Kyddersmør – til det hele

Print Friendly, PDF & Email

Smør og ostemuf 001

Super simpelt og meget velsmagende til at både stege i og til ovenpå kød og grøntsager. Smør er jo en über ketogen madvare, som jeg bruger uhyggeligt meget af i min hverdag. Så hvorfor ikke gøre den lidt spændende.

Har i lang tid brugt tieses økologiske hvidløgs smør. Men det hænder jo at jeg ikk kan få det. What to do?

1 lille glas

100 gram økosmør der har stået lidt tid på køkken bordet

Pebermix

lidt chili

2 fed hvidløg kørt gennem hvidløgs presser

Såre simpelt blandes sammen og sættes på køl. Giver bare lige morgenæggene en anden dimension. Kan varieres i det uendelige. Jeg blander ofte en rest krydderurter eks rosmarin eller basilikum i.

Iøvrigt er jeg begyndt at lukke mere grønt ind i den ketogene kost. Jeg har været i rimeligt stabil ketose i snart 3 uger nu og vil begynde gradvist, at presse lidt mere kulhydrat ind i form af grøntsager ( oven jords naturligvis) Primært de meget kulhydrat fattige såsom asparges, spinat, agurk, champignons osv. Jeg prøver gradvist med 5 gram mere om ugen, da det ikke skulle påvirke ketosen, hvis jeg fortsætter med den høje fedt procent. Er villig til at spise lidt flere grøntsager, for at komme ud af den lidt ensidige, men samtidigt meget tilfredsstillende og mættende kost. Jeg spiste meget fedt i går ca 84 % og keton tallet stiger selvfølgelig og ligger på et fint tretal. synes tilgengæld ikke jeg har mærket det store på vægten eller bukselinningen i denne uge, men fedttab plejer at ske i ryk for mig. Jeg tager dybe indåndinger og fortsætter (u)tålmodigt…

Igår var jeg faktisk slet ikke sulten og spiste kun af vane. Tror jeg skal prøve at springe måltider over i dag, hvis jeg ikke føler sult!

 

ketose mad 002Her er lige et billede af min mad efter dagens løbetur. Spinat, mayo og kylling stegt i chili oliecheekyEfter kaffe med æggemælk og kokosolie holdt det mig mæt heeelt til aften. Slog min egen rekord igen og var ude at løbe pose running i 27 min cool wee hee det føles godt.  Høj puls og god fart, tilgengæld havde jeg intet at skyde med til morgen til min spinning time. Kørte med to stædige beton piller af nogle ben, der ikke ville høre efter. Tager en trænings pause i morgen. Regner med at gennemføre det første 5 km løb i natural/pose running søndag den 14. , spændende at se – men selvfølgelig kan jeg det, ovenikøbet på skovbund!

Skal afprøve nye retter i weekenden så følg med på bloggen.

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Dressing, Ketose, Opskrifter, Tilbehør og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Kyddersmør – til det hele

 1. Frusb skriver:

  Uhm… Lækker aftensmad! Og den æggemælk er altså også bare blevet min ven. Dén og en lille portion chiagrød er min morgenmad kl 7, og så spiser jeg allerede frokost kl 11 igen, en lille eftermiddagssnack kl 14-15 og aftensmad kl 18. Jeg kan slet slet ikke holde mig mæt på en æggemælk frem til aftensmaden.

  Så jeg tænker, om din krop måske får for få kalorier, siden du ikke taber dig? Selvom din fedtenergi% er høj, er det jo ikke ensbetydende med, at du får særlig mange kalorier. Og hvis dit daglige kalorietal ligger meget lavt, så går kroppen vel i stå rent vægttabsmæssigt, fordi den tror du er i sultestrejke. Eller gælder det ikke helt på ketose? 

  Elsker at følge med i dit ketose-eksperiment 🙂

  • louiee skriver:

   Hej Jonna

   Dejligt du gider følge med i mit lille eksperiment ! Billedet var nu min frokost efter løbeturen, men det fremgik vist ikke helt tydeligt. jeg spiste lidt æg og spinat til aften. Jeg indtager mellem 1300 og 1500 kcal pm dagen. Jeg er 1,68 og vejer 68 lige p.t. men vil gerne tilbage på 65 hvor jeg befinder mig bedst og kan passe alt min tøj. Så jeg har jo ikke massiv overvægt at smide, derfor tror jeg det går lidt trægt, men lidt er der røget på de 3 uger 2,1 Kg. Bare ikke lige noget her den sidste. 

   Æggemælk er også klart min favorit på dagen , kan glæde mig til morgenkaffen inden jeg falder i søvn om aftenen.

   Mange hilsener Louise ;0)

   • Frusb skriver:

    Arhh… Så giver det jo straks mere mening, når det var din frokost 😉

    Og kaloriemæssigt er det vidst rigtig fint, uden at være nogen som helst ekspert på området 🙂 Og fedt tabes vel i grunden også langsommere end vand!

    God weekend til dig 🙂

    • louiee skriver:

     Ja ikk? Det føles heller ikke som om jeg mangler noget, har det netop perfekt, bare lidt utålmodig :0)

     God weekend til dig oss :0)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code