Kernebrød med kokos og Macadamias

Print Friendly, PDF & Email

Brød og cykel 001

Bare lige fordi jeg fik den vildeste trang til brød her i weekenden. Jeg spiser ellers ultra sjældent brød udover lidt ostebrød en gang i mellem. Jeg fik virkelig trang til at få brød, der skal tygges og hvor pålæg og især ost og tandsmør er godt ovenpå. I min verden gjorde kokos og macadamias den store smagsforskel.

Man kan jo i teorien variere de hersens kernebrød i det uendelige med alskens kerner og nødder, men det her blev bare rigtig godt. Jeg spiser ikke meget brød og her derfor lavet en lille portion til en lille lækker form jeg har købt – ja i Sverigewink Brødet kan akkurat lige være i formen og det giver nogle flotte store skiver til et brød der ellers ikke hæver. Portionen kan sagtens laves dobbelt op hvis man vil have et større brød. Brødet kan holde sig meget længe på køl og kan også fryses.

Portion til lille form :

3 æg

50 gram olivenolie/kokosolie/rapsolie/smeltet smør/macadamiaolie

50 gram valnødder

50 gram mandler

50 gram macadamianødder

35 gram kokosmel eller flager

50 gram pinjekerner

50 gram græskarkerner

50 gram solsikkefrø

50 gram hørfrø

1 tsk salt

Hele molevitten blandes og hældes i form evt. beklædt med bagepapir. Den lille portion her fik 40 min ved 160 grader, dobbelt op skal have 60 min ved 160 grader.

Brød og cykel 004

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i brød, Frokost, Morgenmad, Opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Kernebrød med kokos og Macadamias

  1. Dan skriver:

    Den opskrift printer jeg da lige…. så kan konen bage det .-)

  2. louiee skriver:

    Den er i vinkel – god arbejdsfordeling :0) Hils

  3. frk. sveske skriver:

    Hej Louise,

    Jeg synes, jeg spotter kerner (ud over pinjekerner) – græskar, solsikke? Og frø? Men er de forsvundet i opskriften?

    Vil jo gerne bage en mere low carb variant af brødet og det med kokos lyder lækkert. Smager macadamia meget igennem?

    KH

    – frk. sveske

    • louiee skriver:

      Hej Sveske

      Rød i kinderne og sved på panden her fra morgenstunden, pinligt havde glemt at skrive frødelen på… håber ikke der alt for mange der er mislykkedes med brødet. Opskriften er rettet og tak for hjælpen med dine skarpe øjne <3 Synes ikke at macadamias smager for meget igennem.Jeg er jo kokosgal og synes at det smager godt af kokos - især hvis man bruger kokosolie som fedt i brødet. God bage lyst og tak for hjælpen :0) Håber du fåe et godt brød med tandsmør og god ost!!!

      Hilsen Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code