Uha sky høje Keton værdier…

Print Friendly, PDF & Email

Karse og ketose 003

Vildt for et høj tal jeg præsterede igår- blev næsten helt nervøs har aldrig set så højt et tal på måleren før..

Har heldigvis læst på kostdoktorns hjemmeside at det ikke er farligt at have værdier der er over den optimale ketose dvs. fra 1,5  – 3,0. Det er ikke farligt når man er sund og rask. Derimod er det farligt for dem der har diabetes 1. De kommer ved for høje værdier i noget man kalder ketoacidosis ( surt blod) og kan dø af denne tilstand. Der er bare ikke nogle fordele ved at være over de 3 i fedtforbrændings sammenhænge – men det høje tal vidner for mig, om lidt mere råderum til at indføre flere grøntsager, måske prøve med lidt piskefløde og creme fraiche 38% her de næste par dage.cheeky Glæder mig til en lidt mindre ensidig kost.

Jeg har stadig super mæt hed og velbefindende og har tabt 1,2 kg på vægten siden start – helt hæderlig start.  Maven er fladet ud og førdøjelsen er i über god trivsel.På vej ned i de mindre buksestørrelser jeg har liggende i skabet igen ! Den overvældende tørst og mundtørhed er på retur, men jeg indtager også rigeligt væske (danskvand og te) og lidt ekstra salt på maden.

Følgende mad stod på menuen igår :

 

9 – kaffe med kokosolie 25 gram

11 – 2 æg med 20 gram hvidløgs smør og 2 skiver skinke og frisk basilikum

13 – 2 æg med smør og lidt revet cheddar på toppen

15 –  3 paranødder, 30 gram macadamias og 1 babybel ost

16  – 40 gram flæskesvær med fedt kantcheeky

19 – 2 æg med smør og spinat og en skive parmaskinke

Så mæt at jeg ikke havde lyst eller plads til en grøn te med kokosolie.

Procentsatserne var følgende : 78%  fedt, 20 % protein,  2% kulhydrat

Super energi hele dagen og rigtig fine målinger på keton værdierne. Kan man ønske sig mere??? Var slet ikke sulten til aften, men spiste alligevel æg og spinat og var meget mæt resten af aftenen.

Har lige modtaget en ny sending ketose strips og holder mig til aften målingerne. Stripsene er lidt pricy –  20 stk for 250 kr så jeg nøjes med en måling om dagen, nu når jeg er i optimal ketose.

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Ketose, Kroppen, LCHF og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Uha sky høje Keton værdier…

 1. Vikki Träger skriver:

  Wauw! Det er altså imponerende, at du kan holde dig mæt, på så lidt mad. Det synes jeg virkelig. Og at du har det godt energimæssigt. Det giver altså lidt stof til eftertanke 😉

  • louiee skriver:

   Ja det er  lidt imponerende men jeg tror det skyldes den sky høje fedtprocent og de faktum at jeg har masser af ketoner i kroppen – hvilket jo er et sult undertrykkende hormon. Er også selv meget overrasket over hvor meget energi og godt humør + velvære der hører med!

   Hilsen Louise

 2. Frusb skriver:

  Wauw! Hvor er det vildt. Men dejligt, at der nu kan komme lidt mere kød og grønt på menuen, uden at det forhåbentlig går ud over ketosen 🙂 

  Man må vel gå ud fra, at de 1,2 kg er rent fedt du har tabt, ikke?

  • louiee skriver:

   Ja håber jeg også på men mon ikke, har ikke hørt noget om at de bladgrønne skulle forstyrre ketonværdierne. Jo jeg går udfra at det er fedt jeg har tabt for som sagt er maven fladere og væske har jeg i forvejen ikke meget af i kroppen.. Glæder mig også til at sætte måltidsfrekvensen lidt ned- det er irriterende at spise 5 små måltider.. hellere 3.

   Hilsen Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code