Kokosgrød Vol 2

Print Friendly, PDF & Email

Iphone 036

Efter at have afprøvet min Kokos grød fra tidligere med fløde, blev jeg varm på at lave den udgave Sveske ( www.frksveske.blogspot.dk) lavede med kokosmælk i stedet for piskefløden. Min udgave blev dog med julekrydderier og paranødder og hvilken fest. Alle de gange jeg har lavet grøden, har jeg lavet den med almindeligt kokosmel. Denne udgave er med kokosflour ( kokosfibre) fra Tropicai. Og what a diffence. Denne grød blev blød, krydret og sød – og mættede helt enormt!! Var mæt helt frem til aftensmaden på en god potion og en kop kaffe med kokosolie. Opskrifter inspireret af andres skal selvflgelig have et personligt twist. Her er min udgave :

Kokosgrød 1 portion :

2 æg

120 gram kokosmælk

10 gram kokosfibre ( ca 2 tsk)

1 nip salt

2 tsk chiafrø

Lidt brunkage krydderi fra urtekram (sagde den glade julegris!) grød 001

5 dråber stevia ( kan undlades)

Toppings

3-5 hakkede paranødder

20 gram smør

stødt kanel

Pisk alle ingredienser sammen i en tykbundet gryde. Hemmeligheden bag en vellykket grød er langsom opvarming, til man opnår ønsket konsistens. Hæld grøden i en dyb skål og sæt en stor smørklat i midten og drys med kanel og grofthakkede nødder.

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman – nu indædt real-foodie…

Dette indlæg blev udgivet i Æg, Morgenmad, Opskrifter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Kokosgrød Vol 2

  1. Ej, det skal prøves! 🙂 Jeg må ærligt indrømme, at jeg af og til mangler min havregrød om morgenen. Og jeg er ikke helt dus med chia-grøden.. 😉

    • louiee skriver:

      Hej Katrine

      Heller ikke mig og chiagrød … denne her minder bare lidt om rigtig grød- jeg er hooked. Prøvede idag i kold version og det smagte som dessert <3

      God fornøjelse hilsen Louise

  2. frk. sveske skriver:

    Uhm… Louise ;-P Kokosgrøden har også vundet mine smagsløg efter et par forsøg. Jeg må snart prøve en portion med smørklat.

    Fungerer det fint med 'hele' kokosmælken – skal den koge længere for at vandet fordamper eller? Jeg har kun brugt 'fløden' 😉

    KH
    – frk. sveske

    • louiee skriver:

      Hej Sveske

      Det fungerede vildt godt med den hele mælk, som sagt bedre og mere fløjlsblød end med piske – og giv lige julekrydderierne et try – det blev bare lækkert. Prøvede den kold i dag på "fastedagen" mættede godt og var som en dessert. Havde rørt lidt kokosolie og smør i da den blev lavet ovenikøbet.. super godt.

      Hilsen Louise

  3. Lana skriver:

    Sååååå gott! Jag har nu läst i så många bloggar och hört så mycket om kokosgröt men inte provat själv…nu är det nog dags! 🙂

    Måste testas! Oxh så gått det låter med klick smör i mitten! 🙂

    Ha en toppen dag!

    Kram kram

    //Lana

    • louiee skriver:

      Hej Lana

      Vær modig -den er det hele værd!!

      Det var godt , næsten ligesom juleaften ;0)

       Bedste hilsener Louise

       

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code