4 – 6 personer
1 stort løg ca 100 gram
30 gram smør
4 æggeblommer
4 dl piskefløde
300 gram revet ost ( västerbotten, primadonna, herregårdsost, vesterhavsost)
Salt, peber og lidt stødt muskat
Steg løgene bløde i lidt smør og hæld i en smurt tærteform eller ildfast fad. Pisk æggeblommer med fløde, salt, peber og muskat. Hæld den ren revne ost henover løgene og afslut med æggeblandingen.
Bag tærten ved 200 grader i 30-35 min til den er gylden.
Går som tilbehør til kød eller en salat – eller som en snack kold fra køleskabet
Her serveret lun med en rest mørbrad fra dagen før, virkelig smagfuld!!!
Også en af mine livretter! Nærmest alt med Västerbottenost er en livret. Jeg kan slet ikke spise røræg uden længere! LOL
Ja sverige er et herligt land, tager tit færgen over bare for at købe macadamia nødder, kokosolie, kogebøger og ja Västerbotten.. ;0)