Her er opskriften på et super simpelt tilbehør til kød. Kan også tilsættes lidt skinke, hvis man vil spise det, som en ret i sig selv. Jeg selv lavede en portion til 2 i går og tilsatte skinke og voila hurtig aftensmad. Her til formiddag, ville jeg ønske, jeg havde lavet dobbelt op ,for det smagte virkelig godt !
Giver lige opskrifter i mængderne til 4 personer :
400 gram broccoli skåret i buketter
1 stort grofthakket løg ca. 100 gram
200 gram revet ost ( jeg bruge Gouda med chili)
2 dl piskefløde eller creme double
2 æggeblommer
40 gram smør ( jeg brugte hjemmerørt kryddersmør)
krydderier efter eget smag
tilsæt 100-150 gram skinke hvis retten skal være en ret i sig selv og ikke tilbehør.
Sådan gør du. Skær broccoli i rimeligt små stykker og overhæld den med en liter kogende vand i et dørslag. Hæld broccolien over i et ildfast fad.
Steg de hakkede løg blanke på panden i smørret og tilsæt fløde, 1/2 delen revet ost og krydderier ( og evt. skinke) og lad det smelte sammen ved lav varme. Rør til sidst de to æggeblommer i. Hæld sovs fra panden ovenpå broccolien og top med sidste 1/2 del af osten. Gratiner i ovn ved 225 grader i 15 min.
Retten har som det meste fra ovnen, bedst af at stå og sætte sig et kvarters tid inden servering , hvis du altså kan vente så længe.
Har sat opskriften i ketose kategorien med skinken, da den indeholder godt med fedt, lidt grønt og ikke for meget protein.
… og så lyder det rigtigt lækkert 🙂
Tak ;0) og god spiselyst !