Her er mit absolutte yndlingstilbehør – men får det desværre alt for sjældent. Sidste feriedag i går søndag og der skulle smovses i noget rigtig godt. Det blev for mit vedkommende feriens mest luksuriøse og velsmagende måltid – lige efter mine smagsløg. For et par år siden var jeg på tur med en god kollega( der virkelig elsker god mad) og hun serverede dette tilbehør for mig – har lavet det selv mange gange siden. Det er en slags tilbehør med i boede sovs – kan bruges til kød, fisk, fjerkræ, skaldyr eller lam. Portionen her spiste vi to herhjemme uden de store sværdslag..
1 spk kryddersmør eller alm smør
100 gram frisk spinat
1,5 dl piskefløde
1 bundt forårsløg
1 fed hvidløg i tynde skiver
1 god håndfuld mandler hele eller grofthakkede
1/2 tsk herbarmare buillon
salt og peber efter smag
1 tsk citronsaft
hakket persille til topping
Svits de penslede(eller skyllede) kantareller sammen med de snittede forårsløg i smør på en varm pande. Tilsæt spinat, hvidløg, fløde, citronsaft og herbarmare og lad simre lidt. Efter 5 min tilsættes mandlerne – jeg brugte afskallede marcona mandler jeg lige har haft med hjem fra Spanien men alm uafskallede dur fint og giver lidt crunch til retten.
Hvis man gerne vil have mere sauce tilsæt ekstra fløde Jeg serverede det lækre cremede tilbehør til en lækker marskland Rib- eye bøf.
OMG det var bare luksus mad og mættede, så jeg næsten ikke kunne rokke med ørerne bagefter. helt okay med mig da den efterfølgende dag er den første i min 5:2 periode som starter i dag. Godt at have lidt mad med i baggagen den første faste dag og ude af ketosen. Håber denne dag hjælper mig hurtigt ind i optimal ketose og tilbage til alle fordelene
Gott, gott! 🙂
Vilka häftiga bestick du har!
Ha en fin kväll!
Kramar!
//Lana
Hej Lana
Tak og ja er rigtig glad for mit farverige steak bestik ;0)
God dag herfra!