Grydestegt Kylling med god sovs

Print Friendly, PDF & Email

Kylling i gryde 001

Oh I know -jeg er bare til de der gamle mormor retter. Men de er for det meste meget velsmagende og helt geniale til at få fedtprocenten banket i vejret. Den her er perfekt som sommerret og passer til både børn og voksne. Mormor ville servere fuglen her med kartofler og agurkesalat- jeg skiftede kartoflerne ud med spinat. Retten passer det meste af tiden sig selv. Nemt nemtyes

 Grydestegt Kylling 4 personer :

50 gram smør

2 duske persille

1 stor lækker økokyllling

3 dl Piskefløde eller creme double  Kylling i gryde 002

salt og peber

 

Gnid kyllingen ud- og indvendig med salt og peber. En god klat smør  – jeg brugte kryddersmør og den skyllede persille fyldes i kyllingen. Brun kyllingen godt på alle sider i en stor tykbundet gryde med en klat smør og hæld derefter 1 dl piskefløde henover og lad fuglen simre med låg i ca 1 time og et kvarter. Vend fuglen med jævne mellem rum i processen.Tag kyllingen op og hold den lun.

 

Hæld yderligere 2 dl piskefløde i gryden og smag evt. til med ekstra salt og peber, jeg tilførte lidt herbarmare urtebouillon ca. 1 tsk.Kylling i gryde 003

 

Skær kyllingen i kvarte eller pluk kødet af den og server med den über gode sovs til. Her serveret med hjemmelavet agurkesalat og spinat. Og nej jeg sparede ikke på den gode sovs i denne portion – måske jeg skulle have valgt en lidt større tallerken.Kylling i gryde 004 Egentlig ikke særlig smuk mad – men åhh den smager bare alt for god!

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code