Tyvstjålet ide fra paleobaren i torvehallerne men det smager den ikke mindre godt af! Her er min fortolkning…
2 stk meatzzas:
400 gram hk øko okse 8-12%
100 gram brune champignons
50 rød peber frugt
100 gram revet ost ( jeg brugte herregaardsost fra Løgismose)
2 store skalotteløg eler 1 rødløg
2 fed hvidløg
2 spk rød eller grøn pesto
Pizzakrydderi (oregano,basilikum )
4 stk Piri-piri chili på glas (Irma)
salt og peber
Frisk basilikum (kan udelades)
Bland det hakkede oksekød med krydderi og hvidløg og bred det ud på bagepapir i to store cirkler. Bag de 2 bunde på højeste varme 225 eller 250 grader i ovnen til de får farve. Tag dem ud og fjern noget af det overskydende væske.
Svits grøntsagerne mens kødet er i ovnen ternet champignons,peberfrugt og løg på panden med chilierne i små stykker.
Put først grøntsagsfyld på det brunede kød og top op med ost og gratiner meatzzaerne ved grill og høj varme øverst i ovnen til osten smelter.
Når du tager meatzzaerne ud, toppes de med pesto, basilikum og lidt god olivenolie inden servering.