Sådan!!!

Print Friendly, PDF & Email

 

fedt te og keto 005

Glæder mig virkelig til at dele det her med jer der læser min blog og følger med i ketose eksperimentet!

Jeg kan næsten ikke få armene ned jeg er efter 3 dage på fedt faste. Jeg er  i optimal ketose. Tog en måling i går aftes efter aftens maden og resultatet er som ovenstående billede. Har ikke ord for min lettelse og tilfredsstillelse over resultatet. Jeg havde læst mig frem ti,l at fedt-faste var mere effektivt end almindelig faste, i forhold til at komme i optimal ketose og efter 3 dage 2,1 på måleren, det er succes!!!!yes Jeg spiste følgende menu igår :

10 –  kaffe med kokosolie 25 gram

12 –  2 æg med en god klods hvidløgs smør, lidt brie og en skive røget laks

14 –  macadamias 20 gram og 3 paranødder

16 – oopsie med smør og en babybel

18 – oopsie med æg rørt med smør og et par skiver bacon

19 – grøn te med kokosolie

Det her er bare for vildt, er på en gang overrasket og lidt høj. Nu skulle der gerne være plads til lidt spinat og lidt mere protein de næste par dage.

Jo stadig ikke svimlende mængder mad, men ingen sult overhovedet og masser af energi til mine løbeture. Masser af energi, god søvn, og fordøjelse og klar som blæk i tankerne. Meget øget tørst i går men selvom jeg drak meget følte jeg mig tør i munden.. mærkeligt ! Jeg kan mærke at min sult regulering er i top. Jeg har bestemt ikke haft lyst til, at spise mellem mine små måltider. Mæt hele tiden på en virkelig behagelig måde. Ret underligt for mig, at fylde så relativt små mængder af mad i maven og så stadig føle mig mæt og tilfreds.

Her til morgen vågnede jeg frisk og fuld af energi og følgende måling kom fremfedt te og keto 007 :

 Næsten i optimal ketose  og så fra morgenstunden!!!

 Det er jeg altså super tilfreds med. I følge det jeg har læst,  er morgen keton aflæsningerne de laveste og så stiger keton målingerne til omkring kl 18. Fedt- fedt – fedt.. det her holder, havde regnet med at jeg skulle være tålmodig hvilket ikke er min stærke side i hvertfald i 14 dage men nejsmiley

Forklaringen på at målingerne er lave om morgenen, kan have noget at gøre med, at her stiger serotonin niveauerne i hjernen. At keton værdierne stiger hele dagen og topper ved 18 tiden, der hvor melantonin niveauerne i hjernen stiger, giver god mening ihvertfald.

Maksimal fedtforbrænding foregår i min krop lige nu efter en målrettet kost indsats. Jeg har gået tre dage uden grønt og meget lidt protein og glæder mig til at skrue lidt op for begge dele. Det er rigtig svært at finde på spændende mad med SÅ høj fedt procent og samtidig at det smager super spændende. Omvendt klager jeg ikke!!! jeg kan godt huske alle de gange, jeg har tabt mig på tørt kyllinge bryst og gulerødder- det var heller ingen fest- så hellere det hercheeky Super  rart at vide at jeg er kommet i ketose på både ost (som jeg elsker) og nødder ( som jeg VIRKELIG elsker) !!! Har læst så meget om, at netop disse skal udelukkes, hvis man har svært ved at komme i optimal ketose. Måske fordi det er nemt at overspise i. Men det gælder jo heldigvis ikke for mig.

Nå enough said.. den næste uge vil jeg forsøge mig med ca 75 % fedt, 20 % protein og 5 % kulhydrat og lidt flere kalorier end de sidste par dage. Jeg vil spise mange madvarer fra nedenstående liste og lave madopskrifter udfra procent satserne. Opskrifterne vil jeg lægge i kategorien ketose udover i opskrifter. Hvis man vil gøre forsøget, at følge vejen til optimal ketose, kan man nemt finde dem der.

Bringer lige et par linier her om hvad der efter sigende er ketose og helse frembringende madvarer :

 

Kokosolie 100% fedt

Avocado 82,5 % fedt

Frisk Kokos 88% fedt

Smør 100% fedt

Æg (hele) 61 % fedt

Bacon 69,5% fedt

Creme Fraiche 38 % – 88,5 % fedt

Cheddar ost 74% fedt

Mørk chokolade over 85% – 65% fedt ( jo jo den er god nok!!!)

Flødeost 88,5 % fedt

Flydende fiskeolie 100% fedt

Hakket okse eller svine kød med højeste fedt procent man kan finde

Macadamia og paranødder med måde hold men også en god fedt andel og ikke så mange kulhydrat og for mig fødevarer der gør livet værd at levewink

Sejt at sidde her en torsdag morgen  foran sin pc og lyslampe, drikke kaffe og brænde fedt mens man blogger – luksus!

 

 

 

 

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Ketose, Kroppen, LCHF, Vægttab og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Sådan!!!

 1. Annika skriver:

  Imponerende og flot 🙂
  Tak for tip og liste med gode råvarer – bliver ikke lige nu desværre, men følger pænt med.

  PS:  den næste uge vil jeg forsøge mig med ca 75 % fedt, 20 % fedt og 5 % kulhydrat og lidt flere kalorier end de sidste par dage
  Okay 95% fedt, 5% kulhydrat og ingen protein? 😉
   

  • louiee skriver:

   Hej Annika

   Tak for dit følgeskab og tip om min fejl , den bliver lige rettet..var vist lidt for ivrig og hurtig ; 0)

   God dag herfra

 2. Frusb skriver:

  Weee… Ej hvor godt! Tillykke – hvis man da kan sige det 😉 

  Nu har jeg hørt så meget om den ketose-ånde… Oplever du den nu? Jeg er vildt glad for disse indlæg, og bliver nødt til selv at eksperimentere med det – på et tidspunkt 😉

  • louiee skriver:

   Hej Jonna

   Tak ;0)

   Har også ventet i spænding på den noget særprægede ånde, men ak nej den er ikke dukket op??? Glad for at du får noget ud af mine forsøg med kroppen. Har hyper meget mere energi end før og stortrives på de under 10 gram kulhydrat dagligt.

   Hilsen Louise

 3. Kristina skriver:

  Hej Louise, 

  først og fremmest tak for at du du deler ud af dine erfaringer og opskrifter. Jeg har bestilt bogen Ketolysekuren og venter nu bare på at kunne komme i gang med den. Jeg er klar over at man nok skal have nogle forbehold mht sødemidler, proteinpulver osv. Derfor er jeg så glad for at kunne bruge din blog til at læne mig op ad 🙂 Må jeg lige spørge dig: bruger du ikke smør i din kaffe, som i MBC? Og hvor længe skal jeg forvente at blive i ketose? Er jeg nødt til at købe ketosemåler og alt det? 

  På forhånd tak Kristina 

  • louiee skriver:

   Hej kristina

   Selv tak! Og jeg er glad for, at du ikke kun læner dig op af ketolyse bogen – det ville være for trist! Den forklarer meget godt principperne i en ketogen kost. Jeg er dog ikke til alt det færdige brødmix og halløj, men det kan jeg forstå du er opmærksom på :0) Min MBC kaffe er der smør i, laver den af kokosolie 20 gram , 10 gram smør og 1 æg :0) Man kan lave den af ren kokosolie eller ren smør – men jeg kan godt lide blandingen – og kokosolie gør at forbrændingen stiger og 100 andre gode ting i kroppen – den er bare dyrere end smørret. Ketose måler er helt unødvendigt – kun for at måle præcist. Jeg var meget interesseret i hvad jeg personligt fik insulinudsondringer af  – derfor måle apparatet.  Jeg vil dog anbefale dig at købe ketose sticks og måle om de bliver lilla om aftenen – mere hvis du ikke kan mærke om du er i ketose. Nogle mærker det meget tydeligt, dårlig ånde, mere varme i kroppen, mindre sult osv – men prøv dig frem uden at gøre det alt for besværligt til at starte med.

   Hilsen Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code