vores immunsystem ligger i tarmene og dermed også vores velbefindende. Det meste er styre fra vores hjerne og psykisk stres og andre påvirkninger kan sætte en blokering i vores tarm. Min  kloge kollega siger, at hvis afføringen først er klar i affyringsrampen skal den ud, ellers suger kroopen væske ud af skidtet og vi har forstoppelse til følge. Kommer til at tænke på at jeg som ung var en uge på Roskildefestival – vel at mærke uden at lave nummer to. Ikke fordi jeg nægtede men min krop ville ikke slippe noget som helst påde dengang meget ulækre toiletter.. gad vide hvor al den mad jeg stoppede i hovedet gemte sig? Hvad blev der lige af ligningen "Hvad der kommer ind, skal også ud igen."

Et normalt toilet besøg skal gerne vare mellem 30 og 60 sekunder.. så frem med stopuret- det der med at sidde på potten til "pressemøde" i meget længere tid af gangen med søndagsberlingerne er no go. Det giver udposninger på endetarmen, også kaldet hæmorider. Sid i oprejst stilling på toilettet – gør det nemmere at tømme tarmen helt. 1 – 2 besøg på potten om dagen er helt normalt.

Et velfungerende tarmsystem er ikke som mange tror baseret på fiberrig kost men primært på de gavnlige probiotiske bakterier vi indtager. Og mulighdederne er mange og jeg måtte igennem en hel del forskellige slag s før jeg fandt min favorit. Fibre er gode javel ja, men i for store mængder giver de ondt i maven, forstoppelse og underholdning  rigitg meget smertefuld tarmluft! Jeg oplever selv virkelig få prutter på LCHF kost i forhold til min gamle kulhydrat kost. Ja så meget for den underholdning- må grine af andres luft i fremtiden.

 En anden vigtig forudsætning for en god tarm fukntion er bevægelse og her taler jeg ikke nødvendigvis om opslidende motion. Ganske almindelig hverdagsmotion, gerne raske gåture, vinduespudsning, tage trapperne osv. Masser af væske og et dagligt magnesium tilskud hjælper også på sagerne.

Lige til sidst en lille historie, fra en ret så bramfri pige jeg kender. Hun skulle for første gang overnatte et par dage hos sin relativt nye kærestes foældre på sydsjælland. Pigen kunne i løbet af weekenden ikke holde sig og lavede stort på et af husets toiletter. Som hun selv fortalte havde den været indespærret noget tid og der lugtede ikke ligefrem af roser. I døren på vej ud af toilettet kommer kæresten ind og siger "pyha for en stinker!" Pigen lyver hurtigt, at hans far lige har været derude og han siger ikke mere. Senere samme aften ved middagsbordet siger selv samme kæreste til sin far, at det var da en ordentlig bombe han tidligere havde lagt på toilettet nedeunder. Faderen ser uforstående ud og kæresten peger på den meget flove pige og griner højt " det var dig det var dig " Behøver vist ikke at fortælle, hvor flovt det føles og pigen ordentlig hak i den feminine facade. Behøver heller ej at sige, at forholdet ikke holdt særlig længe..!

Ja jeg kunne blive ved om dette emne, løber vist aldrig tør ord om mave/tarm systemet, men jeg giver en svada en anden dag igen!! Det lover jeg wink

Fandt lige det her meget sigende billede på alun.dk der fortæller om generelle sundhed,nyd det lige nu vi er i genren :

poopie

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Kroppen, LCHF og tagget , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Er du på skideren?

 1. Stella skriver:

  ha ha ha ha ha… stakkels pige 🙂

   

  Men du har ret – det er et tabubelagt emne, og det er et problem for mange. Jeg synes nu, min mave fungerer bedre på lchf, men ind i mellem tager jeg magnesia som supplement.

  • louiee skriver:

   Me too har aldrig haft bedre og mere velfungerende mave end på LCHF kosten, det og så vita biosa ; 0)

   • Stella skriver:

    og jeg har lige købt Vita Biosa i dag, og har taget første dosis. Yak.. men hvis det virker, så kan jeg godt tage en 'snaps' om dagen 🙂

    • louiee skriver:

     Hvis du synes den er helt kast op agtig i smagen findes den i en stevia variant. Jeg har vænnet mig til den og synes tro det eller ej at den smager godt! Har hørt en klog pige sige at hvis det smager godt efter noget tid er det et tegn på at kroppen har brug for det! SKÅL ; 0)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code