Maddagbog ketogen kost Vol 2

Print Friendly, PDF & Email

kotelet 003

Her er lige min ketogene maddagbog, mest i ord og lidt billeder for den forgangne uge smiley

Mandag 84 % fedt, 14 % protein, 2 % kulhydrat

Frokost : cod liver oil, low carb latte, 3 paranødder

Eftermiddag : Chorizo 25 gram,30 gram macadamias, 1 babybel ost, 100% chokolade 5 gram

Aftensmad : Stegt nakkekotelet 150 gram,25 gram kryddersmør, 1/2 avokado ,te med kokosolie 12 gram

Tirsdag: 84%, 13 %, 3 %

Frokost : cod liver oil, low carb latte, macadamias / paranødder 30 gram

Eftermiddag : Gouda ost 22 gram, chorizo 25 gram , hvidløgsost 30 gram , sorte oliven 20 gram , paranødder 20 gram

Aftensmad: Oksefilet med fedtkant 130 gram, smør 30 gram,cremefraiche 38% 20 gram, fed feta 25 gram, bladselleri 50 gram

Onsdag : 84% , 13 % 3%

Formiddag : cod liver oil, para/macadamias 35 gram , low carb latte

Eftermiddag : Culotte 135 gram, smør 35 gram, frisk kokosnød 10 gram, chokolade 88% 15 gram

Aften : 2 æg, iceberg salat 100 gram, olivenolie 1 spk,smør 20 gram, macadamias 10 gramkotelet 010

Torsdag : 82% ,15 % 3 %

Frokost :  paranødder 20 gram, low carb latte, cod liver oil

Eftermiddag: flæskesvær 35 gram

Aftensmad : Oksehøjreb med fedtkant 135 gram, smør 35 gram, spinat 100 gram, piskefløde 25 gram, løg 40 gramkotelet 012

Aften ´: chokolade 88% 8 gram, macadamias 10 gram

Fredag : 84%, 12 %, 4 %  -meget sulten i dag – meget mad

Morgen : Piskefløde 20 gram, macadamianødder 25 gram, cod liver oil

Formiddag : 1 æg, smør 20 gram, cheddar 25 gram, chorizo 25 gram, avokado 1/2, philadelphia 25 gramkotelet 013

Frokost : flæskesvær 15 gram, frisk kokosnød 20 gram , paranødder 10 gram

Eftermiddag : Chokolade 88% 16 gram, smør 15 gram, 1 babybel

Aftensmad : nakkekotelet 110 gram, smør 25 gram, pluksalat 90 gram, olivenolie 1 spk,

Aften : kokosnød 20 gram , Chokolade 88% 8 gram, macadamias 25 gram, smør 12 gram, cod liver oil ..

Lørdag : 83%, 13%, 4 %

Frokost : cod liver oil, macadamias 12 gram, low carb latte

Eftermiddag : Chokolade 88% 12 gram , smør 10 gram, frisk kokos 30 gram, paranødder 10 gram, babybel ost, flæskesvær 20 gram

Aftensmad : nakkekotelet, smør 25 gram , cremede champignons 160 gram, macadamias 15 gram og chokolade 88% 8 gram

Søndag :84% 12% 4 %

Frokost : cod,liver oil, low carb latte

Eftermiddag : chokolade 88% 8 gram, 10 gram smør, flæskesvær 10 gram, macadamias 40 gram, kokosnød 10 gram

Aften : 1 æg, 4 skv bacon, frankfurter pølse 100 gram, mayo 25 gram,løg 15 gram, 1 oopsie, 1 spk sukkerfri ketchup

 

LCHF oreo 004Har vist fået kørt godt ind af de der LCHF Oreos i løbet af denne uge… men de smager bare godt og mætter faktisk en hel del heart

 2 Chokolade knapper fra Peter Beier 88% med 10 gram koldt økosmør i midten. Tak for den oplevelse Henriette fra fede tider!

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Ketose, Kroppen, LCHF, Maddagbog og tagget , , . Bogmærk permalinket.

43 Responses to Maddagbog ketogen kost Vol 2

 1. Mathilde skriver:

  Hej! Tusinde tak for mere mad inspiration! – det sætter jeg meget pris på..

  Da du købte din ketonmåler på den der hjemmeside, du har linket til et par gange, skulle du så først betale, da den kom med posten eller? Jeg bestilte nemlig en, men da jeg troede, jeg kom til en betalingsside, stod der bare "Tak for din bestilling (…)" ?

  • louiee skriver:

   Hej Mathilde

   Selv tak :0) Abbott sender en regning efter at varen er kommet, så du har gjort det rigtigt. Der kan faktisk gå ret så lang tid før man skal betale, men de er hurtige til at levere :0)

   God fornøjelse med målingerne.

   Hilsen Louise

 2. frk. sveske skriver:

  Hej Louise,

  Endnu en gang spændende at se, hvilken kost der holder dig i konstant ketose. Jeg ville have meget svært ved at nøjes med så lidt grønt – og dog, weekenden har ikke budt på meget grønt hos mig heller… det er vist mere mentalt. Jeg glæder mig MEGET til at eksperimentere mere og måle de nøjagtige værdier. At der er plads til chokolade og LCHF-oreos er et hit, håber også, at det gælder mig – har dog stadig min oreo-debut til gode. Fik dog en smule mørk chokolade på en low carb mazarinkage i fredags…

  Fremsender Abott i øvrigt måleren med girokort vedlagt eller hvordan – det var lidt mærkeligt, at man blog skulle oplyse adresse og så skulle handlen være gået igennem…

  KH

  – frk. sveske

  • louiee skriver:

   Hej Sveske

   Det der med grønt er en vane og det er jo ikke for evigt. Jeghar faktisk plads til ret meget grønt hvis jeg skipper nødder og chokolade sååå. Jeg kan godt få grønt cravings og så spiser jeg det :0) Som sagt den eneste bremse er for meget protein. De der Oreos vil jeg på det varmeste anbefale – noget af det bedste jeg har fået længe – og god til fedtprocenten og dermed ketosen – jubii !!! Ja Abbott sender en regning efter levering, men de er generelt hurtige med levering -cool firma de der ! Glæder mig til at høre nærmere når du kommer i gang med måleren ;0)

   Hilsen Louise

 3. Sheila skriver:

  Du er altså en sej lille én, Louise. Tænk, at være så grundig og disciplineret, og tilmed have overskud til at skrive så udførligt ned hvad du spiser. Det er vi mange der nyder glæde af – tak for det. Spændende læsning! 🙂

  • louiee skriver:

   Hej Sheila
   He he tak.. synes nu ellers det er lidt grænseoverskridende, at slynge ud i hele cyberspace at jeg sådan ca dagligt spiser flæskesvær og chokolade ;0) – men hvad gør man ikke for bloggen  og dens læseres skyld! Tænkte egentlig at det var lidt for kontrol agtigt at skrive alt ned, men synes det har være meget sjovt at dele. Fedt at du nyder glæde af det – det giver motivation til at gøre mere af det !! Føler mig sjovt nok slet ikke disciplineret på den her kost – trives bare vanvittigt godt på den – made for this. Ville blive mere angst af den den juice detox du lige har kørt – respekt for det! Har kørt grønt og frugt mange gange i meget lang tid af gangen og er SULTEN hele tiden. Uaahhaa hader det :0)

   Bedste Hilsener Louise

 4. Victoria skriver:

  Hej Louise, ketose-übermaster 😉

  Jeg er på vej i Ketose igen, men det undrer mig og glæder mig, at du kan spise frøbrød, nødder og chokolade og stadig holde ketosen. jeg vil dog gerne have flere grøntsager, så spinat, peberfrugt, blomkål, broccoli og grønkål er en del af min dag.

  Tak for inspirationen, jeg glæder mig til at følge din blog

  • louiee skriver:

   Hej Victoria

    Selv tak og dejligt at I derude følger med. Jeg kan sagtens være i ketosepå både nødder, frø og chokolade – som Madbanditten skrev i dag -ikke noget at være stolt af ;0) Jeg kan faktisk spise ok mængde grøntsager og stadig være i ketose. Har skrevet 2 ugers maddagbog men det svniger lidt fra uge til uge hvor meget grønt jeg spiser. Veksler lidt mellem grønt, nødder, kokos o.s.v. Spiser mest blad grønne grøntsager såsom spinat, salat, asparges osv. Det er klart protein der er min udfordring, for meget af det og svips -ud af ketosen.

   Hilsen übermeisteren ;0)

 5. Snullemor skriver:

  Vil du ikke også skrive lidt om hvordan din krop reagerer på det hele? Hvordan har du det og suser fedtet af kroppen ; ) ? Jeg læste et sted at hvis man gerne ville tabe sig, kunne man prøve en 80-20-20-fordeling, men du ligger jo langt under med protein og kulhydrater… er det nødvendigt eller hvorfor har du valgt lige denne fordeling?

  : )

  • louiee skriver:

   Hej Snullemor

   Sjovt at du lige nævner 80-80-20 fordelingen. Jeg har på et tidspunkt nævnt det her på bloggen. Jeg havde 3 uger hvor jeg skulle teste Sten Sture Skaldemanns æg og makrel uge, en fakir uge betståenede af kød og fedt og til sidst 80-80-20 i en uge. Jeg blev til en kylling og sprang i målet på den sidste del – det bliver til meget få kcal ca 1180 og jeg ved at man taber sig af dette, men orkede ikke en uge hvor jeg ikke skulle være i ketose og ovenikøbet sulte. grunden til at jeg valgte LCHF var jo netop at være mæt og ikke sulte og crave mere. Jeg ved Anika Dahlqvist har brugt fordelingen til de kvinder der ikke kunne tabe sig på “normal striks” LCHF. Helt ærligt har jeg jo talt kcal og slanket mig sønder og sammen, så jeg har ikke lyst til at give mig i kast med den. Tror at hvis man kalorie slanker sig bliver kroppen utryg og tager på igen lige så snart men spiser sig mæt – men det er jo mig det ikke har fungeret for – det er blevet til yoyovægt. Men ja jeg tror på det virker..Tænkte faktisk på at lave et indlæg her i denne eller næste uge om krop og reaktioner på ketosen. Comming up !

   Hilsen Louise

   • Snullemor skriver:

    Tak : ) Ok jeg kan godt se at dine tal jo er procenter og 80-80-20 er gram… jeg prøver lige nu at følge det og taster ind på iformKostdagbogen… det er faktisk kun 1100 kcal. – ikke at jeg føler mig sulten, får jo max 20 gr kulhydrat, så tror måske jeg er i ketose og derfor ikke specielt sulten… men det vil altså sige at jeg egentlig godt kan spise mere og måske tabe mig? Alle de tal forvirrer mig egentlig! Jeg glæder mig til dit indlæg… har spist lchf, så godt jeg har kunnet i 6-7 uger tror jeg og jeg vil så gerne tabe mig… så faldt jeg over den der 80-80-20 og tænkte at jeg åbenbart stadig skulle 'tælle kcal' for det er jo nærmest det jeg gør nu – for at få skub i det! Jeg har selv tastet nogle procenter ind i programmet også og de står på 8% kulhydrat 22% protein og  70% fedt – hvordan kommer du frem til du dine procenter? Og ved du hvor mange kcal. du er oppe på hver dag? Eller er det lige meget i virkeligheden?

    Mange spørgsmål – håber det er ok ; )

    • louiee skriver:

     Hej Igen

     Helt ok med mange spørgsmål, elers får man ikke noget at vide! Altså hvis du føler dig mæt på 1100 kcal er det jo fint, vi er meget forskelllige på den måde. Jeg spiser i gennemsnit 1600 kcal om dagen, men lidt forskelligt mellem 1400 og 1800 – det svinger lidt. Altså jeg er jo normalvægtig(dog i den kraftige ende) men vejer mig ikke. Jeg træner meget og har nemt ved at bygge muskler så det er lidt svært at regne med en vægt. Altså jeg er sikker på at 80-80-20 virker hvis det er for at sætte gang i et vægttab men ikke på den lange bane. LCHF gælder om at føle sig mæt og tilpas og det kan kcal ikke fortælle noget om. Jeg taster min mad ind i madlog for at være sikker på at få fedt nok- jeg trives bedst og er i optimal ketose ved 82- 85% fedt – lyder af skræmmende meget, men jeg har det godt der.Det har været en lang proces for mig rent visuelt at blive mæt af de mindre portioner( fedt fylder ikke meget på en tallerken) Umiddelbart vil jeg tro du spiser lige i overkanten af protein, men jeg ved det ikke. Minimun for ketose ligger et sted ved 70-75% fedt og 15% protein og 5% kulhydrat.Ved godt det kan være svært at skære i protein, men det er ikke det der mætter( for mig). Bliver samtidig nødt til at sige, at vi er forskellige – nogle bliver mætte og slanke af fedt og nogle af protein. Man må prøve sig lidt frem. Kalorier er aldrig lige meget i den forstand – fordi får man for mange, brænder man ikke af sine depoter hvis man gerne vil tabe sig. Men vi bruger jo forskelligt af kalorier om dagen..Ved ikke præcis hvor meget du skal tabe – men det er altså en sjov størrelse af vejlede om da vi er individuelle.Men vhis du spørger mig til min overbevisning om sundhed er jeg ikke i tvivl – mere fedt end protein og så mange grøntsager man kan bære og samtidig være i ketose. Det giver energi, velvære og mentalt overskud. Håber det var lidt svar -ellers vend tilbage!

     Hilsen Louise :0)

 6. Snullemor skriver:

  Nu ved jeg ikke om min kommentar fra før er forsvundet eller om de kommer senere… men jeg mente faktist 80-80-20…. jeg fandt det her: http://mariaslchf.blogspot.dk/2012/06/17-gode-rad-for-vgtnedgang.html

  : )

  • Mette skriver:

   Hej Snullemor
   Taber du dig fint/bedre med 80 g protein, 20 g kulhydrater og 80 g fedt (går jeg ud fra, tallene står for)? Jeg tror, jeg vil hoppe over på den fordeling, når jeg lige har været på ketose nogle flere dage. Det vil være dejligt at kunne spise mere rigtig mad 🙂
   Hilsen Mette

 7. Maria K skriver:

  Hold op hvor er du sej Louise – tar sgu hatten af for dig (egentlig et mærkeligt udtryk), men sej det er du altså ;0)

  Glæder mig til at læse dit indlæg om kroppens reaktion på ketosen.

  Pøj pøj – og nyd nu både chokolade og flæskesvær – det er dig vel ondt :0))

 8. louiee skriver:

   Hyggeligt at du følger med.Og tak tak, føler mig som sagt ikke specielt sej :0) Trives jo bare på det her og nyder det – tror først jeg stopper den dag jeg ikke gør! Tænk at man kan være på en diæt hvor flæskesvær og chokolade gør godt – ha ha det er skønt!

  Hilsen Louise

 9. Mathilde skriver:

  Tak for svaret! Må jeg forresten have lov at dele?

  – jeg har lavet paranødde smør i dag, og det var den bedste (nødde)smør, jeg nogen sinde har smagt! (Har været lidt skuffet over min macademia smør)

  Det var bare øko paranødder ristet på panden foodprocesset med himalaya salt, og det vil jeg anbefale:) jeg spiser det gerne oven på pølse og ost for lidt afveksling..

  • louiee skriver:

   Ja del bare :0) Mmm lyder lækkert med det der paranøddesmør – det vil jeg prøve snarest også til base i en pesto!! Tak !

 10. Dullensmor skriver:

  Uh hvor er. Jeg glad for dine delinger af mad. 

  Læser med hos Jane, og har derfor nu besluttet at det må være det ketose halløj jeg skal i for at komme videre med mit forhold til mad. 

  Læser med stor glæde og inspiration dine oplevelser psykisk og fysisk.

  Jeg har tidligere tabt 55 kilo og har nu næsten taget de 30 på igen, og er så led og ked af denne mad fokus som jeg har været plaget under i 30 år.

  Slut nu.

  jeg søger alt hvad jeg kan for at finde inspiration til at komme 100 % godt igang med ketosen og du skal bare vide at dine indlæg og tanker hjælper mig rigtig meget på vej. Tak for det.

  kh 

  • louiee skriver:

   Hej Dullensmor :0)

   Hvor er jeg glad for, at du kan bruge det jeg sender ud i æteren! Har selv kæmpet kampen mod maden meget af mit liv og det er som du siger – slut da ketosen kom ind – jeg har slet ikke cavings og føler for første gang at jeg kan nyde mad og have et normalt appetit niveau og det er frihed på højt plan i min bog ;0)

   God fornøjelse med ketose jagt – det er ikke så svært men rigtig godt !

   Bedste hilsener Louise

 11. Mette skriver:

  Hej Louise

  Jeg har med spænding læst om dine forsøg og oplevelser. Det gør meget, at du er detaljeret og beskriver, hvordan du har det. Jeg synes også selv, det er lidt sjovt at nørde både med tal og eksperimentere.
  Lige nu vil jeg gerne tabe mig hurtigst muligt for at kickstarte og motivere mig selv. Derefter går jeg over til spise mere som jeg har lyst til, dog stadig være lidt i kalorieunderskud (bruger også madlog til at styre procenter og gram og jeg kan nemt holde mig mæt på ca. 1400 kcal om dagen) + træne mig til resten af vægttabet.
  Jeg ved godt, at det er meget individuelt, men vil du tro, at man taber mere fedt ved at være i ketose end ikke, hvis man ellers spiser samme antal kalorier? Pt. spiser jeg kun omkring 1000 kcal på ketose-kost. Måler ikke værdier, men går efter minimum 80% fedt – dvs. jeg får ikke ret meget mad pt., da der jo er mange kcal i fedt og der næsten ingen protein eller kulhydrater skal til, før fedtprocenten falder. Jeg glæder mig til at begynde at spise mere mad om en uges tid eller to 😉 Jeg har spist efter ketose i ca. 4 dage og tabt mig mere, end jeg plejer at gøre ved at spise 1000 kcal om dagen (ca. 300 gram om dagen i snit, normalt taber jeg min ca. 100-200 gram om dagen). En del af det er dog formentligt væske (men det fylder jo også på kroppen), men jeg spiste dog heller ikke ret mange kulhydrater, før jeg skiftede til ketose-kost.
  Vil egentligt bare høre dig, om du tror, ketose mest er godt til at holde blodsukkeret stabilt og ikke være sulten eller om man også taber sig mere? Taber du dig stadigvæk nu (fedt, ikke på vægten), hvor du er i Ketose, spiser ca. 1400-1800 kcal og træner? Det burde du jo egentligt gøre stille og roligt.
  Tak fordi, du deler ud af dine erfaringer 🙂

  Hilsen Mette

  • louiee skriver:

   Hej Mette

   Selv tak, godt at vide at man ikke er alene tal nørd ;0)

   Jeg har klart den fornemmelse og synes jeg kan se at 1) jeg lettere bygger muskler i ketosen og 2) lettere taber fedt udover at jeg ikke er sulten og har en FANTASTISK energi i min krop – også i mine træningspas. Jeg spiste også de knusende 1000 kcal inden LCHF og tabte mig ikke??? Tror sagtens at man kan tabe sig selv om man ikke er i ketose – tror bare ikke at det er hverken sundere eller sjovere.. Jeg personligt holder fast i, at hvis man ikke føler sult, føler kroppen heller ikke  sult og holder derfor ikke så krampagtigt fast i det gyldne fedt – tror at det giver et mere stabilt og holdbart ( ikke yo-yo vægttab) Og at kroppen selv finder den vægt hvor hormoner og celler trives bedst = sundhed. Og igen  – vi er forskellige med forskellige behov, man må prøve sig frem. Men set udfra et sundhedsmæssigt perspektiv tror jeg på ketose. Jeg har aldrig prøvet, at trives så godt på en kost, som jeg gør nu !

   Mange Hilsener Louise

   • Mette skriver:

    Vildt nok, at du ikke tabte dig med 1000 kcal om dagen. Jeg taber mig altid (set over en længere periode) ved at skære ned for kalorierne, uanset hvordan jeg fordeler dem.
    Jeg kan sagtens mærke, at fedtrig kost mætter i længere tid. Vil forsøge mig frem med, hvor mange flere kcal, jeg skal spise for ikke at være sulten, når jeg lige har overstået de første par uger her på den hårde måde.
    Det rare ved ketogen kost kunne være, hvis jeg kan fortsætte med at holde cravings i skak og samtidig tabe mere mavefedt, end hvis jeg spiste "normal kost" med samme antal kalorier.
    Tak for svar 🙂

    • louiee skriver:

     Selv tak :0)

     Man siger at man ca kan spise 300 kcal mere på ketogen kost end almindelig kulhydrat kost p.g.a. den øgede forbrænding! 

      

 12. Milla skriver:

  Hej – jeg tænker lige højt hér – jeg håber det giver mening;)

  Jeg tilslutter mig koret og er også meget inspireret af dine forsøg – og spændende med et så detaljeret indblik i din ketose-kost. Hvordan har overgange til de små portioner været? (og over hvor lang tid?).

  Jeg kan godt i teorien forstå, at man pga den høje fedtprocent vil være mæt – men hvad når kroppen og hænderne (og nok mest tankerne og de gamle vaner og mønstre) råber på mere mad? det er min kæphest… jeg har meget svært ved at stoppe – især lige dér, hvor man har krydset mætheds-grænsen. ét skridt for meget og der er ingen grænse mere… 

  det er hårdt fysisk og mentalt. Men hvis den store mængde fedtstof kan give roen til at kroppen ikke går i angst over at den får så små portioner, fordi den netop får hvad den har behov for og mæthedsfølelsen er så 'rigtig', så kan det være jeg kunne træne min opfattelse af 'portionsstørrelse'… og måske have ro i kroppen til rent faktisk at mærke hvornår jeg er mæt… istedetfor at være så fokuseret på  at sulle spise, spise, spise. 

  det ville være dejligt med ro til at mærke det;) 

  har du nogensinde svært ved at stoppe ved 15g flæskesvær? 

   

   

   

  • louiee skriver:

   Hej Milla

   Spot-on jeg forstår præcis hvad du mener… Det tog mig ca 4-5 dage at vænne maven og tankerne til at jeg rent fysisk blev mæt og tilfreds på de meget små portioner. Jeg kørte fedt- faste i 3 dage i streg – dvs 88-90% fedt om dagen…lidt ekstremt men på ingen måde hårdt eller besværligt. Efter de tra dage og indtil i dag 3 mdr efter arbejder jeg stadig lidt med den visuelle del. Og ha ha den med flæskesværerne er god – jo gu er det svært at stoppe efter 15 gram.(Jeg har spist op til hele poser, med fedtkant uden problemer!!) Men erfaring tæller her: jeg har alt for mange gange ikke kunnet styre det og dermed ikke kunnet spise aftensmad og det er lidt surt at sidde propmæt og ikke kunne hygge med familien. Jeg tænker også flæskesvær som en hygge snack ( omend en gavnlig en) og har lært mig selv at spise mig mæt i mad (rigtig mad!) Hvis man "kommer til" at overspise i fedt og er i ketose bliver (jeg) frygteligt mæt og kan naturligt ikke spise i rigtig mange timer. Har prøvet at gå over 20 timer fordi jeg havde overspist…Ja så kan man sgu lære det ;0) Jeg har som dig haft en hul i maven uden lige og svært ved at stoppe – har ihverfald det problem mindre på denne kost :0) Ketonerne gør at man udskiller mere ghrelin og leptin og ens appetit bliver automatisk reguleret og kroppen bliver langsomt over tid tryg og rolig. Og det er i min optik det bedste ved at være i ketose Jeg troede tidligere at jeg var syg og spiseforstyrret – det var jeg ikke- jeg spiste bare forkert og havde vildt og ustyrligt blodsukker.. Håber mit svar gav lidt mening til dig.

   Mange hilsener Louise

   • Milla skriver:

    tak! ja, det gav mening. det virker endda tilgængeligt;) og som noget jeg ville kunne prøve. Hvordan ved man hvor mange g fedtstof man skal have pr måltid? eller er det helt op til hvornår man føler sig mæt? 

     

    • Milla skriver:

     – og spiser du når du er sulten, lidt ulten eller når du ved det er x antal timer siden du spiste sidst?

     jeg er så glad for, at mennesker som dig deler ud af jeres erfaringer! jeg er sikker på, at i gør en forskel for en meget større gruppe mennesker, end i måske lige er klar over. tak for det. 

      

     • louiee skriver:

      Ej en dejlig bemærkning – håber i hvertfald på at gøre en forskel for nogen :0) Jeg spiser efter en ratio der hedder dobbelt på på antal fedtgram i forhold til protein+kulhydrat i gram hvis det giver menning? Jeg bruger madlog til beregningen. Jeg tager ikke hvert måltid men hele dagen samlet. Starter hver dag med en low carb latte som jo næsten er rent fedt, den lægger en god bund. Spiser ca 25 gram kryddersmør eller mayo til ca 100- 130 gram kød. Jeg spiser når jeg er medium- meget sulten og er sikker på at drikke nok evt. med lidt salt i mellem måltiderne- så jeg ikke forveksler sult med tørst. Jeg faster fra 19 aften til 11 formiddag og der går ca 4 timer mellem hvert måltid, der kan være en fedt latte, en snack eller et reelt måltid.. nogle gange stor frokost og lille aftensmad eller omvendt – lidt an på sult barometer og humør. Hvis man ikke vil regne må man mærke efter, men det kan altså være lettere sagt end gjort hvis man altid er sulten i hovedet( ikke i maven) Men tro mig du vil hurtigt mærke hvis der har været for meget fedt – meget mæt meget længe..

      Vend endelig tilbage for mere info :0)

 13. Haløj…Godt du bor så langt væk for ellers ville du få et kæmpe kys på kinden. Jeg er simpelhen så glad for at jeg har fundet din side om ketose, LCHF. Det du har skrevet dagbog med tallene osv er en hjælp til mig i min søgen om at komme rigtig i gang igen. Kan man tilmelde sig din blog? Lige nu ligger du under foretrukne – hi og du kan være der. Knus og kram fra en glad Mette

  • louiee skriver:

   Hej Mette

   Det er præcis en kommentar som din der gør det hele værd <3 tak for din positive tilbagemelding- glad for at du kan bruge min blog. Man kan tilmelde sig via bloglovin- den sidder nederst på hvert indlæg og kan komme både på computer og smartphone. Ønsker dig god vind i sejlene :0)

   Bedste Hilsener Louise 

 14. Charlotte skriver:

  Hej Louise

   

  Jeg kan desværre ikke finde det indlæg vi skrev sammen på (hvor du skrev om jeg skull have mere fedt pga. cravings og hvor vi skrev om fordøjelsen osv. – husker du det?).

   

  Har målt ketoner før mad i morges og den sagde 5.1 – og 2.1 igår formiddag, ca. 3 timer efter mad. Synes at have læst, at optimal ketose er ml. 1.5 – 3 mol, er det korrekt?

   

  Mvh. Charlotte

  • louiee skriver:

   Hej Charlotte

   Du ligger meget fint i ketosen, de høje målinger antyder at du kører på fuld fedtforbrænding og med sindsro kan skrue lidt op for indtaget af grønt. Optimal ketose ligger mellem 1,5-3,0 mmol og der er intet vundet i at ligge højere – men heller ej farligt. Tillykke med at din krop har adaptet så godt!! Husk godt med vand og salt ;0)

   Bedste hilsener Louise

   • Charlotte skriver:

    Hej Louise

    Synes lige sidste uge var så god, men de sidste 3-4 dage, har jeg oplevet at ryge ud af optimal ketose, trods jeg ikke har spist andet end det jeg plejer og endda nogle af dagene har jeg øget fedtet. Plus min vægt er steget. Total skuffende! Har du prøvet lign. med at ryge ud af ketosen, trods korrekt kost? Det er jo et konsekvenst stykke arbejde der lægges for dagen, med at spise ketose-måltider og med maks. på det daglige kcal indtag. Så synes da bestemt jeg gør det rette….hmmm.

    Og det er så ærgerligt at min vægt er steget, det var jo bestemt ikke hensigten og jeg undres i den grad, ØV!

    Jeg spiser morgenmad, frokost og aftensmad og har altid gjort det. Det fleste betegner ketose-diæt som fastende, den kan jeg så ikke lige greje, med 3 faste måltider (jo, så er det selvfølgelig fra sidste måltid, til om morgenen…?).

    Smør, kokosolie og mayo er lykken for mig stadigvæk og vil da nødig tilbage på ren Paleo. Men vægttab (fedttab) har jeg brug for og håbede jo, at ved at være i ketose, begyndte kroppen at tage af fedtdepoterne. Jeg har ikke engang tabt væske, som de fleste gør i starten. Så føler mig lost lige nu.

     

    Så vil bare høre, om der er noget af det, du kan nikke genkendende til eller om det bare er mig…?

     

    P.S har nu lavet din æggemælk (den kunne med fordel kaldes creme-drik 🙂 ) og den smager mægtig godt i kaffe 😀

     

    Mvh. Charlotte

    • louiee skriver:

     Hej Charlotte

     Glad for at du kan lide den cremede low carb mælk – elsker den!! I starten da jeg var i ketose spiste jeg også 3 gange dagligt, men ved nu at der er for meget for mig hvis jeg skal smide fedt samtidigt – hvis man hele tider fylder på har kroppen ikke brugt for at tære på depoterne.. Kender godt det med at ryge ud af ketose trods god fedtfordeling – tyder på at der er noget du ikke reagerer helt så godt på – ost?? nødder?? ved at ost trods den er fed godt kan stoppe ketosen for mig i for store mængder og hvad med proteinerne – måske du ikke ha brugt for så mange af dem. Og så lige den sværeste del.. tålmodighed og ikke stresse og i min optik IKKE veje sig – det stresser og giver ikke noget svar på kroppens tilstand(muskler og fedt fordeling)

     Håber det var lidt svar

     Hilsen Louise

 15. Charlotte skriver:

  Hej igen

   

  Ok. Ja, det interessante er jo, hvor meget ens maximum i gram er på kulhydrat og protein, hvor man så stadig er i ketose.

  Føler mig slet i "fedtforbrændingsagtig" – ved ikke lige hvrdan det skal føles, men taber mig intet som helst på de fedtdepoter, som jeg gerne vil have kroppen skal bruge som brændstof.

  Måske er det for nyt endnu og for tidligt i processen…. Som Paleo-spiser er det overhovedet ikke nyt eller svært, at spise LCHF, for at komme i ketose – jeg har bare justeret grundigt i de mængder og den type mad jeg hele tiden har spist og så selvfølgelig kastet mig over low carb grøntsager, fremfor de mere carb-holdige og fedtet er i den grad øget og protein sat ned.

  Det er mere, hvornår der ske noget for vægttabet…. Synes mange skriver de ikke taber sig i ketosen….men jeg tror på, at det også handler om kcal. Spiser man mere end man forbrænder, så taber man intet og det gælder vel også i ketosen?  Og da jeg jo spiser efter en vis mængde kcal i denne tid (:-)), så tænker jeg, det da må batte på fedtdepoterne (så de svinder ind), at være i ketose OG ikke indtage flere kcal end jeg bruger…

  Men vil forsøge at øge fedtet, hvis cravings stadig dukker op. Skal dog stadig holde mig fra nødder (på denne kost spiser jeg kun para- og macademianødder) og Peters Beiers 100 % chokolade eller Vivanis 92 % (den er øko, kender du den?), det tricker alt der hedder falden i og spise til jeg bliver dårlig, et gammelt sukkerspisning-mønster… Med binyretræthed er jeg over-sensitiv og tåler slet ikke koffein fx., og det er der jo også  chokolade..

  Men måtte smage dine LCHF oreos med PB 100 % – og de smagte fantastisk, men chok chok, kunne ikke stoppe og det samme skete da jeg lavede din smørkonfekt, ingen stopklods. Igen var chokolade og Vahlrona ren kakaopulver, som jeg brugte i konfekten, indblandet…. 

  Er dog alligevel i ketosen, trods det ikke er mere end et par dage siden jeg spiste de to typer godter – mon det er pga fedtet?

  Sorry, laaaaaang smørre, det er bare så fedt du svarer og er meget konkret påde enkeltes spørgsmål, tusind tak for det Louise 🙂

  P.S mht. tarmen, så har jeg prøvet ALT, haft problemer siden barndommen – har spist magnesium og magnesia i årevis, det samme med probiotikapulver Probiolax fra NDS, som jeg synes er toppen af poppen, drikker også Vita Biosa og/eller Molkosan/Valleforce, spiser HUSK fibre dagligt og tager alverdens vitaminer og særlige urtekosttilskud (køber stort set alt i England), pga. binyretrætheden. Spiser fordøjelsesenzymer og HCI (naturligt mavesyre). Men maven er stadig total ramt. Det er ikke så meget at levere avisen hver morgen (dit eget udtryk, mega grineren! 😀 ), for det er ikke problemet – men derimod volumen efter øget indtag af fedt og nedgang i grønt og så den evige peristaltik, der går død….

  Mange hilsener fra

  Charlotte 😉

   

   

  • louiee skriver:

   Hej Charlotte

   Det med maven kender jeg virkelig godt – det tog meget lang tid for mine tarme at vænne sig til LCHF. Den går stadig i knuder når jeg ikke er i ketose og dermed spiser for mange fibre og protein. Har lige prøvet det her i min ferie…av av for en gang ondt i maven. Tog ca 1 mdr i ketose for at maven var helt ok.. Ligesom om at den skal vænne sig fra fibre til fedt og omvendt.. Jeg har måttet køre stor dosis magnaesia og husk i min ferie – noget jeg ellers aldrig bruger..

   Vildt men din sensitivitet… den minder meget om min.. jeg har bestemt også snacks jeg ikke kan stoppe på,  bla den fra vivani.. ups 92% og ingen stop klods, men PB 100% den må selv den mest forhærdede sukkersensitive give op på. jeg er som dig også mega koffein sensitiv og kan få angst anfald af for meget kaffe… Har også selv haft binyre træthed – tror det hænger godt sammen.. Men med fedt, rigtig mad og ikke for meget protein og snacks kan selv du og jeg komme på ret køl ;0)

   Godt at høre tilbage meldinger fra dig

   Bedste Hilsener Louise

 16. Charlotte skriver:

  Kære Louise!

   

  Hurra for LCHF og for dig. Jeg har læst så mange gange om denne lowcarb latte, men kan ikke finde opskriften, jeg hælder glad piskefløde i min kaffe, men det nupper mange af mine daglige kulhydrater. Mange taler også indforstået om MBC eller noget lignende – hvad er det?

   

  Kh Charlotte

  • louiee skriver:

   Hej Charlotte

   Jeg har som regel lavet en low carb latte på et råt æg, 20 gram kokosolie og 10 gram smør – blendet med kaffe. Men er gået over til en mere "hardcore" udgave med 20 gram smør og 20 -30 gram kokosolie  – blendet med kaffe – den med æg smager bedst men da jeg jo sparer på protein i fht ketosen fungerer den hardcore fedtfaste udgave bedst.

   Mange Hilsener Louise

 17. Yeliz A skriver:

  Hej Louise, 

  Jeg bliver nødt til at vide, hvordan jeg udregner de 85% i fedt om til gram. Jeg vil nemlig gerne igang med en ketogen kost, og har ikke helt fanget hvor mange gram af protein (det må være min vægt x 0,8 ik?), kulhydrater (max 20% af min daglige kost, den del har jeg fanget) og ligeledes med fedtet (de ca. 85%). Beklager mine manglende forståelse, men altså… Så kan jeg vel spørge dig? 😊

  • louiee skriver:

   Hej Yeliz

   Du kan altid spørge her på bloggen. Jeg giver gerne svar hvis jeg har mulighed for det. Denne nemmeste måde at regne om til gram er ved eks. at bruge Madlog. Man kan vist prøve det gratis i nogle dage, eller købe sig til lidt dage for ikke særligt mange penge. Når du har tastet mad ind nogle dage har du en fornemmelse af hvor meget og hvor lidt. Fordelingen er ikke så vigtig som man går rundt og tror . Man kan eksempelvis godt tabe sig uden at være i fuld ketose. Protein andelen er det samme i ren protein, dvs uden vand og lignende – så vægt x 0.8 er fint. Brug madlog og tast mad ind – det er en god start.

   Bedste Hilsener Louise 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code