Optimal ketose fortsat..

Print Friendly, PDF & Email

keto 008

 

Ja det er ikke meget den har rykket sig fra igår, men lidt har bestemt også ret.. Jeg forestiller mig, at den rykker sig lidt af gangen. Hvis man fra naturens side er meget sensitiv, kan det være svært, at komme i optimal ketose, men jeg er fortrøstningsfuld. Anders Eenfeldt (kostdoktorn) var ca. 3 uger om at komme i optimal ketose, efter at have levet low carb i mange år. Til sammenligning tog det Jimmi Moore 4 dage!!! -den heldige kartoffel.

Men tilbage til mig : igår var en super dejlig dag, jeg modtog opmuntringer fra jer der læser min blog og tak for det – det var ekstra i motivations banken for mig! Lige pludselig er nært kommende påske og dertilhørende chokoæg ret ligegyldige – jeg VIL holde det her, for at se om det virker!!! Jeg har læst mig til, at disse ekstra fedt fyldte dage med ca kun 10% protein kun må praktiseres 3-5 dage af gangen. Derefter tager man et par alm. men stadig ret strikse dage uden mere end 10 gram kulhydrat (det betyder bla. spinat!!) og kan derefter tage 3-5 dage igen på fedt og protein. Jimmi Moore kalder disse 3-5 dage for fat fast og de skulle virke bedre end helt at faste på ketose værdierne. Og helt ærligt total faste er ikke for mig…

Her er mine leve regler for de næste par dage:

 1)  Mindst 14 timers faste hver dag gerne 16 timer, de dage det kan lade sig gøre. Har fundet ud af, at fasten gør intet mindre end mirakler for mit velvære og fordøjelse, at kroppen får denne pause fra foder.

2) 5 små måltider fordelt over dagen, efter sigende lettere at komme i ketose på den vis, store måltider kan for nogen resultere i for meget insulin udskilning. Mindst 85% fedt, 10 % protein og max 5 % kulhydrat

3) Spise rigtig mange ketose befordrende fødevarer – listen kommer her en af dagene.

4) Mindst 8 timers søvn

5) Motion mindst 15 min dagligt- om det så bare er en god gåtur med hunden.

6) Masser af vand og evt. ekstra salt på maden ved behov

Arhmen alle de regler… Jeg lever fint på dem og opfatter dette som et eksperiment. Den første dag som jo var igår foregik UDEN nogen form for sult og trang. Blev hen af eftermiddagen lidt panik over de relativt små madmængder men en dyb vejrtrækning satte tingene i perspektiv og jeg var reelt ikke sulten. Jeg forestiller mig at det her er en god øvelse for mig der hele livet har været angst for at være sulten…At selv små mængder mad mætter på en fornuftig måde istedet for at bare fylde vommen op af vanesmiley

Spiste i går som følgende:

10 – kaffe med kokosolie

12 –  2 æg stegt med hvidløgs smør, basilikum og rosmarinketo 001

14.30 – 3 paranødder og 20 gram macadamia nødder

16 – oopsie med smør og vesterhavsost

18 – oopsie med kyllingelår/ mayo og en rest bearnaisedip

19 – grøn te med lidt kokosolie

 Vågnede her til morgen af mig selv halv otte frisk, udhvilet og på en eller anden måde meget fokuseret i hjernen. Dette forsøg føles på ingen måde begrænsende og jeg glæder mig til, at kaste mig ud i endnu en dag. Masser af æg, nødder og kokos i ventecheeky

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Ketose, Kroppen, LCHF, Vægttab og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Optimal ketose fortsat..

 1. Vikki Träger skriver:

  Tak fordi du deler det! Det er altså mega spændende – hvilket jeg vist også skrev i går. Og sikkert skriver igen i morgen!

  Jeg elsker at følge med i eksperimenter på denne her måde 🙂

  Og ja, faste 14-16 timer ud af 24, har også gjort underværker for min fordøjelse. Og så sover jeg bare virkelig meget bedre, uden aftensnacks 🙂

  • louiee skriver:

    

   Hej  Vikki

   Helt enig har jo lige haft nogle ( læs mange) dage hvor jeg er gåt i seng på fuld tank og det er ikke rart.. sover og tænker meget bedre sådan her..skønt ;0)

   Tusinde tak for din positive feedback – godt for min motivation!!!

   Bedste hilsener Louise

 2. Frusb skriver:

  Wow, det er virkelig heller ikke ret meget mad! Men du har så meget ret i, at man ofte lige skal trække vejret en ekstra gang, og mærke efter om man nu reelt er sulten. Ofte spiser jeg fordi jeg "skal", fordi maden smager lidt for godt, fordi jeg keder mig, er trist eller af andre grunde, som reelt ikke er sult.

  Det er super spændende at følge, og vil glæde mig hver dag til dine indlæg! 

  Forresten, hvor længe må man være i optimal ketose? Det er vel ikke sundt at være det i længere tid af gangen – eller hvad? Og de 3-5 dage, er det kun fedt og protein? Og er det kun den mængde mad du har spist, eller kunne du godt have taget en omgang æg med flødeharvarti ud over det du har spist, hvis du havde været mere sulten?

  🙂

   

  • louiee skriver:

   Hej Jonna

   Kan desværre altid for det meste, finde plads til mere mad, det er det der er problemet. Elsker mad og spiser gerne til jeg er ved at sprække. Det sjove er, at jeg er helt mæt og tilfreds på denne fede kost på fedt og meget lidt protein. Målet er egentlig at ramme de 90% i fedt men det er meget svært! Der er ikke nogen øvre grænse for, hvor længe man må være i optimal ketose. Læser og hører om folk der har været der i hold fast – 1 år+.. Det er en kunst komme i den optimale ketose, det skulle være lidt lettere at vedligeholde når man først er der, så kan man lukke lidt bladgrønt ind igen. De 3 – 5 dage er som en booster til at komme i ketose.. Håber mit svar gav mening ;0)

   Hilsen Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code