En LCHF pizza som jeg er blevet helt vild med – synes faktisk den smager bedre med broccoli end med blomkål. Rent æstetisk er det et pænere look med blomkål men smagen uha – tak for tippet frk sveske!
Mit evige dillemma med denne pizza er jo at få banket så meget fedt i som muligt for at den duer til min ketogene diæt. Når man som mig er meget følsom overfor for meget protein er den her altså en udfordring!!! Men her er det jeg gjorde og det virkede.
1 stor pizza til 4 personer
Bund :
350 gram broccoli hakket til atomer i foodprocessor eller i hånden
2 store æg
15 gram husk
150 gram ost 60 + enten flødehavarti eller cheddar
2 tsk pizzakrydderier basilikum, oregano o.lign
Alle ingrendienser blandes og bredes ud i bradepande på bagepapri og bages i ovnen 225 grader i 12 -14 min til den bliver lidt lysebrun.
Pizzaen toppes nu med :
50 gram rød pesto
70 gram parmaskinke
200 gram revet ost 60+
120 gram sorte oliven i olie
Bages yderligere ca 5 – 8 min til osten er smeltet
Toppes til sidst med en håndfuld rucula og frisk basilikum og drizzles med rigelige mængder af olienolie af god kvalitet. Ved godt at det her er ny vin på gamle flasker, men hvis man er i ketose og gerne vil have pizza uden at ryge ud er dette bare lige det man mangler
Man kan aldrig få for meget pizza. Basta!
Jeps. Punktum ;0)
Mmm…gott med pizza! 🙂
Spännande med botten på broccoli! Måste provas!
Ha en fin dag!
Kram
//Lana
Ja pizza holder altid :0)
God dag til dig også.
Hilsen Louise
Vilkan härlig blogg! Pizzan ser mycket god ut, och spännande med broccoli 🙂
Mange tak, du altid velkommen til at kigge forbi. Læser selv mange svenske blogs og får god inspiration.
Hilsen Louise :0)
Uhm, lækkert. Den må testes 🙂
Er selv hooked :0)
Uhhhmmm pizza… Den lyder da bare vildt lækker. Jeg er dog lidt i tvivl om jeg nogensinde vil får familien til at røre den med en ildtang… den er jo grøn 😀 Haha så er det godt at det ermig der bestemmer hvad der skal på bordet, og denne her kunne nu godt komme med på madplanen 🙂 For som Jane skrev: man kan aldrig få for meget pizza 🙂
Præcis :0) dommen herhjemme var mildere end med blomkålsfætteren – mindre kålsmag i denne her! God fornøjelse
Det skal helt klart prøves… Er lidt træt af blomkål efterhånden. Men pizza… Det blir jeg ALDRIG træt af! 😉
Sjovt nok heller ikke mig ;0)
Hejsa. Må jeg lige spørge om, hvad det er ved den kendte blomkålspizza der ikke er ketos venligt. Jeg har spist lchf kost i snart et år,men nu prøver jeg at spise ketose kost men jeg har rigtig svært ved at finde ud af hvor meget man kan spise af de forskellige ting ( fedt, kulhydrat og protein). Jeg vil gerne tabe mig 5 – 6 kg.
Hilsen Helle
Hej Helle
Jeg har bare skruet op for fedtprocenten i blomkålspizzaen, for at gøre den mere fedtrig – det er det eneste:0) Jeg kan kun anbefale dig at se nogle af mine maddagbøger og blive inspireret. Jeg er hyper følsom og skal have virkelig meget fedt ca 85% dagligt for at være i ketose og ca 12% protein og 3% kulhydrat for at være i ketose. Der er mennesker der sagtens kan spiser både mere protein og kulhydrat og stadig være i ketose. Den eneste vej er at prøve sig frem. Ved at 3 dages fedt faste dvs 3 dage med ca 90% fedt og ca 1200 kcal – 6 små måltider af 200 kcal , kommer de fleste i ketose af. Har skrevet en masse indlæg om ketose her på bloggen.
God jagt hilsen louise
Den smager så selv fuglende synger – var så overrasket over bunden- Super til madpakke dagen efter. Var et Hit 🙂
Hej stine
Dejligt at høre at fuglene synger hjemme hos dig. Hils Lis next door 😀
Mange Hilsener Louise