Om at slippe sin afhængighed..

Print Friendly, PDF & Email

 

sukker

Fik en sms fra min tidligere kollega her i weekenden – og det satte en masse tanker i gang og inspirerede mig til at skrive det her indlæg. Min kollega er selv gået i gang med LCHF kosten her for noget tid siden og er som hun selv udtrykker det blevet lykkelig i sin krop og har fundet ur mennesket frem. Og det er i min optik hverken mærkeligt eller tilfældigt!

Læs indlægget med tro på, at jeg ikke er ude på at dømme nogen eller prædike i nogen form eller lyde religiøs…For det er jeg ikke, bare glad og meget taknemmeligheart

Jeg har gennem min tid med at spise LCHF stødt på mange fordomme og tvivl om min forstand. Jeg er et menneske med mange ord om det jeg brænder for og er selv over lykkelig over at have fundet en kost der passer til mig. Det har resulteret i, at min omverden har måttet lægge øre til meget snak om ernæring. Det er ikke fordi, jeg vil trække noget ned over hovedet på dem. Jeg kunne bare godt tænke mig, at de prøvede det her, for måske at få samme AHA oplevelse som jeg har fået. Ved godt at det lyder næsten religiøst når jeg folder mig ud og fortæller hvad denne forandring i mit foder har gjort for mig. Gennem min kost omlægning til LCHF, har jeg gennemgået en kæmpe forandring på det personlige plan også og jeg tror ikke på tilfældigheder. Jeg tror simpelthen, at min krop har fået ro, ved at få den rigtige benzin på motoren. I starten af min ketose oplevede jeg meget stærk og reel lykke og taknemmelighed, over at være en del af denne verden. Ikke dermed sagt, at jeg ikke var lykkelig før, men det her føles bare meget stærkere.

Har efterhånden læst en del steder, at det er som regel er, lige præcis de ting man ikke kan tåle, man bliver afhængig af.Jeg mener, det er jo ikke en tilfældighed, at folk beskriver "brain-fog" og forvirring som nogle af de symptomer, der forsvinder, når de fratages en fødevare, de ikke kan tåle. Det er simpelthen svært at tænke klart, når man kronisk er forgiftet. Meget tankevækkende, at jeg tændte på hvidt brød, ris og sukker i alle former!! Jeg har heller ikke sluppet alt på en gang, men taget tilløb over tid og endt her.

Jeg tror at det "koster" en masse at slippe en afhængighed. Afhængighed dertil være cigaretter, alkohol eller mad, er noget at gemme sig bagved og dulmer det ubehagelige for en stund. Når man skræller lagene af løget og bliver blottet uden sin afhængighed, er det ikke sikkert at man kan lide det man ser. Det kan ihvertfald gøre ondt, at føle sig nøgen og ude af komfort zonen, for derefter at skulle mærke alle mulige følelser både gode og knap så gode. Jeg har selv uden tvivl, dulmet en masse følelser, med store mængder sukker og i mangel af det andre stivelses kilder. Det lyder lidt langhåret og måske er der bare min alder (35 år) der gør ,at jeg først begynder at lære mig selv rigtig at kende nu. Men alligevel  – intet er tilfældigt og jeg begyndte først, at få det rigtig godt mentalt og fysisk efter jeg begyndte at spise LCHF.

Lagde faktisk så sent som igår mærke til, at der ikke flød helt så meget vand ud af min næse som sædvanligt når jeg dyrker motion. Jeg var mester i at fyre vand gennem næseborerne i høj fart( meget feminint trækwink) Selv når jeg havde spinning timer, sad jeg og pudsede næse hele tiden. Min læge kaldte det helårs snue og kunne ikke finde en nærmere årsag til løbende næse. Det er næsten forsvundet her de sidste måneder, uden jeg har lagt mærke til det. Jeg har fået et par spørgsmål om min psoriasis, som også er blevet jævnt bedre gennem det sidste halve år. Psoriasis er en auto immun sygdom og man mener efterhånden, at auto immune sygdomme stammer fra ubalancer i tarm systemet. Havde indtil for ca 5 mdr siden altid lidt ondt i maven..det er også væk!!!

Den psykiske forandring, er sjovt nok den, der er den største. Jeg er 100 gange mere i ro med mig selv og den jeg er. Jeg har altid været meget selvkritisk og lidt af en kontrol freak. Hmm det der med kontrollen arbejder jeg med, men er på vej derhen af. Selvkritisk ja, men ikke noget med at skælde ud på mig selv og bebrejde. Jeg har simpelthen fået en større accept af egen krop og formåen – det man kalder selv kærlighed. Onde tunger kunne kalde mig egoistisk – for det er jeg også, men selv kærlighed er noget andet. Kærlighed til sig selv, er ikke egoisme, men at hvile i sig selv og have overskud til, at skue ud af og give noget af sig selv til andre.Oplevede selv nogle kodyle ture i den følelsesmæssige rutsjebane, men sådan er al udvikling vist?? Det gør lidt ondt hver gang man skal slippe en "sut" og man skal bare være modig og parat til at tage turen videre uden. Der er som regel federe på den anden side.. bare spørg enhver ,der har sluppet enten nikotin, alkohol, hash eller sukker.

Nok om mig og min udvikling. Jeg tror ikke jeg er den eneste, der har mærket den form for gavnlige bivirkninger ved at spise "rigtig og naturlig" mad der passer til mig. Jeg tror det kræver en periode hvor man bliver usikker at gøre noget radikalt anderledes og tage et valg om at gå imod "sund fornuft" og sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Jeg tror jo lige præcis, at LCHF er sund fornuft. Mad uden tilsætning og minimal forarbejdningyes Men jeg ved også, at koster noget på et følelsesmæssigt plan at give slip på (dårlige)vaner. Tror bestemt ikke at ketose og LCHF er løsningen for alle, men naturlig mad uden tilsætning gør ihvertfald ikke skade på nogen.

OMG hvis jeg skulle have kommet til at lyde en smule sentimental, så er det nok fordi jeg er detheart Jeg har lutter taknemmelighed til mit mave instinkt, for at turde vælge den her vej for mig. Og ikke frelst bare glad i lågetangel

afhængighed

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Kroppen, LCHF og tagget , . Bogmærk permalinket.

10 Responses to Om at slippe sin afhængighed..

 1. Joysen skriver:

  Bulls Eye! 

  Jeg tager mig selv i at plapre løs om LCHF. Og tænker forvirret FATTER de det overhoved? Gider de ikke have det godt? Jeg er selv lidt en kontrol freak, men jeg søger at styre det. Jeg holdt op med at ryge bare fordi jeg skulle se om jeg kunne. Og det kunne jeg. Det har aldrig været et problem for mig at gå på slankekur, kvitte sukker og så videre, når bare jeg havde besluttet mig. Men så falder man tilbage og retter ind, bliver indifferent og gør som alle andre. Man er vel flokdyr. Når man så træder ved siden af gør noget mega farligt (såsom LCHF) så finder jeg mig selv i den situation at jeg skal redegøre for mit valg, for det er da megasygt at spise store mængder fedt, og når man træder ud af fællesskabet, så bliver man pludselig centrum for sniksnak. Folk holder næsten op med at trække vejret, når jeg hiver min kvarte fløde ud af køleren ved kaffemaskinen på arbejdet og man kan nærmest se i folks øjne de undrende tænker ja, endnu en af dem der skal belaste vores skrøbelige sygehussystem med hjertekar sygdomme og blodpropper. Al forandring tager tid, og jeg håber at gøre bare nogle stykker interesseret og få dem med, om det så bare er for en uge, så er de første babyskridt taget. Så fik jeg lavet endnu et langt indlæg. Jeg håber du bærer over med mig. Jeg er midt i min AHA og den giver foruden energi og søvnløhed også inspiration. Mon min hjerne er vågnet op og ser tingene i et mere klart perspektiv? 

  • louiee skriver:

   Tak for din dejlige og meget genkendelige kommentar… Dejligt at du forstår hvad jeg mener!

   Kun en kommentar til din,  cool og held og lykke på din videre færd, det bliver bare bedre og bedre det her… ;0) 

   Kan lige se det der kollega/fløde billede for mig, ha ha LOL 

   Hilse Louise

 2. frk. sveske skriver:

  Hej Louise,

  Fedt indlæg om din rejse med LCHF. 

  Jeg bekræfter også mig selv i, ar det er det rigtige valg gang på gang (læs: efter tilbagefald). Jeg er vildt lykkelig for, hvordan LCHF har givet mig mulighed for at mærke mig selv (læs: når jeg ikke længere er dopet i sukker). Glæder mig til at rykke videre med ketosen og slippe alle madtankerne og med tiden finde mere ro og kærlighed til mig selv (læs: ketosen må meget gerne gøre noget ved det  fysiske også).

  Tak for sund inspiration og et personligt indlæg. 

  KH

  – frk. sveske

  • louiee skriver:

   Hej Sveske

   Selv tak – opdager hele tiden nye ting på min rejse ,det er ret sejt :0) Er sikker på at ketosen gør sit arbejde både psykisk og fysisk ved dig også – om ikke andet giver lidt bedre fornemmelse og lidt mere self love <3

   Hilsen Louise

 3. Jane skriver:

  Jeg havde rigtig meget den der oplevelse også med brain fog, der forsvandt, da jeg stoppede med at spise gluten, hvilket var omtrent et halvt års tid, før jeg startede på LCHF. Jeg var euforisk over at se alting omkring mig og i mig falde på plads. Med LCHF oplever jeg den ro, du også beskriver. Jeg tæsker ikke længere mig selv for alverdens utilstrækkeligheder, og det er så befriende. Det er ikke sådan, at jeg kigger på mig selv (indre og ydre) og tænker, at der slet ikke er plads til forbedringer, for det er der bestemt, men jeg kigger på mig selv med accept. For tre år siden ville jeg have grint af den tanke. Men det er Så dejligt!

  Superdejligt indlæg, Louise!

  • louiee skriver:

   Mange tak ! Hvor er det sjovt, gik lige og tænkte her efter mit indlæg at jeg slet ikke ville have forstået det for bare et år siden – havde tænkt at det var alt for prætentiøst.. men nu ja :0) Tror man skal have været igennem møllen for at sætte sig ind i det. Men dejligt at få tilkendegivelse for forståelsen ! Her er bestemt også plads til forbedringer – tror lidt det er en del af livets eliksir og rejse. Og den i min optik ret fed at være med på <3

 4. Super spændende indlæg Louise! Det er fantastisk, hvad der kan ske, når man begynder at lytte og arbejde sammen med sin krop. Jeg har udfordringen med mælk – ikke brød som så mange andre, men jeg vil sige, at du har fuldstændig ret – det "koster" noget, men det man vinder tilgængæld er uden pris og sammanligning! Når man først begynder at pille alle stimulancerne væk, så gør det ondt fordi man mærker gammel smerte og gamle overbevisninger (som i bund og grund ikke passer – derfor gør de ondt). Hvis vi tillader os selv at trodse smerten, gå imod den og høre, hvad det egentlig er, den vil sige os, så skaber vi mulighed for at forløse den og skabe endnu mere balance, glæde og frihed 🙂 OG DET FORTJENER VI!!!

  • louiee skriver:

   Hej Charlotte

   Dejlig og fremadrettet kommentar fra dig :0) Ja vi har alle vores og det koster at give slip, jeg oplever desværre bare mange der ikke tør give prisen, men ja det er det værd. Man er bare nødt til at prøve først (og nogle gange falde lidt tilbage igen) for derefter mærke at det betaler sig. Vi er det værd, bare tro på det :0)

 5. Grete Mor skriver:

  1000 tak for dit fint indlæg ! Jeg har ifm overgangsalder for 10 år siden lidt slemt af angst, og har selvmedicineret mig med slik og is. Jeg har taget 20 kg på, og angsten er tiltaget. Nu har jeg været på LCHF i 5 uger og lider slemt under angsten som er endnu værre. Jeg har ikke overvejet at give op, men jeg har da været ret bekymret – og fortvivlet. Jeg har også været ked af at vægten kun gik ned den første uge – efter dit indlæg vil jeg bare holde ud. Jeg tror at du har ret i at jeg "bare", mærker hvordan jeg egentlig har det nu, uden kulhydrat dope. Jeg har stillet vægten væk, gider ikke stresse over den, det bliver som det bliver 🙂

  • louiee skriver:

   Hej Grete Mor

   Godt at høre, tror du har taget et skridt i den helt rigitge retning. Jeg har også lidt af angst,men den er forsvundet helt med denne her skønne kost – går aldrig tilbage. Puha angst ønsker man ikke for sin værste fjende , men den er jo som regel tegn på at der er noget galt i kroppen – følsesmæssigt, sukker eller stress. Så angsten er jo en slags ven (!?!) der fortæller os at vi skal lytte til noget. Ønsker dig lys på vejen her fram mod et mindre angstfyldt og sukkeruafhængigt liv <3

   mange Hilsener Louise

    

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code