Gammel Cirkushest???

Print Friendly, PDF & Email

 

pesto og løbesko 007

En gammel cirkushest skraber uroligt i støvet ved lugten af frisk savsmuld, sådan lyder vist et gammelt ordsprog…

Er slet ikke til cirkus og meget angst for heste…. så jeg ved ikke lige hvorfor dette gamle ordsprog om en en gammel cirkushest dukkede op i mit hovede på løbeturen i dag. Måske fordi, jeg har snart mange år på bagen som løber og det fornægter sig vel ikke eller??? Ja ja jeg har efter ca 3 månders SELVVALGT pause fra løbet netop genoptaget denne strenge disciplin igen. Jeg begyndte at løbe intervaller på løbebåndet på min ferie og er nu gået i gang med, at øge distancen rundt i det område jeg bor i. Jeg har ellers løbet fast de sidste 10 år,  kun afbrudt af div skader i fodtøjet ( trætheds brud/hælspore). Jeg har et enkelt marathon (for evigt hak på livets to do listeyes) og en del halvmarathons på listen af løb gennem de sidste mange år. Disse distancer, har på mange måder gjort mig ret så distance blind. Det gør, at jeg nu med fare for at lyde(meget) arrogant, næsten ikke gider snøre løbe skoene for under 10 km.. Meeen det har altså været nødvendigt nu !!! Jeg startede blidt ud med en løbetur på 3 1/3 km ( ja alt tæller!!) og havde idag en løbetur på lige over 4 km – lovely men guuuud hvor er det bare hårdt. Var til barnedåb i familien i går og fik sikret mig hos min far, at jeg stadig er indehaver af et nummer til Eremitagen – så 4 down 9 to go på de næste 6 uger counting down.

Turen var godt nok hård og jeg måtte sætte de mest motiverende trænings numre på, for at holde dampen oppe hele turen. Men det lykkedes jo og jeg er i gang som løber igen. Puha det er godt nok noget helt andet, at slæbe rundt på sin egen vægt, end når jeg spinner eller kører MTB – og ømeden i benene er ikke sådan lige til at overse. Hver gang jeg har holdt løbepause tænker jeg "aldrig igen – det er for hårdt at starte op" og denne gang er ingen undtagelse. Dog er det at jeg "kun" har pauset den i 3 mdr og derfor ikke behøver starte med 500 meter – det er næsten ikke til at bære.broken heart Vil bare så gerne være god til alt jeg laver – og det kan man bare ikke!!! Mangler timer i døgnet til at lave alt det sport jeg gerne vil dyrke.

Jeg havde i vinter/foråret stor glæde ved at "poserunne" i vivo barefoot sko, løb med sko nærmest uden sål og høj kadence. Jeg var lang tid om, at træne mig op til at løbe bare 5 km og synes det var vildt sjovt. Men pludselig gik gassen bare af ballonen og jeg gad ikke løbe mere og derefter fulgte de 3 måneders pause der definitivt ender nu! Jeg har altid brugt løb som en afstresser og en tænketank og ikke til at tælle kadence og tænke træk/slip/slappe fødder hele turen. Så nu er Anders Ands løbesko altså billigt til salg -næsten ubrugte..Jeg kommer ikke i dem igen. Næ så hellere mine nærmest værftsbyggede New balance med formstøbte indlæg i – hvad gør man ikke for tanke frihed.løbesko 001

Og gud hvor det hjalp for tankernes flow, at vende tilbage til min lidt huggende og træge og langsomme (alá Rocky Balboas) løbestil -see the picture.wink Jeg havde gang i tusinde tanker og fik bare med et vuns løbe glæden igen. Fantasierne om "bare" et lille halvmarathon i november tog form i mit hovede. En af mine favorit halvmarathons, er den første uge i november og foregår i St. Dyrehave i Hillerød. Hele løbet er på skovbund og bare intet mindre end hårdt og fantastisk. Sætter ikke de store krav til fart, da det foregår på relativt tungt terræn – passer lige til mig. Jeg har min højsæson i  løb om efteråret, hvor temperaturen som regel er god – er november barn – så måske derfor!

Glad og lykkelig ( læs : men også meget anstrengt og forpustet) fik jeg gennemført rød rute i den lokale skov og satser på blå rute i næste uge. Jeg bor i et gudsbenådet naturskønt område ved vand og skov. Sætter stor pris og bliver lille og ydmyg, så snart jeg drejer ind i det smukke landskab – livet er skønt! Noget der helt klart er kommet med alderen for mig – at sætte STOR pris på mine  omgivelser  uanset årstid og føle mig svine heldig, når jeg går med den familiens jack russell, løber ( sjosker) eller cykler mig en tur). Når man så sidder her i have stolen selvfed og bloggende er der vel heller ikke meget bedre at tage sig til en doven august søndag vel??

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Kroppen, Træning og tagget , . Bogmærk permalinket.

7 Responses to Gammel Cirkushest???

 1. Jane skriver:

  Hey, hvilken størrelse er de sko? Jeg er på udkig efter netop et par vivo barefoot. Jeg løber pt. i semibarfods Inov8, som jeg faktisk også er glad for, men i foråret købte jeg et par vivo ballerinaer og jeg elsker dem. Anwyay, jeg bruger 39-39½, vil jeg tro, i løbesko…

  Det er sejt, du har løbet de lange distancer. Jeg har "kun" 10-15 km bag mig, men jeg kan sagtens genkende tanken om ikke gide tage tøj på for under 7 (det har altid været min minimumsrute). Men efter gentagne skader (skinneben og nu akillessene) løber jeg lystigt de korte ture på 3-5 og nyder det.

  • louiee skriver:

   Pyha har altid synes der er bukket for meget af til fødder på mig (ahemfrown) de er str 41 – nok lidt for store tror jeg?? Men spread the word- jeg har to par de her og et par sorte vinterudgave til 700 for begge ( nypris 1400). Men ja gode at gå i og det styrker jo også fodmuskulaturen ;0)

   Hilsen Louise

 2. Jane skriver:

  Æv, ja, de bliver nok for store. Pokkers! 😉

 3. frk. sveske skriver:

  Hej Louise,
  Jeg prøver også lidt at blive en løber, da det er nemt tilgængelig og hård cardio, men det er ikke kønt. Jeg må derfor bukke mig i støvet for de distancer, du tidligere har forceret. Det bliver nok i Drømmeland for mig vedkommende. Har arbejdet mig op til 5 km, men forsøgte med øget tempo på 3 km til morgen og det var ganske vellykket…
  God løbelyst til dig.
  KH
  – frk. sveske

  P.S. Har selv overvejet det med at træne op til et løb, men det er som sagt ikke kønt, når jeg løber, så tanken om løb i flok er ikke lige frem tillokkende for nuværende ;-P Måske motivationsfaktoren vinder over forfængeligheden en dag…

  • louiee skriver:

   Hej Sveske

   Ha ha den fornemmelse kender jeg godt – det er i øvrigt ham den lange der har givet min løbestil Rocky Balboas tilnavn – så kønt er det heller ikke her. Men men men … jeg elsker det og har løbet 42 km i modsætning til ham der ellers er ret så atletisk bygget .. så æv bæv 1-0 til mig ;0) Jeg løber jo kun de der psyko distancer fordi jeg trives med det. Tror på at vilje og stædighed er vejen frem hvis man virkelig vel og måske også lidt held – vi kan jo alle bliver ramt af skader. Jeg ligner ikke en løber i et felt blandt alle mulige senede/ultratynde løbere – men jeg er en stædig lille hobbit og det er min force. Tænker altid at jeg gør det med et smil på læben og det har også ret<3 Jeg har super respekt for at man når 5 km - for der er længere fra 0-5 km end der er fra 5-10 - lover jeg!!! Håber du overvinder dig selv og melder dig til et løb en dag - det er sindssygt motiverende og feltet "bærer" nærmest de første par km. Jeg ser høje, lave, tykke, tynde, unge og ældre der løber og så passer vi alle ind - sundt at se -kunne blive ved at tale fordele -for der er der.

   mange Hilsener Louise

 4. Anne Sofie skriver:

  Åh hvor inspirerende! Jeg hopper straks i mine gamle asics og genoptager løberiet også. Kan nærmest mærke duften og luften udenfor, når jeg læser dit indlæg. TAK :-))

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code