Broccoligratin

Print Friendly, PDF & Email

sticks 014 Her er opskriften på et super simpelt tilbehør til kød. Kan også tilsættes lidt skinke, hvis man vil spise det, som en ret i sig selv. Jeg selv lavede en portion til 2 i går og tilsatte skinke og voila hurtig aftensmad. Her til formiddag, ville jeg ønske, jeg havde lavet dobbelt op ,for det smagte virkelig godt !

Giver lige opskrifter i mængderne til 4 personer :

400 gram broccoli skåret i buketter

1 stort grofthakket løg ca. 100 gram

200 gram revet ost ( jeg bruge Gouda med chili)

2 dl piskefløde eller creme double

2 æggeblommer

40 gram smør ( jeg brugte hjemmerørt kryddersmør)

krydderier efter eget smag

tilsæt 100-150 gram skinke hvis retten skal være en ret i sig selv og ikke tilbehør.

Sådan gør du. Skær broccoli i rimeligt små stykker og overhæld den med en liter kogende vand i et dørslag. Hæld broccolien over i et ildfast fad.

Steg de hakkede løg blanke på panden i smørret og tilsæt fløde, 1/2 delen revet ost og krydderier ( og evt. skinke) og lad det smelte sammen ved lav varme. Rør til sidst de to æggeblommer i. Hæld sovs fra panden ovenpå broccolien og top med sidste 1/2 del af osten. Gratiner i ovn ved 225 grader i 15 min.

Retten har som det meste fra ovnen, bedst af at stå og sætte sig et kvarters tid inden servering , hvis du altså kan vente så længe.

Har sat opskriften i ketose kategorien med skinken, da den indeholder godt med fedt, lidt grønt og ikke for meget protein.

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman – nu indædt real-foodie…

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Frokost, Ketose, Opskrifter, Tilbehør og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Broccoligratin

  1. Annika skriver:

    … og så lyder det rigtigt lækkert 🙂

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code