Laksedeller med dild og sesam

Print Friendly

laksedeller 004

Indrømmet : Jeg har som jordens nok største madøre, endnu aldrig lavet mine helt egne fiskedeller. Jeg har altid været vild med fiskedeller (alt der kan spises remoulade til!!), men har ikke prøvet at køre en fars selv helt fra bunden. Tænkte at det ikke ville være spor svært – og ganske rigtigt- det var faktisk meget nemt! Her er opskriften på mine ketogene debut på frikadeller med fisk. De var rørt med så mange smagsfulde krydderier, at de slet ikke smagte af laks – en fordel for nogle måske. De blev gode og luftige og mættede rigtig meget. Jeg har lavet en protion med 250 gram fisk, da jeg er den eneste fiskespiser men til en famile skal der nok laves dobbelt op – så er der nok også til madpakken

Deller til 2 -3 personer

250 gram fersk laks

1 æg

50 gram pesto ( rød eller grøn)

1 bundt frisk dild

1 lille salat eller rødløg

1 salt og peber

1 tsk grøn dressing krydderi fra urtekram

sesamfrø til at rulle i og smør/kokos til at stege i    laksedeller 003

 

Kør alle ingredienser minus sesamfrø i en foodprocessor eller hak fint med kniv og bland sammen. Form til deller og rul i sesamfrø – jeg brugte øko og ikke afskallede.

Steg dellerne i en blanding af smør og kokosolie 4-5 min på hver side ved svag varme.

Lavede en lidt mere klassisk udgave af den spicy agurkesalat fra tidligere på bloggen. Jeg lagde en hel skivet agurk i blød i 1/2 dl hvid balsamico, saften af en halv citron, lidt stevia, salt og peber. Tilsatte et par spk finthakket dild og satte den på køl. Virkelig god og frisk til laksedellerne og den hjemmerørte remoulade cheeky

Laksedellerne kan med fordel spises kolde dagen efter hvis der skulle være nogle tilbage da… Skal garanteret lave en sådan portion igen, måske med lidt thaikrydderier næste gang.

laksedeller 005

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Frokost, Opskrifter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Laksedeller med dild og sesam

  1. Lana skriver:

    Mmm…smaskens! 🙂

    Ha en toppen fredagskväll!

    Kramar!

    //Lana

  2. louiee skriver:

    Mmm gode :0) God fredag og weekend til dig i det Svenske

    Knus Louise 

  3. Anita skriver:

    MÅMS! 🙂 Hvorfor sesamfrøene tænker jeg?

    • louiee skriver:

      Hej Anita

      Man kan jo også lade være, men de får en ekstra god smag og bliver meget sprøde :0) Jeg panerer også kyllinge bryst og fisk i sesam- holder godt sammen på en fars!

      Mange hilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code