ENERGI !

Print Friendly, PDF & Email

fasteketose 002

Min morgen måling i dag 4,1 efter gårsdagens lavkalorie indtag – fin måling der ikke er alt for høj. Nok et resultat af nul træning, lidt mindre fedt og lidt mere protein igår.

"Fastedag" fire var i går. Før første gang prøvede jeg, at spise et reelt måltid fremfor at køre MBC kaffe. Træning var der heller ikke noget særligt af, lige med undtagelse af en lang gåtur med hunden. Så alt i alt en anden oplevelse end de andre lav kalorie dage. Jeg har på en eller anden måde, svært ved at kalde dem faste dage. Helt reelt er det jo ikke faste med 500 kcal ind i hangaren vel?? Jeg tror, jeg vil kalde dem lav kalorie dage fra nu af, synes det giver et bedre billede af hvad der rent faktisk foregår. Men for at vende tilbage til i går, var der ikke et minut på hele dagen med sult. Jeg havde besluttet mig for, at spise en portion kold kokosgrød rørt med lidt kokosolie og smør, samt min daglige spk. fiskeolie, inden jeg tog afsted på job. Jeg var  godt mæt på fiskeolien til kl 12, hvor jeg spiste kokos grøden. Derefter var jeg bare mæt mæt mæt. Kokosgrøden har et højt indhold af næring og gode mængder proteiner, fedt og fibre til at holde mæt en hel dag! Den kolde udgave var forresten rigtig god – smagte lidt dessert agtigcheeky

Det beviser lidt den antagelse jeg havde inden eksperimentet, nemlig at jeg spiser meget af min mad, af ren vane/lyst og ikke af reel sult. Jeg har ikke fundet forskellen på mæt og sulten, men mere på sulten og usulten. Og deri tror jeg der ligger en stor forskel. Jeg er et madøre, jeg elsker god mad og smag i munden og derfor har jeg nok en tendens til, at spise hvis jeg små keder mig i munden. Jeg mærker en kæmpe forskel i min krop i disse dage og et KÆMPE energi overskud. Er generelt et menneske med "un petit peu myrer i bukserne" – har altid sagt om mig selv at, jeg har lidt voksen ADHD. Jeg hader, at sidde stille længe og elsker generelt at lave noget / bevæge mig. Men i går med faste det meste af dagen og uden træning. OMG hvilken energi og glæde der var i låget på mig. Hvis man læser lidt om 5:2, vil man kunne finde ud af, at man faktisk stresser kroppen lidt, ved det nedsatte foder indtag. Kortisol niveauerne i kroppen hæves lidt, men heldigvis ikke på nogen stress-agtig usund måde. Samtidig stiger keton produktionen, der så aktiverer mæthedshormon i maven og øget klarhed på øverste etage. Det gør, at man naturligt bliver lidt mere "oppe på dupperne". Jeg oplevede det faktisk også i formiddags timerne frem til frokost, i de 4 mdr. jeg kørte 16/8 periodisk faste. Kunne træne som en gal, fra jeg stod op og så snart der kom kalorier i skuffen faldt jeg ligesom lidt sammen igen. Det resulterede i, at jeg nogle dage forlængede fasten med flere timer – nogle dage hed den 19/5 i stedet og det funkede fint !!! Man kan kalde perioden med 16/8 periodisk faste en blid indføring i fastens fordele og en slags mental booster, til at vide, at jeg sagtens kunne gå mange timer uden mad. Det er altså ikke fordi, at jeg tror, at man det meste af tiden skal gå rundt med en tom mavesæk – men det her føles bare rigtig rart og det er min målestok indtil videre. Jeg har taget min del af selvpineri, restriktioner , cravings og sult. Jeg bliver hele tiden nødt til, at slå fast, at det aldrig skal føles som en kamp  – for så ville jeg stoppe. Er udmærket godt klar over, at jeg har jern vilje og er i standt til at bekæmpe mig selv og min egen krop på mest grusomme vis, for at opnå det jeg gerne vil. Jeg er i besiddelse af überkontrolleret opførsel i fht. mad, men samtidig meget opmærksom på egne signaler, så det ikke bliver til en mission imod men med mig selv. Fasten skulle gerne blive en naturlig del af mit liv – noget jeg holder af. Jeg har lagt mærke til, at jeg rent faktisk har gået og glædet mig til lavkaloriedagene og madpausen, måske fordi der følger et jævnt energiniveau og en skøn søvn med dagen. Vågnede i dag fem min i 6  – dvs et kvarter før uret ringede  – men et smil på læben og hyper god energi. Nærmest sprang ud af dynerne og tog min morgen instruktør spin, med fuld gas på alle intervallerne. Ja ja overdrivelse fremmer forståelsen, men sådan var det altså…wink

Jeg vil også sige, at allerede nu, er min krop blevet endnu skærpet på at få rigtig mad og optimal næring de dage jeg spiser. Tænker at den mad man spiser, skal være spækfyldt med vitaminer og mineraler, når nu indtaget er sænket lidt. Jeg er naturligt, ikke nær så sulten på de "almindelige" dage som før, hvor jeg kørte næsten samme kcal hver dag. Jeg har sjovt nok ikke tænkt på hverken ckokolade eller flæskesvær – hvilket er ret så uanmindeligt for mig. De dage der er lavkalorie dage, er der en sjov form for mental frihed i. Ikke at skulle tænke i måltider.??? Hvor skal det dog ikke havne henne med mig. En ting er sikkert – jeg slet er ikke bange, for at være sulten mere!!! – Noget jeg har været, i ligeså mange år jeg kan huske tilbage. Jeg er klart blevet bedre til, at nyde min mad, spise langsomt og føle mere behagelig mæthed. Noget jeg ellers har været rigtig dårlig til,  hvis jeg selv skal sige det. Det er sgu` da noget af en bevægelse ikk ?? Glæder mig til at høre fra nogen af jer derude, hvis i skulle have lyst til at forsøge jer med denne form for livsstil. Ligenu er jeg meget optimistisk på at fortsætte. Fuld fart frem. God weekend til jer derudeheartbreakfast 001

Dejlig tallerken til at bryde fasten med: Kyllingesalat med mayo, grøn pesto, agurk og lidt gedeost rørt med krydderurter – dertil et par kopper MBC kaffe med smør og kokosolie.

Livet er skønt!!!

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i 5:2, Ketose, Kroppen og tagget , , . Bogmærk permalinket.

10 Responses to ENERGI !

 1. frk. sveske skriver:

  Kære Louise,

  Igen spændende læsning og eksperimentet frister godt nok rundt omkring i blogland – dine beretninger er ingen undtagelse. (Jeg er dog ikke lige et sted, hvor det er hensigtsmæssigt, så det står på listen til senere brug).

  Fortsæt endelig din gode reklame og jeg sidder her og bliver helt glad på dine vegne.

  Glæder mig til at se den næste maddagbog – styrer du stadig uden om osten?

  Jeg kunne virkelig bruge en sammensætning af min kost, som langsomt smeltede fedtet af, men jeg har vist bare bragt min krop så meget ud af balance, at det kræver tid tid tid og TÅLMODIGHED (læs: som jeg ikke har ret meget af…) Men NØJ hvor jeg elsker energien og det stabile blodsukker, så må de psykiske cravings lige lide lidt. (læs: savner min ost og chokolade!)

  KH
  – frk. sveske

  • louiee skriver:

   Kære Sveske

   Super dejligt at det frister, for det er som da jeg startede ketosen.. en gennem fed oplevelse. Mærker glæde i krop og sjæl og kan se at min krop er begyndt at smide noget af det gyldne fedt den havede fået hamstret sig i løbet af den skønne men også madfyldte ferie. Sjovt du lige spørger om osten, den er der stort set ikke??? Og den er ikke engang savnet – spiser lidt gede/fåre udgave her og der men det fylder ikke meget. Sjovt som lysten til forskellige slags mad ændrer sig ved faste -det er i hverfald min oplevelse!! Har tilgengæld MEGET lyst til æg, laks, pesto og mayo i rå mængder – selv smør har jeg spist markant mindre af, mayo går bare bedre til æg og laks måske det er det?

   Og ja ,mig der har kørt yoyo vægt og mange skrappe restriktioner og alt for meget motion, har også en lidt utryg krop, der ikke er meget for smide det overskydende fedt igen. Tålmodighed er ikke min stærke side heller ej, men fortrækker at trives mens jeg taber mig langsomt men sikkert fremfor det andet terrorregime. Hurra for det :0)

   Mange Hilsener Louise

 2. Vikki Träger skriver:

  Jeg har min første fastedag i dag, så det er bare mega fedt, at læse om din gode erfaring 🙂

  • louiee skriver:

   Hej Vikki

   Spændt på om du oplever de samme ting som jeg? Må din dag blive en god oplevelse ihvertfald :0)

   Hilsen louise

 3. Ann skriver:

  Spændende læsning. Jeg er selv på 2/5 på 4 uge, og synes det fungere rigtig godt. Kunne dig godt have brug for inspiration til hvad du spiser for 500 kcal?

 4. louiee skriver:

  Hej Ann

  Indtil videre har jeg kun drukket MBC kaffe dvs kaffe med kokosolie, æg og smør, samt en spk fiskeolie og en omgang kokosgrød samt fiskeolie. Min filosofi på lavkcal dagene er så meget fedt så muligt og ikke så meget andet. Lidt kedeligt måske men det har fungeret.. Kokosgrøden var supermættende og følelsen af at have noget i maven.

  Hilsen Louise

 5. Maria K skriver:

  Hej Louise

  Jeg skal have min første fastedag på mandag – spændende! Havde planlagt at den skulle stå på MBC kaffe, men jeg tror din pointe om at have noget mad i maven er go. 

  Nu har jeg aldrig gjort meget i kalorietælling, hvor stor er den portion kokosgrød du laver (læs; vil du skrive opskriften :0) ) – og passer den med de 500 kcal??

  God søndag – Maria

  • louiee skriver:

   Hej Maria

   Spændende med din første faste dag i morgen – god vind med den!

   Her får du lige min opskrift på kokosgrød : 2 æg, kokosfibre fra tropicai 10 gram,100 gram alm kokosmælk,5 gram smør, 5 gram kokosolie salt og krydderier. Denne portion er 443 kcal men jeg spiste også en spk fiskeolie(12 gram) til 106 kcal oveni – så altså 549 kcal i alt. Du kan jo bytte lidt fiskeolie ud med ekstra smør eller 3 paranødder på toppen :0)

   Spis godt og nærigsrigt i dag og nyd den selvvalgte madpause i morgen.

   Bedste Hilsener Louise

 6. Du har virkelig fat i nogle gode pointer, især den her med den indgroede frygt for sult. Ja, hvad så hvis man kan mærke en lille sult? Det går jo nok! 😉

  Jeg vil da vove at påstå, at det er langt værre at spise fordi 'det skal man', du ved 6 måltider om dagen og alt det der, fordi man keder sig o.lign. Det er en god øvlelse i, at blive bevidst om en række reflekser der bare kører naturligt i kroppen på en. Personligt, kan jeg nemlig også nikke genkendende til den der med, at ubevidst komme noget i munden!! Det skal jeg altså lære at styre!!

  Jeg har haft to fastedage nu, og oplever endnu nogle udfordringer mht. sult. Ja ja, det er sgu lidt af et puslespil, at mærke efter, hvordan ens krop allerhelst vil have det. 🙂

  KH. Katrine

  • louiee skriver:

   Hej Katrine

   Helt enig, men tror at ligesom vi har spist af vane skal vi vænne os til at spise af sult i stedet- og det tager nok lidt tid og tålmodighed. Kører på 3 uge nu og synes det bliver nemmere både fysisk og mentalt -heldigvis. Kroppen er kompleks og jo mere vi lytter jo klogere bliver vi – også selvom det tager tid. :0)

   Hilsen Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code