Maddagbog ketose Vol 4

Print Friendly, PDF & Email

mad og plætter 007

Her er maddagbog fra den sidste uge :

Mandag : 83% fedt, 13% protein, 4% kulhydrat 1570 kcal

Frokost : cod liver oil,low carb latte, macadamias 30 gram, frisk kokosnød 35 gram

Aftensmad : 2 kesoplätter, smør 15 gram, mortadella 2 skv, oksedeller 130 gram og agurkesalat135 gram

Tirsdag : 83%, 14%,3% 1423 kcal

Frokost : cod liver oil, low carb latte, macadamias 15 gram

Aftensmad : 2 kesoplätter, 2 skv mortadella, smør 15 gram, agurkesalat 35 gram, deller 135, pesto 12 gram, mayo 25 gram, agurk 75 gram

Aften: 2 peter beier chokolade knapper 100% 8 gram

Onsdag : 83%,13%, 4% 2350 kcal

Frokost : cod lver oil, low carb latte, 1 skive mortadella, macadamias 20 gram

Eftermiddag : 10 gram saltde peanuts, 1 skive parmaskinke,1 æg, gouda 15 gram, 1/2 avokado, pranødder 20 gram, castello ost 10 gram

Aftensmad : Rørt tartar ( opskrift på vej),Tartar 002 kernebrød 1 skv, smør 15 gram, rød pesto 12 gram, brie 25 gram

Aften : 2 LCHF oreos, 1 spk kokoschips,flæskesvær 25 gram, macadamias 35 gram

Torsdag : 85%,12%, 3 % 1550 kcal

Frokost: cod liver oil, low carb latte, macadamias 20 gram

Eftermiddag : Brie 30 gram, 2 skiver mortadella, flæskesvær 10 gram, paranødder 10 gram, 4 gram chokolade100%

Aftensmad : Nakkekotelet 110 gram, smør 35 gram, coleslaw 150 gram, spinat 10 gram

Fredag : 84%, 13%, 3 % 2108 kcal

Frokost : cod liver oil,2 kesoplätter,piskefløde 15 gram, brie 22 gram, 2 skv mortadella, kokosolie 5 gram, smør 15 gram, macadamias 20 gram

Eftermiddag : flæskesvær 35 gram

Aftensmad : nakkekotelet 100 gram, smør 30 gram, flødehavarti 35 gram, coleslaw 150 gramribs og coleslaw 005

Aften : kokoschips, macadamias 35 gram, 16 gram chokolade 92%(vivani)

Lørdag : 84%, 13%, 3% 1765 kcal

Frokost : cod liver oil, low carb latte,smør 12 gram, 1 kesoplät,flødehavarti 30 gram macadamias 10 gram

Aftensmad: Revelsben 165 gram, coleslaw 150 gram, mayo 20 gram

Aften : 12 gram chokolade, kokoschpis 5 gram

Søndag : 855,12%, 3 % 1776 kcal

Frokost : cod liver oil, low carb latte, paranødder og macadamias 20 gram

Eftermiddag :1 kesoplät, flødehavarti 35 gram, smør 15 gram, macadamias 10 gram, 1 skv hamburgerryg

Aftensmad: kalvekød ( kebab) 130 gram, mayo 40 gram, 85 gram forårsløg, 2 tsk chili med olie, 1 tsk smørkebab 001

Aften Chokolade 100% 4 gram og 5 gram kokoschips

Det var den uge i optimal ketose smiley Mere fisk på banen i her i næste uge!!!

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Ketose, Maddagbog og tagget , . Bogmærk permalinket.

10 Responses to Maddagbog ketose Vol 4

 1. frk. sveske skriver:

  Hej Louise,

  Jeg er meget glad for dine maddagbøger – bliver besøgt flere gange for inspiration. Tænker dog hver gang, at jeg skal tage en stikprøve på min fordeling, men alt i mig stritter bare imod, så det må blive en dag med overskud og 'nem' mad… Du er god til at variere dit kød/proteinindtag – her er min udfordring, at jeg er kræsen, når det kommer til kød og fisk. Kyllingefilet og hakket oksekød trækker altså ikke helt vildt. Jeg spiser ikke svinekød og faktisk kun rødspættefileter og tun på dåse i fiskeland. Hmm… nogle idéer til gode fede proteinindtag, som ikke er mælkeprodukterne…

  Tak for indblik i din maddagbog!
  KH
  – frk. sveske

  • louiee skriver:

   Hej Sveske 

   Selv tak- det er dejligt at kunne inspirere og lige over til dig :0) Tænk jeg synes dine maddagbøger er varierede??

   Jeg lægger nogle laksedeller på bloggen son jeg forestiller mig sagtens kan skiftes ud med rødspætte,torskerogn eller tun. Hvad med makrel røget eller frisk- den er fed.. Af fede protienkilder tænker jeg også kyllingelår med bacon viklet rundt om eller hvad med at røre okse/kyllingefars med gode sager der smager af mere end farsen – pesto/nødder/æggeblommer/mayo dijonnaise og en masse krydderurter eller bare fylde hakkedrengene med ost?? Stegt andebryst måske?? Prøv også lige en hjemmegjort bearnaise den kan få selv den kedeligste proteinkilde til at smage og give fedtprocenter ;0) Hvis jeg finder på mere giver jeg straks lyd! Her hjemme er det mandlige publikum ikke vild med hverken fugl eller fisk, så jeg er også lidt udfordret her… Men ja jeg er vist selv altædende..

   Mange Hilsener Louise.

   • frk. sveske skriver:

    Hej Louise,

    Mange tak for input – jeg vidste, jeg kunne regne med dig 😉 Dejligt, vi kan finde inspiration i de maddagbøger. Jeg er dog lidt slem til at tage de meget nemme og dessertagtige løsninger ind til aftensmad, da jeg kun skal lave til mig selv – det er nemt og 'sødt'. Det vil jeg gerne ændre lidt på.

    Jeg må have lavet nogle deller – om ikke andet så i weekenden til fryseren og dermed nem aftensmad.Jeg har faktisk aldrig smagt makrel andet end i tomat og de der dåsefisk er vist ikke bedste kvalitet… tænker jeg. Torskerogn ville du købe det frisk ved fiskemanden? Glæder mig til din opskrift på fiskedeller 😉

    Vi er desværre endnu ikke lykkedes med den hjemmelavet bearnaise 🙁 Tredje gang må være lykkens gang og lige der, kan jeg få kæresten til at svælge i smør, som hans ellers afskyr…hehe…

    KH

    – frk. sveske

    • louiee skriver:

     Hej Sveske

     Køber torskerogn når det er i sæson, men ellers bruger jeg den fra amanda- der er ikke så meget mystisk i. Hvad med lammekød egentlig?? Tænker lige at du spiser desserter og snacks til aften fordi du egentlig ikke er særlig sulten. stil dig selv spørsmålet om du har lyst til æg?? hvis ikke er du ikke sulten, men har bare lyst til mad i hjernen. Bare lige en tanke- nogle gange gør vi ting af vane.. 

     Bedste Hilsener Louise

     • frk. sveske skriver:

      Hej Louise,

      Tak for reminderen til det med sulten – har jeg taget med mig i weekenden og det er et godt spørgsmål at stille sig selv. For ketosen gør mig helt sikkert mindre sulten om aftenen. Dog vil jeg gerne rette lidt til og gøre plads til en lille aftensmad, da det er mit måltid fælles med kæresten, der vender hjem igen i denne uge  😀

      KH
      – frk. sveske

     • louiee skriver:

      Hej Sveske

      Og selv tak … Og helt sikkert at I skal spise sammen, prioritering er vigtigt med det sociale selv om man spiser lidt odd ;0) Jeg har bare selv erfaret at jeg kan klare mig på langt mindre end jeg har for vane.

      Mange Hilsener Louise

 2. Siena skriver:

  Hejsa

   

  Hvor er jeg glad for jeg har fundet din blog!

  Jeg har boet i USA det sidste år og har der spist mere eller mindre ketogent – dog ikke nok fedt. Nu er jeg tilbage i DK hvor jeg eksperimenterer med ketosis kost, hvor jeg prøver at ramme den rette fedtprocent – for vægttab og mæthed. Jeg tæller kalorier, da jeg ellers æder alt for meget, men føler mig stadig meget sulten ved 1300 kcal dagligt og en fedtprocent på 75 %, protein 20 %, og kulhydrat 5 %. 

  Tager du hensyn til din protein % og træningsmængde? 

  Jeg mener at have læst, at man bør holde sig til 1 gram protein pr. kg kropsvægt – især når man træner? Jeg styrketræner 4 gange ugentligt – men hvis jeg hæver min fedtprocent yderligere, vil det jo medføre at jeg må skære i min protein, så jeg ikke får 1 gram pr. kropsvægt.

  Desuden tænkte jeg på, om du var igennem en tilvænningsperiode mht mæthed, da du skruede op for fedtet? Jeg afventer stadig, at min sult skal mindskes :/

  • louiee skriver:

   Hej Siena

   Hvor er det dejligt at du kan lide min blog. Som svar på dine soørsmål er ketosen for mig ( og mange andre især kvinder) betinget 100% af hvor mange proteiner man indtager. Jeg er selv et meget aktivt træningsmenneske og spiser ca 0,8 gram pr. kg kropsvægt – ellers er jeg med det samme ud af ketosen – men jeg er åbenbart også meget følsom.En ketogen diæt er muskelbevarende på den måde at man ikke behøver særlig meget protien for hverken at vedligeholde eller bygge muskler. En ketogen diæt forhøjer testosteronværdierne og vores væksthormon øget, derfor behøver du ikke øge protein ved træning. Jeg tilstræber selv 85% fedt, 12% protien og 3 % kulhydrat- men kan lettere skrue op for nødder og grønt fremfor protien og stadig være i ketose- har været i ketose i 4 mdr så ved det efterhånden.

   Med hensyn til kcal og mæthed spiser jeg lidt forskelligt alt efter sult -mellem 1300- 1800 kcal dagligt, men jeg skæver kun til kalorierne og går meget mere op i fordelingen. Det er helt klart en øvelse at spise så meget fedt. Det sekund jeg kom optimal ketose forsvandt min sult og cravings helt – altså i kroppen. Jeg er altid lidt sulten i hjernen – men det må jeg leve med. Men at ikke være fysisk sulten forsvinder med ketose og stabilt blodsukker – bare rolig du er ikke i tvivl når du er der! Nu kan jeg stadig komme til at spise for meget, men hvis jeg gør er jeg ikke sulten i mange timer – altså ca 16- 20 timer uden mad..Jeg tror det tog et par uger for min krop og hjerne for at vænne sig til de relativt små mængder mad( fedt fylder ikke på tallerknen) og blive helt mæt på dem. Se evt mine første indlæg om fedtfaste( 90% fedt) kør et par dage på det og du er i fuld ketose og ikke sulten!!! Jeg kan stadig spise svimlende mængder proteiin og grønt uden at være overmæt ,men det er fedtet især kokosolie og macadamias der gør tricket for mig :0)

   God vind på vejen mod ketose -vend endelig tilbage og sprøg mere hvis du har behov.

   Bedste Hilsener Louise

 3. Dorthe skriver:

  Hej Louise,

  Jeg har spist lchf siden september 2018, tabt 10 kg., fået bedre humør, energi, søvn osv. Jeg bruger madlog til at holde styr på kulhydrater og protein. Desuden måler jeg mine ketonværdier hver morgen. Jeg lever striks, dvs. max 20 gram kulhydrater om dagen. Jeg er kun i optimal ketose, hvis jeg spiser færre end 15 gram kulhydrater om dagen. Hvis jeg ikke er i optimal ketose ender jeg i ædegilder, er meget glad for mad 🙂 Men når man skal holde sig under 15 gram kulhydrater om dagen er der ikke plads til meget. Er ret misundelig på dem der kan indtage flere og stadig være i ketose,  Jeg finder inspiration i dine maddagbøger, tak fordi du deler dem 🙂 Jeg vil så gerne knække koden og finde ud af hvordan jeg holder mig selv i optimal ketose hele dagen igennem. Vil høre dig ad om du blot sørger for at holde dig indenfor 85 procent fedt, 12 procent protein og 3 procent kulhydrat SAMLET set i løbet af en dag eller er HVERT måltid sammensat sådan? Jeg er meget nysgerrig efter dette, da jeg har en formodning om at det er noget af det der driller mig lidt. Rigtig meget mad kan tricke mig og ende i ædegilde, selv blomkålsris( bagt i ovn med hvidløg og olivenolie!) Men kulhydraterne løber jo stærkt når  man ikke engang har en stopklods i forhold til grøntsager 🙂 Håber du lige vil dele med mig hvor vigtigt det er for din ketose at alle dine måltider møder dine makrokriterier?

  På forhånd tak. 

  Mvh Dorthe 

  • louiee skriver:

   Hej Dorthe
   Og undskyld for den lange respons tid … jeg er ikke så tit herinde på bloggen mere.
   Da jeg levede efter maddagbøgerne var det den samlede mængde på hele dagen jeg gik efter.
   Jeg triggede ikke så voldsomt som du gør på grøntsager,så jeg kunne godt tillade mig at være mere liberal efter nogle år. Så det er jeg nu.
   Mit gamle jeg var meget mere følsomt på KH end jeg er nu, så jeg tænker der er håb forude. Mærk efter og juster, må være det bedste jeg kan give videre.

   Jeg havde et par år i ketose og det gjorde underværker for min hormonbalance, humør og mentale sundhed.
   Håber det var svar på dit spørgsmål.
   God vind med det hele 😊

   Bedste Hilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code