Mini Farsbrød

Print Friendly, PDF & Email

farsbrød 003

6 personer

500 gram hk Oksekød

1 pk sprød stegt bacon ca. 200 gram

2 æg

200 gram revet ost med smag

2 dl piskefløde ( helst creme double)

1 hakket løg ca 100 gram

Peber,

Frisk rosmarin,basilikum og lidt timian

Alt blandes og formes til små bolde og lægges i muffin forme jeg fik 12 store ud af portionen.

Bages på 200 grader i ca 25 min.farsbrød 004

Man kan også forme farsen til et stort brød og lægge det i et ildfast fad, skal da bages 50 -60 min på 200 grader.

Til mini fars brødene serverede jeg cremede svampe og en rest bearnaise dressing.

Ligesom Lørna fra bloggen www.mitlivleves.dk har jeg også E- bogen med de 50 mest fede opskrifter. Havde ikke prøvet opskriften selv endnu og lavede lige denne spontane version selv på en rest champignons fra køleskabet.

2 pers

100 gram svampe i skiver steges i 10 gram kryddersmør eller alm saltet smør til de får lidt farve på panden. Når de har fået lidt farve, tilsættes 25 gram philadelphia med hvidløg og det smelter sammen. Smager helt uovertruffentcheeky

 

Ketosen kører stadig og jeg har fundet frem til at jeg kan skrue en anelse op for proteinet og stadig være i optimal ketose. Jeg er nu i tilstanden hele døgnet og ikke kun om aftenen. Her til morgen tog jeg liiige en måling(lover det er den sidste dag med to målinger- det er alt for dyrt!) Og den så sådan her ud :farsbrød 005

Er selv top tilfreds! Jeg spiser efter fordelingen 80% fedt, 15% protein og 5 % kulhydrat, sørger for en masse af mit fedt er kokosolie for det trives jeg rigtig godt på. Kokos er i den grad ketose fremmende og de kort kædede fedtsyrer skal ikke spaltes i maven først men ryger igennem som energi !

Min sult er p.t. på et meget lille niveau. Jeg føler jeg spiser børne portioner 2 gange dagligt, men føler bestemt ikke at jeg får for lidt mad, er propmæt hele tiden.

Mine morgen ketoner ligger omkring 2 og om aftenen, er de omkring 4 og det må siges at være et fint niveau. Det er på tide at sætte mig selv nye udfordringer – nærmere om det de næste par uger !

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Frokost, Ketose, Opskrifter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

14 Responses to Mini Farsbrød

 1. Lørna skriver:

  Genkendte straks de skønne champignoner 🙂 Min mand proklamerede i går at det er hans nye favorit – da han fik dem serveret som fyld i en omelet… Det kan også varmt anbefales.

  Synes jeg kan se lidt på dine billeder at portionerne er skrumpet lidt hos dig også!? Vi spiser virkelig små portioner her. Forleden lavede jeg en rodsammen ret, hvor jeg til os to brugte 200 g hakket kød, en pakke miracle ris, smør, philadelphia og lidt broccoli – og vi var stopmætte! I gamle dage ville vi have brugt 500 g kød og kun måske have haft rester tilbage.

  Jeg holder mig så godt jeg kan mellem 2 og 3,5 på ketomålingerne og det leje fungerer rigtig godt. Jeg takker og bukker for inspirationen!

  • louiee skriver:

   Ha Ha min bedre halvdel proklamere selvsamme ting- de er nye favoritter :0) De smager jo helt vildt godt, næsten synd for dem at blive gemt væk bag et mini farsbrød!

   Ja, mine portioner er blevet ultra små og jeg spiser i øjeblikket mest af høflighed og fordi det smaget godt, spiselyst pist væk i den dybe ketose. Vil egentlig helst leve af low carb mælk(mit nye navn til æggemælk) og kokosolie hvis jeg fik lov, vælger dog lidt rigtig med til fordi jeg ved jeg skal…Min kæreste og jeg spiser halvt af hvad vi gjorde før og er mætte meget længere – det er faktisk billigere at leve sådan her ( ligepå nær mit misbrug af ketosticksne!)

   Sejt at du holder en så flot ketose, når man har været i den lidt tid, kan man lettere baske lidt med vingerne m.h.t. protein andel, grøn t osv. dejligt!

   Skønt at få alle de dejlige tilbagemeldniger fra jer der kommenterer- det giver lyst til at blogge endnu mere.

   Mange hilsener Louise

    

 2. frk. sveske skriver:

  Hej Louise,

  Det er virklig spændende læsning og jeg tager i den grad hatten af for, at du kan holde og leve på den fede kost.
  Savner du slet ikke flere grøntsager? Jeg elsker grønt og spiser meget grønt.
  Er du stødt på noget læsning om ketose ifht. meget styrketræning (hvor musklerne skal bruge proteiner for at genopbygges).
  Jeg skriver nok mest, fordi jeg er i et dilemma? Jeg vil gerne smide fedtet, så musklerne kan træde frem? Men tror ikke på, jeg vil trives med at skifte det grønne ud med mere fedt og skrue ned for proteinet… Hmm… Skulle du have erfaringer til hjælp, så del gerne.

  KH
  – frk. sveske

  • louiee skriver:

   Hej Sveske

   Puha det bliver et langt svar det her! Glad for du synes om mine skriblerier. Jeg har i de sidste 10 år af mit liv levet af grøntsager og magert kød. Jeg elsker grøntsager og tænker at de skal være en del af mit liv igen, bare ikke i så store mængder som før. Mine tænder løber i vand, når jeg ser på de lækre grøntsage, der ligger på din blog – så jo! M.h.t litteratur om ketose, proteiner og muskelopbygning er kroppen bedre i stand til at bygge og vedligeholde de muskler der er på relativt lidt protein – i modsætning til den magre kost. Jeg har læst mig frem til at kvinder der træner meget og bygger muskler ikke behøver mere end 1- 1/2 gram protein pr .kg kropsvægt om dagen – det skulle være mere end rigeligt. Jeg er som dig en meget aktiv pige der let bygger muskler og har ingen problemer med at bygge fortsat på denne kost. Min styrke og udholdenhed er tværtimod blevet markant bedre. Jeg kan bare mærke at det her bare er det helt rigtige for mig lige nu.

   Jeg har ligesom jeg kan læse mig frem til på din blog spist meget protein og grøntsager og troede ikke jeg ville blive mæt nok på så lidt protein, som den ketogene kost foreskriver. Jeg må æde min antagelse i mig igen. Jeg har for første gang i mit voksne liv ikke konstante tanker om og på mad. Jeg er her i min 5. uge på ketogen kost, begyndt at overveje, om jeg skal indføre hele faste dage for at opleve rigtig sult igen. Jeg er konstant propmæt og både sover, træner bedre og min energi er i top. Jeg har før tænkt når andre beskrev dette AArhh – det bliver aldrig mig – men det er det nu. Jeg er ikke sulten…

   Kære Sveske hvis du har mod på det vil jeg på det kraftigste anbefale kosten her- jeg er blevet meget bedre til at mærke mig selv og kroppens signaler, hvilket er så rart. Jeg føler nærmest hver en fiber i kroppen fortæller mig når det er tid til pause, mere fedt, protein eller hvad det kan være. Jeg var lige et par uger om at vænne mig til dette men ALT fungerer bare bedre for mig. Brug mig endelig til sparring og spørgsmål – Just do it ! Jeg håber inderligt for andre at de prøver det her og oplever hvor fedt det er. Jeg kunne bliver ved at remse fordele op!

   God vind til dig hvis du prøver.

   Bedste hilsener Louise

    

   • frk. sveske skriver:

    Hej igen Louise,

    Tak for dit lange svar. Den fik du solgt meget godt 😉 Det skal vist have en chance for måske at få hul på vægttabet (fedttabet), men jeg må nok vente til efter min ferie, for at få en sammenhængende periode. I hvert fald er jeg blevet nysgerrig på mit ketone-niveau.

    Jeg bygger ikke let muskler, tror jeg, så jeg ville være ked af, hvis se røg med… Har dog ingen idé om, hvordan energisammensætningen og indtaget af hhv. proteiner, kulhydrater og fedt ser ud i min kost. Er blevet nysgerrig på, om min LCHF kost overhovedet får mig i let ketose, så sticks må der til 😉 Du ligger vel ikke tilfældigvis inde med et tip til, hvor man kan købe de der med farveskala til rimelige penge?

    Lyder godt med sparring – den får jeg nok brug for.

    KH
    – frk. sveske

    • louiee skriver:

     Hej Sveske

     En ting er sikkert din muskelmasse ryger ikke på den høj fede kost, den virker lige modsat lavkalorie kure hvor man både mister vand, muskler og fedt.. det er stensikkert!

     Altså vi er jo forskellige mht til hvornår vi når i ketose alt efter vores evne til at omsætte kulhydrat. Er man ligesom mig (meget sensitiv) skal der ikke mange gram dagligt til for at man ikke er i ketose. Jeg havde spist striks LCHF dvs uner 20 gram længe og min første måling var 0,4…sørgeligt. Da lå jeg på 60 % fedt, 35 gram protein og resten kulhydrat og det var altså ikke nok fedt og ALT for meget protein, kan også læse at det er samme erfaring fra andre. Men vi er forskellige. Når man først er i den høje ketose- jeg mærker det ved mere varme, tørhed i munden, mere energi osv som beskrevet i mine indlæg. Iøvrigt er det hammer nemt at komme i ketose, hvis man følger den fedt faste kur jeg har plapret om , man kan have nemme små fedt måltider med i form af kokosolie og macadamianødder.

     Ketolyse sticksne har jeg købt i den lokale helsekost til 100 kr for 50 stk – det er da billigt ikk? Husk at måle ved 20 tiden om aftenen, de giver ikke udslag om morgenen på mig. Det er derfor ikke til at vide om man ligger i optimal ketose om morgenen hvis man ikke bruger blodmåleren – min opfordring vil være at ofre penge på den i stedet selv om det er noget dyrere. Mit gæt vil være at du ikke er i ketose på nuværende tidspunkt med blik på at du spiser mere protein og lidt frugt, bær og grønsager- det er no go i ketose, ihvertfald indtil man er stabil. Så kan man teste – jeg kører feks fint i ketosen på chokolade!!! :0)

     Prøver at se om jeg kan maile de der opskrifter til jer, lægger ikke lige din mail på nettet men har gemt den!

     Sparrer gerne med dig ved behov!

     Hilsen Louise

     Hilsen Louise

 3. Muslingen skriver:

  Super spændende læsning må jeg sige!

  Kan du fortælle i hvilket niveau man er i ketose?

  • louiee skriver:

   Hej Musling  

   Godt at du finder min blog spændende :0)Man er i det man kalder optimal ketose når man ligger fra 1,5 – 3,0. De aller fleste mennesker er i begyndende ketose på 0,2 – 0,4 når de vågner om morgenen efter en nattesøvn. 

   Hilsen Louise

 4. Vikki Träger skriver:

  Jeg kan ikke få lov til at købe e-bogen på amazon! Den siger jeg ikke ka  n købe den når jeg bor i dk. Er du ikke stødt på der problem?

 5. Ida skriver:

  Er det mig der er lidt små-dum, og ikke kan finde ud af hvad det er for en e-kogebog du skriver om..??

  😀

  • louiee skriver:

   Hej Ida

   Jeg har fundet e-bogen under Jimmi Moores blog og henvisninger til fat fast.. den hedder fat fast cookbook  50 recepies af Dana Carpender og kan købes til Ipad Kindle. God jagt ;0) Den er meget amerikansk men ok.

   Hilsen Louise 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code