Frikadeller med ekstra fedt procent

Print Friendly, PDF & Email

keto 007

 

Ketose frikadeller kunne vi også kalde dem. Frikadeller med lidt lavere protein og kulhydrat andel på bekostning af ekstra fedt andel – men ikke på bekostning af af smagen!

2 personer

200 gram hakket kalv og flæsk 18- 22 % procent

2 ægge blommer

1 tsk dijonsennep

1 tsk tamari soya

Timian, cayennepeber, salt og peber efter smag

1 tsk husk

Smør til stegning.

 

Farsen blandes og sættes på køl et par timer eller mere.

Steg frikadellerne i man fristes til at sige rigeligt smør og server med en fraiche 38% dressing eller en mayodip for ekstra mæthed! Nemme at tage med på farten og fyldt med lidt protein og fedt energi.

 Er Stadig i optimal ketose efter at have spist en god portion spinat i går til aften. Glemte at tage et billede af bevisetindecision

Men keton værdien var faktisk steget i går aftes til 2,4 ovenpå grøntsager og flere proteiner og klart flere kalorier. Kan ikke understrege hvor godt jeg trives på denne super højfede kost. Jeg har masser af energi og er på en eller anden måde meget klar i hjernen og tankerne – fed følelse.. Særligt er mit humør helt i top!!!

Fordelingen hed 82% fedt 15 % protein og 3 % kulhydrat. Igen en dage med masser af mæthed og SLET INGEN sult eller cravings – I Love it!

 For de interesserede spiste jeg i går :

9 – kaffe med kokosolie 25 gram

11 – oopsie med æg rørt med smør, karry og basilikum

13 – 2 æg stegt med hvidløgs smør(meget) og revet cheddar på toppen

16 – 3 paranødder og 30 gram macadamias og en ketose delle.

18 – æg stegt med smør og en god portion frisk spinat- revet ost på toppen

19 – te med kokosolie 10 gram

Startede lidt tidligere med fedt kaffe fordi jeg virkelig var sulten. I dag er jeg stået op taget min spinning time kvart i syv og føler hen ad ni at nu trænger jeg til kaffe med kokosolie. Mit blodsukker holder jeg også øje med og det ligger stabilt på ca. 5. Alt i alt en god oplevelse med masser af energi til at dyrke motion, håber det holder vedsmiley

 

 

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Ketose og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Frikadeller med ekstra fedt procent

 1. Sandra skriver:

  Hej, jeg faldt tilfældigt for en måneds tid siden over din blog, og har sporadisk fulgt med. Jeg må sige at det du har gang i nu er virkelig spændende! Og jeg synes det er fedt at du skriver hvad du har spist. Jeg skal bare lige være klar, så vil jeg også forsøge at prøve det af.

  Efter en del problemer med smerter i underlivet, og en læge som mente at alt var i orden, valgte jeg at prøve at ændre på kosten. Og hvilken åbenbaring, jeg er stadig NY på området, og er faldet tilbage et par gange siden jeg startede for 5-6 uger siden. Men jeg forsøger hele tiden at komme tilbage på sporet, fordi den velvære som jeg føler når jeg lever efter LCHF principperne er helt overvældende dejlig. 

  Det er skønt at vide at man ikke er alene, og din beskrivelse af dit livsforløb mht mad/kure/sundhed kan jeg fuldstændig genkende.

  Tak fordi du vil dele dine udfordringer med os!

  Jeg følger spændt med.

  Hilsen Sandra

  • louiee skriver:

   Hej Sandra

   Fedt for dig, at det har virket at tage sagen i egen hånd. Det at gå all in på LCHF tager nok lidt tid og kræver tålmodighed. Jeg tror, at når først kroppen har prøvet hvor godt den virker på kosten, bliver tilbagefaldene færre. Vi er små vanedyr og har brugt mange år på at skabe mestrings strategier for os selv – for at overleve, det tager lidt tid at bryde de mønstre igen. Men hvis du trives sådan her, vil principperne med ganranti blive lettere at holde, man gider simpelthen ikke de “tømmermænd” og evt ubehag der følger med hvis man slingrer for meget i kursen. Sådan er det i hvertfald for mig. Ved der er andre der med succes lever lidt mere liberalt. Jeg er nok lidt (læs meget) sort/hvidt indrettet og lever bedst når det er lidt firkantet. Tak for din positive feedback – lige så skønt for mig at vide at der er andre der kender til samme mønstre som mig.

   Hilsen Louise :0)

 2. Frusb skriver:

  Det er altså spændende at følge 🙂 Og skriv endelig hvad du spiser i løbet af en dag! Det er jeg ihvertfald interesseret i 😉

  Har du egentlig fået målt din fedt% før du gik i gang? Det kunne være sjovt at se, hvor langt den kommer ned.

  Har du nogen idé om, hvor længe du vil spise på denne måde, hvor du holder dig i optimal ketose? Jeg tænker, at du da må komme til at mangle vitaminer, antioxidanter, m.m. fra grøntsagerne, når de indtages på et minimum?

  Du bruger ikke så meget fløde? Er det fordi fedtindholdet er for lavt?

  Mange spørgsmål, I know… Men jeg er bare vildt interesseret 😉

  God weekend!

  • louiee skriver:

   Hej Jonna

   Som svar på dine spørgsmål har jeg ikke fået målt % procent , men jag har svinget så meget op og ned i vægt så jeg ved godt hvordan bukserne sidder når jeg har tabt fedt ;0) men ja det havde været sjovt at se!

   Jeg har ikke umiddelbart sat mig for hvor længe jeg vil være i ketose. Men jeg vil genindføre så mange grøntsager jeg kan løbende uden at det går ud over ketose værdierne. jeg spiser iøvrigt en stor mængde kost tilskud (vitaminer og mineraler) og drikker grøn te og cell food for antioxidanter. Man kan faktisk få rigtig mange af de essentielle vitaminer af kød, æg og bladgrønt. M.h.t fløden har jeg holdt en pause fra den af hensyn til min mave – synes jeg fik ondt i maven når jeg indtog for store mængder fløde. Fløde indeholder lidt flere kulhydrater end smør og ost og mælkesukker der kan trigge insulinudsving hos nogle. Jeg elsker kaffe med fløde og flødestuvede grøntsager… det må også tilbage på banen. Med den skyhøje ketose værdi jeg havde igår er der jo pludselig råderum for at give plads til andre ting. Håber du fik svar på lidt og at du kan bruge det. Spørg endelig løs en anden gang.

   God weekend herfra Hilsen louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code