Ketose niveau nede igen.. og Æggemælk (low carb mælk)

Print Friendly, PDF & Email

Ja så fik jeg erfaret det. Ketose er ikke sådan lige at opretholde. I weekenden har jeg været sådan lidt mere loose i kosten og spist mere protein i form af kyllingelår og hakkebøf. Mine fordelinger i procent har ligget på ca 77% fedt, 20% protein og stadig kun 3 % kulhydrat Jeg har spist lidt færre måltider ca 3-4 og ikke dyrket hård motion søndag – det blev til en lang gå tur med hunden. Det blev min blod keton måler, der afgjorde, at jeg vælger at tage 3 dage igen, med meget høj fedt og færre proteiner. Igår aftes var målingen 1,9 hvilket jo stadig er optimal ketose men her til morgen skuffende 0,7… Jeg er tilbage på de 5 små måltider og over 80 % fedt. Tror at det i høj grad er proteinerne der trigger glukosen i blodet og dermed lave keton niveauer. Kunne faktisk mærke den forøgede sult i går og spiste derfor lige lidt ekstra protein til aften  – det er ikke det der mætter! Har også haft lidt mindre energi og det er jo efter sigende fedtet der giver det. Var faktisk ikke overrasket over det lave tal her til morgen – kunne godt mærke forskellen – tro det eller ej.

Her til morgen starter jeg med en kaffe med æggemælk (lyder ulækkert men smager forbavsende godt!)

Opskriften på æggemælk kommer her : morgenmad og æggemælk 004

1/2 liter vand

50 gram smør

10 gram kokosolie

2 æg

Vandet varmes op med smør og kokosolie til det er smeltet sammen. Hældes i en blender med de to æg og blendes godt sammen i et minuts tid. Sættes på køl indtil brug. Hvid du skal varme "mælken " op til eks. kaffe latte varm da forsigtigt op uden at koge. Smager meget tæt på en kaffe med sødmælk, dejlig cremet og skulle efter sigende mætte godt. Jeg giver den et forsøg i dag inden løbe turensmiley

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Ketose, Morgenmad, Opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

18 Responses to Ketose niveau nede igen.. og Æggemælk (low carb mælk)

 1. Vikki Träger skriver:

  Det er altså spændende at følge med i din proces omkring det her 🙂

  Er det almindelige eller past.  æg du bruger til æggemælken? 

  • louiee skriver:

   Ja synes også selv at der er rasende spændende.. Men øv at få sådan et dyk på for at spise for mange proteiner. Man skal holde tungen lige i munden for at følge den her fedt-faste. Jeg brugte almindelige upast. æg henter dem hos en lokal landmand de er salmonella fri (håber jeg) ellers går det fint at bruge upast. æg men de er jo lidt mere flade i smagen. Jeg er virkelig overrasket over den gode smag og ikke mindst mætheden i drikken. Drak 120 ml i morges med ekstra 10 gram kokos fedt for smagens skyld og det var lige i øjet ;0)

    

 2. Frusb skriver:

  Hvor længe kan æggemælken holde sig på køl, tror du?

  Mon de færrere måltider også kan påvirke blodketonerne? Altså, så det er bedre med de 5 små? Eller tænker du primært det er de ekstra proteiner der har spillet ind?

  Ligesom Vikki, så synes jeg din proces er super spændende at følge – men det har jeg vidst sagt før 😉

  • louiee skriver:

   Ja jeg hælder nok mest til at det er de lidt flere proteiner der har skylden i og med at de laver glukose hvis der er for mange af dem i kosten. Men er tilbage på 5-6 måltider om dagen tager ingen chancer. Store måltider giver for nogen igen insulin i blodet og derved færre ketoner. Ændrede begge ting på een gang og det skal man ikke gøre hvis man vil se hvad der virker. Men typisk mig at have lidt for travlt!! Nu starter jeg lidt forfra med 3 fedt dage og holder reglerne til jeg er oppe i niveau igen. Det med Æggemælken må jeg være dig svar skyldig men mon ikke 3 dage på køl – ihvertfald, det er friske æg. Men giver melding tilbage om dette hvis jeg ikke når at udrydde portionen inden den bliver dårlig.

   Tak for din entusiasme det er super fedt for mig at få feedback. ;0)

  • louiee skriver:

   Hej Jonna

   Bare lige til info som lovet, min æggemælk holdt helt til igår hvor jeg drak det sidste. Opbevarede det i tætsluttende flaske så ihvertfald 5 dage på køl :0)

   Hilsen Louise

   • Frusb skriver:

    Tak, Louise 🙂

    • Frusb skriver:

     Så har jeg fået lavet æggemælk – og det er da bare en ny favorit! Det smager virkelig godt! Jeg kan se, at du ofte kommer mere kokosolie i kaffen, men kan man ikke bare komme mere kokosolie i æggemælken? Og evt et æg mere? Bare for at få fedt- og højere op…

     • louiee skriver:

      Sjovt at du lige nævner det, har lige stået at overvejet det mens jeg lavede en portion lige nu. Jeg ved ikke om mælken kan bære det, eller om det stivner og klumper på køl ?? men prøv… godt at du har lavet en god portion :0)

      Hilsen Louise

 3. Lørna skriver:

  Jeg har faktisk lavet sådan en portion æggemælk for et par uger siden, men da den havde stået ganske kort tid i køleskabet skildte det i flere lag i flasken – og selvom det var nemt at ryste sammen igen, kunne jeg ikke få mig selv til at prøve det. Det så simpelthen så klamt ud.   Skilder dit også i køleskabet? eller har jeg gjort noget galt?

  Jeg må nok hellere prøve en gang til, hvis jeg kan overvinde klamhedsfaktoren… hehe…

  Godt at læse dine erfaringer med ketosen… har besluttet at give det et  forsøg, når vi kommer hjem fra påskeferien i det Nordjyske.

  • louiee skriver:

   Ved ikke hvordan det er lykkedes mig men min Æggemælk er ikke skilt og smager aldeles fortræffeligt.. jeg varmede ikke vandet voldsomt op- kun lige til at smørret var akkurat smeltet. Måske dit vand har været for varmt og har koaguleret med ægget?? Giv et forsøg mere det er virkeligt godt!  Men ja det har en ægge gul farve den kunne jeg godt leve uden! Og held og lykke med ketose jagten efter din ferie ;0)

 4. Vikki Träger skriver:

  Jeg ved ikke hvad det er, men der er noget i mig, der bare ikke vil blive overbevist om æggemælken – men i dag skal det altså afprøves! Jeg har virkelig brug for ekstra fedt, ovenpå en weekend med aaaaaalt for meget af alt det dårlige. Jeg gør det, gør jeg!

  • louiee skriver:

   Ja bare navnet kan bringe kvalmen frem i mig, men smagen og den cremede kaffe :0) Uhm det er bedre end piskefløde og mætter bare SÅ godt. Kan anfales på det varmeste, er selv blevet meget afhængig. Start evt med at lave halv portion og se hvad du synes. Håber du lykkes med det og kommer til at elske det ligeså meget som jeg gør

   P.S. hvis du finder på et bedre navn til æggemælken, så sig til ,synes selv det lyder ulækkert, i stærk opposition til smagen !

   Bedste hilsener Louise :0)

   • Vikki Träger skriver:

    Jeg afprøvede det i dag, og lavede en chai latte med det – og hold nu op! Jeg er SÅ overrasket over den gode, cremede smag, og dertil kommer så mætheden. I morgen tidlig ryger det helt sikkert i kaffen 🙂 Ja, vi må arbejde lidt på et nyt navn. Tror lidt det er mælkedelen der gør det ulækkert: Fedtmælk, smør mælk, æggemælk. Det lyder bare … Ja, ikke særlig lækkert… Jeg går lige i tænkeboks 😉

    Er der også helt vildt meget skum ovenpå din? 🙂 Min er heldigvis ikke skilt, for så tror jeg alligevel ikke jeg ville kunne det. Men der er et kæmpe lag skum på toppen :-p

    • louiee skriver:

     Lækkert at du overvandt dig selv og fik succes. Jeg er også vild med det cremede skum, noget jeg ikke har fået i alle de år jeg kun drak min kaffe med kridtvand(skummetmælk) og ja mætheden er i top. :0)

     Går også i tænkeboks med et godt navn – det skal man finde til en sådan god drik :0)

     • Camilla skriver:

      Kridtvand – ha ha 🙂

      Har lige prøvet den lækre low carb mælk i formiddagskaffen. Smager dejligt. Måske kan man kalde den maximælk for lisom at understrege, at der tale om noget helt andet end minimælk? 

 5. Mia skriver:

  Hej Louiee.

   

  jeg tænkte på om æggemælken kan bruges til andet end kaffe? Tænker kakao eller lignende? Har du andre gode forslag til drikkelse LCHF style?

  Er ret ny så prøver at finde hoved og hale i det hele:-)

  Mvh Mia

  • louiee skriver:

   Hej Mia

   Jeg har selv brugt "mælken" med både kakaopulver, stevia og kogt vand, og også i te og det bliver rigtig godt. Man kan også lave den med det samme dvs hælde varm kaffe (eller kogende vand/kakao/et par dråber stevia), 10 gram smør, 20 gram kokosolie og et råt æg i blenderen – den bliver endnu bedre og meget skummende cremet. Jeg drikker selv mest  vand med lidt salt i eller danskvand med lime/citronskiver i og en masse urte te fra yogi.

   Bedste hilsener Louise

   • louiee skriver:

    Hej Camilla

    Ja det var da ikke en helt dårlig ide, havde næsten helt glemt "low carb" mælken, som jeg valgte at kalde den, laver kaffen direkte i blenderen nu, super nemt – kunne leve på det cremede stads – har til gode at lave den med kakao, skal klart også prøves en dag :0) Godt at du kunne lide den, klart et bedre alternativ  og mere velsmagende end mælk :0)

    Hilsen Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code