Fedtfaste dag 3

Print Friendly, PDF & Email

ketose 001

Ja, som lovet kommer der lige lidt flere opdateringer i starten af dette 5:2 eksperiment. Igår var som sagt 3. dag, hvor jeg skulle "faste". Jeg havde de sidste dage op til går, haft morgen ketoner på omkring de 4 mmol/l. Det har på en eller anden måde, været meget lettere for mig, at være i optimal ketose den sidste uge. Her til morgen – altså for sindssygt et tal der fremkom 5,8… Det er godt nok ikke optimalt, men det man kalder sult ketose, men jo også målt efter det der føles som MANGE timers faste. Når jeg på faste dagene drikker mine kalorier i form af fedtkaffe og fiskeolíe, er følelsen nok lidt anderledes, end hvis man vælger at spise et reelt måltid… ved det ikke, men skal prøve, at skifte fedtkaffen ud med fast føde en anden dag.

Tilbage til følelsen på faste dagen. Nøj nøj nøj en forskel på, at være i fuld ketose og være ude af den i forbindelse med faste dagen. Denne mandag gik slag i slag – vågnede med 4 mmol/l på måleren og var ikke sulten. Cyklede 15 km på job, drak min fedtkaffe der og cyklede hjem igen – uden sult. Omkring kl 17, mærkede jeg en lille sult og hvis jeg var blevet spurgt, kunne jeg godt spise. Den mandlige del af familien, kokkerede hakkebøf med bløde løg og brun flødesovs til sig selv og kogte æble grød med vanille. Ikke engang alle disse himmelske dufte fra køkkenet, kunne få min mave til at knurre det mindsteblush

Gik i seng ved 22 tiden nu lidt sulten, men ikke dødeligt på nogen måde. Vågnede her til morgen med 5,8 mmol/l og var mæt og tilfreds. Sjovt hvordan der bliver mere plads i mit liv, de dage hvor mad ikke skal itænkes. Jeg føler en særlig form for frihed og lethed, der er svær at beskrive. Og cm ja de er allerede begyndt at rykke på sig… mere om det en anden gang.

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i 5:2, Ketose, Kroppen og tagget , , . Bogmærk permalinket.

16 Responses to Fedtfaste dag 3

 1. frk. sveske skriver:

  Hej Louise,

  Uh… spændende læsning! Flere indlæg…kom kom kom… 😉 Hehe – elsker at høre om dine inspirerende eksperimenter (men det ved du vist godt).

  Ha' en maddag 😀

  KH
  – frk. sveske

  • louiee skriver:

   Hej Sveske

   Lige over ;0)

   Også totalt spændt på hvor det her fører hen – indtil videre er det bare positivt på positivt – stortrives mere end på PF. meget bedre appetit regulering, søvn osv. Men ahh dage med rigtig mad er nu de bedste :0)

   Hilsen Louise

    

 2. Ida skriver:

  Meget spændende at følge med

  i 🙂 sker der noget ved at have så højt et ketose tak?

  • louiee skriver:

   Hej Ida 

   nej der sker ikke som sådan noget ved at være i så høj ketose, så længe man ikke har diabetes 1. Man anser den høje ketose for at være sult ketose og kroppen kan sætte forbrændingen lidt med for at spare på det gyldne fedt! men det er bare at justere lidt op i kcal til man kommer i optimal ketose igen.

   Hilsen Louise

    

   • Ida skriver:

    Tak for svar 🙂 men dvs hvis man hele tiden er i så høj ketose, så et man ikke der hvor man forbrænder en del? Bare lige om jeg har forstået det rigtigt 🙂 man siger jo ellers at man forbrænder en del i ketose-tilstand .. Hvad er så optimal ketose, som er godt at være i? 

    • louiee skriver:

     Hej Ida 

     Optimal ketose ligger et sted mellem 1,5 og 3 og er det sted hvor kroppen hverken er i for meget underskud eller for den sags skyld i for meget overskud. Når kroppen er i "tilpas" underskud af kalorier tager den forhåbentlig af de depoter der er tilgængelige på kroppen – dvs fedtlageret.

     Håber det giver mere mening!

     Hilsen Louise

     • ida skriver:

      Det giver rigtig godt mening, tak 🙂 Jeg har nu været i ketose i ca 14 dage, meget stabilt på omrking 3,2-3,6 .. men det vil så sige at det ikke er så optimal ketose?

      Det virker til at du ved en hel del om det, så vil meget gerne høre din mening … da du selv kørte ketosetingen, der lå du også rimeligt højt ikke?

       

      Hilsen Ida

 3. Céline skriver:

  Hvor køber man egentlig den dersen ketose måler?

  Ha en dejlig dag – Céline

 4. Ihh, hvor er det altså spændende læsning, Louise! 🙂

  Jeg begyndte selv på 5:2 i mandags (det skal da prøves!), og idag har jeg så haft min første faste dag. Men puha, synes ikke jeg har haft det helt så 'let' som du beskriver. Har forsøgt med 2 små måltider á ca. 250kcal. hver, men lige nu knurrer og brager det i min mave! Er sulten! Så jeg er spændt på, hvordan jeg lige skal/kan justere til næste fastedag, så jeg ikke har total løve-mave! 🙂

  KH. Katrine

  • louiee skriver:

   Hej Katrine

   Dejligt at du bliver inspireret. min første dag var nem, der var tanket HELT op dagen før. Det er første dag i dag jeg har spist rigtig mad på fastedagen istedet for MBC. Med MBC og fuld ketose var der ingen sult overhovedet. Prøv dig lidt frem. Mit gæt vil være at jo større andel fedt på faste dagen jo mere mæthed.

   Hilsen Louise

 5. louiee skriver:

  Hej Ida 

  Jeg kører skam i ketose lige nu , havde bare en pause på tre uger i min sommerferie hvor jeg ikke skulle tænke på proteiner og fedtkvoter ;0)

  I min optik ligger du perfekt, dog så højt, at hvis du har lyst kan du inkludere både lidt mere grøntsager eller enddog protein. Det er for min del bedre at ligge lidt højere end for lavt da den øvre margin giver plads til lidt mere "albuerum" i kosten. Vi er jo alle forskelligt indrettede så nyd at der er lidt ekstra frihed i den kost lige nu Kan se at ved mine fedtfaste dage og lav protein de andre opnår jeg højere tal end tidligere.

  Mange Hilsener Louise

   

 6. Darlene skriver:

  Hej Louise 

  Jeg er nødt til at bede dig uddybe en kommentar du skriver ovenfor:

  du skriver, at høj ketose som sådan ikke er farligt med mindre man er type 1 diabetiker. Jeg tror ikke helt, at du har styr på forskellen på ketose og ketoacidose. Sidst nævnte er farligt for diabetikere. Ketose er ikke. 

  Jeg har haft type 1 diabetes siden jeg var 2 år. De seneste 5 dage har jeg testet fedtfaste, har ramt en ketose målt med blodketoner på 7,8 og har smidt 4 kg allerede – vel at mærke uden faste og ude sult. 

  Til daglig spiser jeg helt almindelig lchf; men havde lige lidt ekstra kg efter at have født mit 3. barn. 

  Nå, men nok om det. Jeg tænker, at hvis du kan henvise til noget forskning, der peger på at ketose og ikke ketoacidose er farlig for diabetikere, vil jeg meget gerne vide mere???

  mvh Darlene

  • louiee skriver:

   Hej Darlene

   Dejligt for dig at du har succes med at spise almindelig LCHF og trives med det. 

   Jeg kan desværre ikke henvise til forskining om hvorvidt Ketose ikke er farligt for diabetikere type 1 ere. Jeg er lægmand uddannet i naturlig mad og ikke læge eller forsker. Jeg er generelt ikke den store tilhænger af hverken medicin eller forskningsresultater. Der er meget forskning på især diabetes området der desværre er betalt af medicinalbranchen og derfor peger henimod at øge deres indtægter :(. Foprskning er en sjov størrelse -man kan bevise og samtidig modbevise en påstand med samme forskning. 

   Det jeg ved er at ketoacidosis er giftigt og i visse tilfælde dødelig forgiftning af blodet. En forsuring der skal behandles hvis den opstår. 

   Derimod er naturlig mad med til at regulere blodsukkkeret og dermed den dosis insulin der skal til for en diabetiker for at fungere.

   Man skal ikke sætte mad efter insulin med omvendt… 

   Hvis man fra starten af sin type1 diabetes spiser lowcarb kan man enddog bevare mange af sine betaceller så de der trods alt fungerer kan bevares resten af livet.

   Tænker at mange diabetikere kunne skrue gevaldigt ned for insulin behovet og dermed følgesygdommene hvis de spiste low carb /naturlig mad.

   PS man kan sagtens tabe sig uden at være i ketose 🙂

   Mange Hilsener Louise

    

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code