Små fede Deller med brun sovs

Print Friendly, PDF & Email

agurkesalat og deller 010

Indrømmet kan virkelig godt lide frikadeller. Den barnlige del af mig bliver ligesom aldrig træt af disse små kødboller.. Her i en okse/svinekøds udgave med lidt agurkesalat, grillede tomater og vigtigst af alt brun sovs. Bringer især lykke hos den mandlige del af publikummet herhjemme!

4 personer ca. 16 deller

400 gram hakket okse/svin 8-12%

30 gram dijonnaise

1/2 dl piskefløde

2 æggeblommer

1/2 finthakket løg

1 fed hvidløg

1-2 tsk merian

1 spk tamari soya

groftkværnet sort peber

Sauce :

1- 2 tsk herbarmare bouillonagurkesalat og deller 006

1 dl piskefløde eller creme double

1/2 dl vand

groftkværnet peber

Alle ingredienser blandes til fars og sættes på køl i en halv time. Steges ved lav varme i en god klat smør. Når dellerne er færdige, hældes en 1/2 dl vand på panden sammen med 1 dl piskefløde eller creme double, tilsæt ca 1 tsk herbarmare bouillon og rør sammen over medium varme, tilsæt peber – voila dejlig brun sovs til dellerne i samme momentcheekyagurkesalat og deller 005

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Frokost, Opskrifter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Små fede Deller med brun sovs

  1. frk. sveske skriver:

    Uhm, der var de små fede deller, så er er der måske lidt som skal produceres i køkkenet i weekenden (sammen med de bagte kokoskugler…hehe).

    Kan jeg måske bare bruge almindelig mayo blandet med dijonsennep, da jeg ikke har dijonnaise?

    Ha' en dejlig solskins-fredag 😉

    KH
    – frk. sveske

    • louiee skriver:

      Hej Sveske

      Ja klart, det var bare fordi jeg havde det- og for at få lidt ekstra fedt i farsen :0) 

      Nyd weekenden i solen. 

      Hilsen Louise

  2. Marianne skriver:

    Uhm, de smager rigtigt godt :-).

    Da jeg stegte dem kom der en masse væde ud af dem, så de nærmere blev kogt end stegt. Farsen havde ellers stået i køleskabet i tre kvarters tid. Har du mon en idé om, hvad det kan skyldes, og om man kan forhindre al væden i at løbe ud? Tænker at det måske skyldes at der ikke er mel eller andet "bindemiddel" i?

    • louiee skriver:

      Hej Marianne

      Helt sikkert at det skyldes at der mangler stivelse til at suge væde, alle mine farsretter "sovser " mere med LCHF opskrifter – ikke noget der kun sker for dig.

      Hilsen Louise :0)

      • Marianne skriver:

        Tak for svar.

        Tror jeg vil prøve at eksperimentere med at komme f.eks. lidt sesammel i, for jeg kan så godt li' når skorpen bli'r sprød, og det kniber det lidt med når der kommer en del væde ud.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code