Ostetærte (Västerbotten tærte)

Print Friendly, PDF & Email

ost og ærter 001

 

4 – 6 personer

1 stort løg ca 100 gram

30 gram smør

4 æggeblommer

4 dl piskefløde

300 gram revet ost ( västerbotten, primadonna, herregårdsost, vesterhavsost)

Salt, peber og lidt stødt muskat

Steg løgene bløde i lidt smør og hæld i en smurt tærteform eller ildfast fad. Pisk æggeblommer med fløde, salt, peber og muskat. Hæld den ren revne ost henover løgene og afslut med æggeblandingen.

Bag tærten ved 200 grader i  30-35 min til den er gylden.

Går som tilbehør til kød eller en salat – eller som en snack kold fra køleskabetcheeky

ost og ærter 004Her serveret lun med en rest mørbrad fra dagen før, virkelig smagfuld!!!

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman – nu indædt real-foodie…

Dette indlæg blev udgivet i LCHF, Opskrifter, Tilbehør og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Ostetærte (Västerbotten tærte)

  1. Jane skriver:

    Også en af mine livretter! Nærmest alt med Västerbottenost er en livret. Jeg kan slet ikke spise røræg uden længere! LOL

  2. louiee skriver:

    Ja sverige er et herligt land, tager tit færgen over bare for at købe macadamia nødder, kokosolie, kogebøger og ja Västerbotten.. ;0)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code