En variant af stenalderbrød der kan varieres i det uendelige. Minder lidt om rugbrød og smager godt med alt fra sild til pålægschokolade eller bare smør!
150 gram mandler malede
150 gram græskarkerner
100 gram solsikkefrø
100 gram sesamfrø
100 gram hørfrø
4 store eller 5 små æg
1 dl raps eller olivenolie altenativt 100 gram smeltet smør eller kokosolie
1 tsk havsalt
Røres sammen og hældes i smurt eller bagepapirsforet form og bages nederst i ovnen på 160 grader i ca. 70 min.
Kan fryses og kan holde sig længe på køl.
Halvdelen af olien kan uskiftes med 150 gram revet ost for mere smag!
Jeg blev inspireret af madbanditten og tilsatte 100 gram mørk chokolade og det blev bare lækkert.
Variationerne i denne opskrift kan som ses være mange, prøv at udskifte mandler med kastaniemel eller valnødder, pinjekerner og andre nødder og frø. Mulighederne er uendelige
Hejsa..
Hvor lang tid kan "stenalder brødet" holde sig? ☺
Hej
Kernebrødet kan holde sig ihvertfald 14 dage i mit køleskab, jeg fryser også ned i skiver og lægger madpapir i mellem hvis jeg ikke kan nå at spise det. Tør hurtigt op og nemt at tage frem.
Hilsen Louise :0)