Kantareller med spinat og fløde

Print Friendly, PDF & Email

ferie og kantareller 053

Her er mit absolutte yndlingstilbehør – men får det desværre alt for sjældent. Sidste feriedag i går søndag og der skulle smovses i noget rigtig godt. Det blev for mit vedkommende feriens mest luksuriøse og velsmagende måltid – lige efter mine smagsløg. For et par år siden var jeg på tur med en god kollega( der virkelig elsker god mad) og hun serverede dette tilbehør for mig – har lavet det selv mange gange siden. Det er en slags tilbehør med i boede sovs – kan bruges til kød, fisk, fjerkræ, skaldyr eller lam. Portionen her spiste vi to herhjemme uden de store sværdslag..

1 spk kryddersmør eller alm smør

100 gram frisk spinat

175 gram kantareller  ferie og kantareller 050

1,5 dl piskefløde

1 bundt forårsløg

1 fed hvidløg i tynde skiver

1 god håndfuld mandler hele eller grofthakkede

1/2 tsk herbarmare buillon

salt og peber efter smag

1 tsk citronsaft

hakket persille til topping

Svits de penslede(eller skyllede) kantareller sammen med de snittede forårsløg i smør på en varm pande. Tilsæt spinat, hvidløg, fløde, citronsaft og herbarmare og lad simre lidt. Efter 5 min tilsættes mandlerne – jeg brugte afskallede marcona mandler jeg lige har haft med hjem fra Spanien men alm uafskallede dur fint og giver lidt crunch til retten.ferie og kantareller 051

Hvis man gerne vil have mere sauce tilsæt ekstra fløde Jeg serverede det lækre cremede tilbehør til en lækker marskland Rib- eye bøf.

ferie og kantareller 052

OMG det var bare luksus mad og mættede, så jeg næsten ikke kunne rokke med ørerne bagefter. helt okay med mig da den efterfølgende dag er den første i min 5:2 periode som starter i dag. Godt at have lidt mad med i baggagen den første faste dag og ude af ketosen. Håber denne dag hjælper mig hurtigt ind i optimal ketose og tilbage til alle fordeleneyes

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter, Tilbehør og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Kantareller med spinat og fløde

 1. Lana skriver:

  Gott, gott! 🙂

  Vilka häftiga bestick du har! 

  Ha en fin kväll!

  Kramar!

  //Lana

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code