Tærte med oksekød, champignons og spinat

Print Friendly, PDF & Email

tærte 003

 Denne her tærte blev uden tvivl, en af de bedste jeg har lavet meget længe. Måske var det kombinationen af godt kød og gode grøntsager, men jeg tror i særlig grad, at jeg kan takke osten for den gode smag. Jeg fandt en økologisk klosterost 60+ med hvidløg og peber fra Tiese mejerierne i min lokale Irma. Osten var meget smagfuld uden at være stærk og en god konsistens til at toppe en tærte med.

4- 6 personer

500 gram oksekød

200 gram / 2dl piskefløde

100 gram revet ost ( klosterost med peber/hvidløg)

250 gram spinat

250 gram brune champignons

100 gram løg

1 spk smør

4 æg

Salt, peber, paprika og hvidløg

Brun hakket kød og løg på panden i en klat smør. Læg kød og løg i et smurt ildfast fad og steg spinat og svampe skåret i tern. På panden hældes fløde og de 4 æg og massen røres sammen med salt og krydderier og hældes over kødet. Top til slut med revet klosterost og bag ved 175 grader i 35 min til osten bliver gylden. Lad stå i ca 10 min til den samler sig lidt før servering. Her serverede jeg tærten med en usædvanlig god dip af cremefraiche 38% rørt med lidt skalotteløg og grøn dressing og dipmix fra urtekram – er ellers ikke til færdigblandinger men denne her er rigtig god og selvfølgelig fri for laboratorie (mononatrium-glutamat).tærte 004

tærte 002

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Æg, Frokost, Opskrifter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code