Ketolyse sticks

Print Friendly, PDF & Email

1sticks 007

 kl 9sticks 012sticks 019

sticks 020Kl 22

På opfordring her på bloggen, har jeg lige testet urin ketolyse sticks for de interesserede.

Billederne her Illustrerer 4 målinger af Urin ketoner gennem min dag i går. Billederne skal læses i kronologisk orden. Jeg er simpelthen ikke drevet nok i det her med at sætte billeder og tekst sammen og har gjort mit bedste for at gøre det så visuelt forståeligt som muligt. Iøvrigt svært at tage billeder der passer helt med virkeligheden på farverne. Første billede er fra kl 9.00 og der hvor keton koncentrationen er lavest. Næste billede til højre er fra kl 12, hvor værdien er steget lidt. Næste måling er kl 18 og er nederste billede til højre. Sidste måling er kl 22 og klart den stærkeste farve, jeg målte den dag. Kl 20 målte jeg blod ketoner der viste 2,4 hvilket jo er optimal ketose, men lidt lavere, end de foregående dage, med værdier på over 3. Havde spist 78% fedt hvilket er lige i underkanten. Farven på ketose sticksen, er ikke et direkte udtryk for, hvor høj fedtforbrændingen er. Farven kan variere alt efter hvor meget væske kan indtager – og det gør man jo når man er i ketose. C- vitamin tilskud kan også sløre resultatet. Det er altså et lidt mere usikkert resultat, end at måle ketonerne i blodet. Men farven her på sticksene indikerer klart, at der er gang i fedtforbrændingen! Der var udslag på måleren hele dagen, fra jeg stod op til jeg gik i seng og det er det man sigter på.

Jeg kan efter over 3 ugers konstante målinger af blod ketoner konstatere, at der er en lige linie, mellem hvor meget fedt og protein jeg indtager, til hvor høje keton målingerne er om aftenen. Jeg kan bedre tillade mig, at spise flere grøntsager, men keton værdierne falder det sekund, jeg indtager for store mængder protein. Min sult i løbet af dagen er også helt afhængig af, hvor stor fedt procenten har været både den foregående dag og hvordan den er på dagen. Min oplevelse er : jo mere fedt jo mindre sult og cravings og faktisk også mere energi.

Bare lige et mad billede fra min morgenmad i forgårs, det smagte som himmelen og mættede i ultra lang tid.

mad og ostebrød 001

 Det er spinat der er stegt sammen med en god portion fløde sovs, der var blevet tilovers fra min kylling i fløde sovs. Der var ingen kylling, men bacon tern og champignons i og masse af smag og mæthed i fløden. Ovenpå herligheden har jeg lidt "skramlet" æg – Ikke ligefrem noget kønt syn, men super velsmagende cheeky Jeg hader at smide ud og elsker derfor, at bruge rester til andre måltider, det her skal jeg klart have igen, næste gang jeg laver kylling i fløde.

Har forresten fundet et nyt navn til den omtalte æggemælk. Jeg har valgt at omtale den i fremtiden som low carb mælk – til low carb latte og low carb chai, det glider ligesom lidt lettere ned for mig.

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Ketose, Kroppen, LCHF og tagget , , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Ketolyse sticks

 1. Tommy skriver:

  Hej Louise,

  jeg følger lidt med i dit spændende eksperiment, overvejer nemlig selv at prøve.

  Vil du sige at urin sticks er gode nok til at vide om man er i ketose eller ej ?

  Kan nemlig ikke rigtigt beslutte mig om jeg skal brug blod eller urin test.

  Et spørgsmål til….den keton måler du købte, fulgte der stick og prikkepen med?

  /Tommy

  • louiee skriver:

   Hej Tommy

   Først lige svar på det sidste. Der følger både blodsukkermålere, keton sticks og finger prikker med apparatet i den første pakke. Jeg er helt klart til bold keton måleren, da den afgiver præcist svar om hvor dyb ketosen er og om den er inde for optimal grænsen dvs 1,5 – 3. Lavere eller højere værdier kan ikke måles på ketolyse sticksne. Jeg vil derfor anbefale dig at bruge blod måleren til at starte med. Jeg kan efterhånden (lyder lidt mærkeligt, men det kan jeg!) mærke hvordan tallet ligger. Når jeg afslutter mit eksperiment, vil jeg lægge de ret så dyre blodketon målere på hylden og fortsætte med ketolyse sticksne, bare for at tjekke en gang i mellem. Har draget mig nogle erfaringer med ,hvad præcist jeg kan tillade mig at spise, for at være i optimal ketose. Men omvendt er jeg bare vild med tal og målinger og er derfor sjovt nok, svært glad for dem, der måler på blod – de er mest præcise! Håber du fik et svar på dit spørgsmål.

   Held og lykke med projektet. Hilsen Louise :0)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code