Krydrede kødspyd

Print Friendly, PDF & Email

mad 022

 Ved godt at vi får meget hakkekød herhjemme i familien, men hvis man prioriterer økologisk og fritgående kvæg højt så skal man have en relativt stor pengepung hvis der skal steaks med bearnaise på bordet ofte. Det gælder om at være kreativ med hakkekødet så det ikke bliver kedeligt i længden..

Her er en variation af krydrede kødspyd der er stor favorit på middagsbordet. Kan bruges kolde dagen efter på madpakken med lidt pesto til.

 

 

8 spyd :

4 træspyd knækket i halve

400 gram hk okse eller blandet svin/okse med god fedt%

1 spk stødt koriander

2 tsk stødt ingefær

1/2 tsk chilpotle chili eller cayennepeber

2 tsk spidskommen

2 fed presset hvidløg

2 tsk løgpulver eller 1 meget finthakket skalotteløg

salt og peber

Bland hele molevitten og lad gerne stå nogle timer i køleskabet så smagsnuancerne sætter sig. Del portionen i 8 lige store stykker og lav små tommelfinger tykke pølser og sæt på spyd.

Bag spydene i ovnen på 225 grader i ca 15 min højt oppe i ovnen på bagepapir. Giv gerne grill de sidste minutter så kødet bruner.

Server med pesto eller en cremefraiche dressing med rød dressing fra urtekram- spicy og passer godt til.

brød og dressing 002

 

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman – nu indædt real-foodie…

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Frokost, Opskrifter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code