Kødboller i tomat sauce

Print Friendly, PDF & Email

kødboller og oksekød med æg 003

Kødboller i tomat sauce alene eller serveret med spaghettisquash eller grønne haricot verts. Børne og voksen favorit.

4 personer

Kødboller:

500 gram hk okse, eller blandet svin og okse

3 tsk tørret basilikum

2 tsk tørret oregano

1 fed hvidløg

1 finthakket skalotteløg

1 æg

evt lidt husk til farsen binder

salt og peber

 

Tomatsauce:

1 ds flåede tomater

1 stort hakket løg

1 hakket rød peberfrugt

1-2 fed hakket hvidløg

1 spk rød balsamico

1/2 – 1 dl fløde

2 spk olivenolie

salt og peber

lidt chiliflager eller cayennepeber

Toppes med masser af frisk basilikum og frisk revet parmesan.

Kødfarsen blandes og sættes på køl i en halv time. Derefter formes farsen til små kødboller der koges i vand tilsat herbarmare bouillon til de flyder ovenpå.

Tomatsaucen laves ved at sautere løg til de bliver blanke på panden derefter tilsættes de øvrige ingredienser og saucen koges lidt ind, tilsæt eventuelt lidt af kogevandet fra kødbollerne. Tilsæt til sidst olivenolie. Kødbollerne tilsættes og retten varmes godt igennem inden servering.

Serveres med squashpasta eller grønne haricot verts pynt med frisk basilikum og parmesan og eventuelt pesto.kødboller og oksekød med æg 003

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman – nu indædt real-foodie…

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Kødboller i tomat sauce

  1. Lykkeglimt skriver:

    Det ser virkelig godt ud! Men kødboller i tomatsauce er jo også bare altid virkelig godt! 😀

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code