Skipper Skræk ville have elsket denne udgave, af hans foretrukne bladgrønne spise. Det er superhurtigt at lave og bare ultra sundt og velsmagende. Spis gerne spinat i alle varianter flere gange om ugen. Kan spises til frokost, morgenmad eller til aften. Sådan her foregår det :
2 personer
1 pose frisk spinat ca 250 gram (frossen spinat kan med fordel også bruges)
2 skalotteløg i fine skiver
1/2 dl fløde
10 gram smør gerne hvidløgsudgaven fra Thise
1 skvis citronsaft
salt og pebe
Skyl spinaten godt og lad den dryptørre i et dørslag sigte. Derefter lægges spinaten på en stor stegepande sammen med smør og løg i skiver. Spinat og løg bliver blødt og fløden tilsættes med citron, salt, peber og koger lidt ind. Kan også laves i gryde, men jeg synes den bliver mindre våd på en pande.
De porcherede æg koges i en gryde med spil kogende vand tilsat lidt eddike og salt. Slå forsigtigt et æg ad gangen ud i vandet og lade porchere i 3 min til hviden er stivnet og blommen stadig er flydende indeni. Kræver lige lidt øvelse de første par gange, men når taget først er der, er det næsten lettere, end at lave et almindeligt blødkogt æg.
Her serveret med lår fra dagen før og lidt hvidløgsmayo