Broccoligratin med blå ost

Print Friendly, PDF & Email

pestoomelet og broccoli med blå ost 005

Jeg kan rigtig godt lide ost, men har aldrig været vild med skimmeloste. Jeg har altid synes at smagen var lidt for voksen!  Med denne her udgave af broccoli gratin, prøvede jeg at udfordre mig selv og mine smagsløg, ved at putte et stykke af den blå ost, sammen med noget jeg godt kan lide – broccoli. Det smagte slet ikke som jeg troede – næh det smagte nemlig rigtig godt. Selv min kæreste der er rimeligt osteforskrækket, spiste et stykke uden at få fjæs på. Så alt i alt rigtig lækkert  og ikke sidste gang jeg forsøger mig med den slags i madlavningen. Gratinen blev rigitg smagfuld og salt. Jeg severede den til et stykke grillet svine filet. Også en first timer for mig – et stykke øko formarineret svine nakkefilet – ganske god smag!

Broccoligratin med blå ost 4 personer:

300 gram broccoli i små stykker

125 gram blåskimmelost 60+ ( brugte den fra Løgismose)

2 æg

1/2 dl piskefløde

Masser af friskkværnet peber

Pluk/skær broccolien i små buketter og overhæld den i et dørslag med en omgang kogende vand. Læg buketterne i et ildfast fad og smuldr den bål ost henover samt masser af sort peber. Pisk fløde og æg og sammen og afslut oven på broccolien og osten.

Bages i en 225 grader varm ovn i ca 15 min til retten er gylden. Lad stå i 5 min inden servering.

Ketose venligt – ja selvfølgelig wink

pestoomelet og broccoli med blå ost 007

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter, Tilbehør og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

10 Responses to Broccoligratin med blå ost

 1. Argh, nu ærger jeg mig over at jeg ikke købte den blå ost de havde på dato i rema, her til  morgen. Det havde jo været helt oplagt. Nå, det må blive en anden gang, for det ser da super lækkert ud!

 2. Sheila skriver:

  Den lyder tiltalende – jeg er normalt heller ikke ret meget for mug ost, men smagen ændrer sig selvfølgelig i varme retter.

  -Og så er "uden at få fjæs på" da lige føjet til listen over yndlingssætninger. Ha ha! Jeg har også en Han der er ret LC skeptisk.. 😉

  • louiee skriver:

   Helt sikkert , smagen er ikke så skarp varm og i blandet noget andet. Spiste en portion kold i dag – ikke så ringe endda ;0) 

 3. frk. sveske skriver:

  Hej Louise,

  Uh… mugost har jeg altid holdt mig fra, men måske det skal have en chance i en ret som denne en dag… Retten lyder i hvert fald lækker.

  God tirsdag til dig.

  KH

  – frk. sveske

  • louiee skriver:

   Ja som sagt, jeg må være voksen nu, kunne godt lide det – rigtig godt endda- next stop gamle ole ;0)

   God ketose tirsdag til dig oss <3

 4. Maria skriver:

  Jeg har også altid hold mig langt væk fra blåost, men for nogle måneder siden besluttede jeg mig for at jeg altså skulle lære at spise det – og jeg blev altså også positivt overrasket over smagen.

  Jeg skal helt sikkert prøve denne broccoligratin – den lyder for lækker 🙂

  • louiee skriver:

   Hej Maria

   Tror desværre,at det er et tegn på modning af smagsløgene ( læs: alderen) ;0) smagte helt anderledes godt end jeg havde forestillet mig og dejligt salt !

   Hilsen Louise

 5. Christina skriver:

  Orv det ser lækkert ud, tror jeg skal prøves herhjemme en dag…..!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code