Grydestegt Kylling med god sovs

Print Friendly, PDF & Email

Kylling i gryde 001

Oh I know -jeg er bare til de der gamle mormor retter. Men de er for det meste meget velsmagende og helt geniale til at få fedtprocenten banket i vejret. Den her er perfekt som sommerret og passer til både børn og voksne. Mormor ville servere fuglen her med kartofler og agurkesalat- jeg skiftede kartoflerne ud med spinat. Retten passer det meste af tiden sig selv. Nemt nemtyes

 Grydestegt Kylling 4 personer :

50 gram smør

2 duske persille

1 stor lækker økokyllling

3 dl Piskefløde eller creme double  Kylling i gryde 002

salt og peber

 

Gnid kyllingen ud- og indvendig med salt og peber. En god klat smør  – jeg brugte kryddersmør og den skyllede persille fyldes i kyllingen. Brun kyllingen godt på alle sider i en stor tykbundet gryde med en klat smør og hæld derefter 1 dl piskefløde henover og lad fuglen simre med låg i ca 1 time og et kvarter. Vend fuglen med jævne mellem rum i processen.Tag kyllingen op og hold den lun.

 

Hæld yderligere 2 dl piskefløde i gryden og smag evt. til med ekstra salt og peber, jeg tilførte lidt herbarmare urtebouillon ca. 1 tsk.Kylling i gryde 003

 

Skær kyllingen i kvarte eller pluk kødet af den og server med den über gode sovs til. Her serveret med hjemmelavet agurkesalat og spinat. Og nej jeg sparede ikke på den gode sovs i denne portion – måske jeg skulle have valgt en lidt større tallerken.Kylling i gryde 004 Egentlig ikke særlig smuk mad – men åhh den smager bare alt for god!

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code