Basilikum/Lime marineret kalvemørbrad

Print Friendly, PDF & Email

Kalvemørbrad 003

Som lovet tidligere på ugen, her er opskriften på min nye yndlingsret.. Lige efter mine smagsløg og lækker weekendmad.

4 personer

1 kalvemørbrad

Skal og saft af en økologisk limefrugt

1 potte basilikum, strimlet

1/2 dl god olivenolie

Salt og peber

Kalvemørbraden brunes på alle sider på en meget varm pande. Derefter gav jeg den 20 min på 160 grader i ovnen, brugte faktisk stegetermometer af angst for at den skulle blive helt gennemstegt og tør. Lad kødet hvile i ca 15 min og skær derefter i passende stykker eller skiver mens den er lun. Bland olie, basilikum, limesaft, revet skal og friskkværnet groft peber og groft salt Kalvemørbrad 001

Serveres med en god grøn salat med olie eddikedressing på. Kalvemørbrad 002Riv et par små økologiske hjertesalat i stykker og hæld olivenolie, salt og groftkværnet peber over afslut med en vineddike blnd sammen med hænderne. Jeg bruger selv en smagfuld spansk sherry vinaigre.

Indrømmet det her er lidt for dyrt til at være min nye yndlingsret – med det er det altså alligevel!!! Spiser næsten aldrig ude, så jeg må til at prioritere en sådan gang god kød en gang imellem som et treat. Det smagte vildt godt med den syrlig/søde limesaft op imod den fede olie og velsmagende kød. Must try – just saying

Tror bestemt også marinaden ville klæde en svinemørbrad eller et stykke lammekød.

 

 

Her serveret på tallerken med mit uundværlige kryddersmørheartKalvemørbrad 004

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code