Spicy lakserillette med sprød salat. Meget mættende og lever helt op til den ketogene fordeling i maden – og synes jeg – meget velsmagende. Har før lagt en rillette her på bloggen af den mere traditionelle slags. Her er en udgave med mere spark i
Jeg er den eneste voksne fiske spiser i hjemmet så jeg har lavet en stor portion. Duer som mad til en eller forret til 2.
1 stk varmrøget laks ca 100- 125 gram
1 lille tsk grov sennep
2 spk karse
1 spk purløg
30 gram mayonnaise
peber, salt og en kniv spids chili ( jeg brugte lidt chiliolie)
Pluk laksen i små bidder og rør alle ingrendienserne sammen. Lad farsen stå på køl et par timer. Form en lakse bøf med et udstikkersæt eller bare med hænderne. Pynt med karse og server som her med en hjertesalat (kæmpe favorit for tiden) med avokado og forårsløg – stænket med den spanske sherry vinaigre og masser af olivenolie, salt og peber.
Uhm! Elsker bare varmrøget laks. Og mayo. Og sennep. Og karse. Jamen, jeg vil sandsynligvis elske denne!
Ja jeg var ihvertfald vild med den, så på trods af mæthed ” kom jeg til ” at spise det hele??!! ;0)
Har nu prøvet denne lækre ret og den smager jo super godt – men … tilsæt IKKE salt! Den varmtrøgede laks er så salt i sig selv, at det slet ikke er nødvendigt (efter min smag) og så giver det så stor en portion, at 125 gr. er nok til to pers. …
tak for en meget inspirerede hjemmeside 🙂
Hej Sus
Godt at du synes om det. Må vist indrømme at jeg er lidt af en saltgris. Ketosen gør at jeg har brug for meget salt og putter det i stort set alt.. ;0) Du har ret med portionen men jeg plejer at spise rilletten på en gang salat som hovedret og så passer det meget godt( læs: jeg er et madøre)
Bedste Hilsener Louise