Peberkage knækbrød med kokosolie

Print Friendly, PDF & Email

Knæk og pølser 006

 

Netop hjemvendt fra ferie i nat, trængte jeg selvfølgelig lige lidt til at stå i mit eget køkken. Godt mæt af spansk tapas, masser af vin og grøntsager kan jeg godt mærke at jeg trænger til at komme ind i egen rytme igen. Jeg har spist mig igennem 3 ugers dejlig ferie – og meget af det!!! Alt sammen LCHF men i alt for store mængder… Bare fordidevil…. Men godt har det været. Bliver nok lidt svært her de næste dage at vænne sig til små fedtholdige måltider, men SAVNER ketosen helt vildt og den energi der følger med!!! Glæder mig rigtig meget til min egen ketogene kost , det fungerer bare bedst for mig på den lange bane. Har fundet ud af, at jeg elsker fasten og madpauserne/fedtfasten ligeså meget, som jeg elsker at spise god mad. Som lovet starter jeg som planen inden min ferie at starte op på 5:2 faste, da jeg føler for det. Vender tilbage for fuld blogstyrke med maddagbøger og afhandlinger om kost og træning igen. Har fået trænet dejligt igen og fået genoptaget mit løb igen efter et par måneders selvvalgt pause – eremitagen venter her i efteråret – mere om det en anden dag.

Trængte til lidt ketogen brøderstatning, til at skive tandsmør på de næste dage, for at ramme ketose igen, her er lidt juleknækbrød her i augustwink

21 stk

65 gram solsikkekerner

75 gram hørfrø

65 gram sesamfrø

60 gram kokosolie

2,5 dl kogende vand

1 spk husk/loppefrøskaller

1 tsk salt

1/2 pose brunkage krydderi eller en blanding af kanel/kardemomme/stødt nellike/allehånde  Knæk og pølser 001

Bland alle ingredienser sammen og lad stå i 5 min til det hele samler sig.

Bred massen ud med hænderne på bgepapir i en bradepande og bag i 45 min på 150 grader. Skær ud i stykker mens den endnu er blød og varm med en pizzaskærer. Opbevar i en kagedåse.

Knæk og pølser 002

Knæk og pølser 003

 

 

 

 

 

 

Smager eminent godt af dejligt sprødt knækbrød og lidt af jul cheeky

Mærkeligt at stå en varm august dag og lave peberkage duft i køkkenet. Her serveret med skiver af smør og en god cheddar.Knæk og pølser 005

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i brød, Tilbehør og tagget , . Bogmærk permalinket.

8 Responses to Peberkage knækbrød med kokosolie

 1. Lana skriver:

  Välkommen hem från semester! Och välkommen tillbaka till bloggen! 🙂

  Mums med knäcke! Och vad gott det låter med kryddat knäcke!

  ha en toppen lördag!

  Kramar!

  //Lana

 2. louiee skriver:

  Hej Lana

  Toppen at vära tilbacks!! Dejligt med ferie men også dejligt at komme retur.

  Savner at lave lidt mad igen i eget køkken.

  God weekend til dig også.

  Bedste Hilsener Louise

 3. Charlotte skriver:

  Hej louise

   

  Velkommen hjem igen, lyder som en skøn ferie, men forstår godt du savner at lave mad i eget køkken osv. 

  Hvad er 5:2 faste? 🙂

   

  Mvh. Charlotte 

  • louiee skriver:

   Hej Charlotte

   Ja tænk at man ligefrem bruger tid i den sidste del af sin ferie til at savne både køkken og sin elskede blog <3 har det nok lidt ligesom Dan Turell – mest af alt holder jeg af hverdagen!

   5:2 faste er hvor man spiser "normalt" 5 dage i ugen og 500 kcal 2 dage – men ikke i træk. Jeg er i gang med at lave indlæg om det så der kommer meget mere info om det. Har set det i et progam på BBC og synes det lød spændende. Der er lige kommet en bog om samme emne på dansk. Jeg har e-bogen på engelsk. Gør det fordi jeg trives med de lange faste perioder jeg har til dagligt og gerne vil udfordre hvor lang tid jeg egentlig føler mig mæt på  LCHF/ i stedet for at spise af vane.

   Hilsen Louise

 4. frk. sveske skriver:

  Velkommen tilbage, Louise!
  Du har været savnet herinde… Og så vender du tilbage med lækkert kerneknækbrød toppet med smør og OST – Damn you! Ej, spøg til side 😉 Jeg savner bare OST, men det ser ud som om, det nytter med en pause (yay!).
  Jeg glæder mig MEGET til at høre om dit 5:2-projekt, som jeg selv har stående på eksperiment-listen (må i brug, hvis det nuværende giver plateau igen).

  KH
  – frk. sveske

  • louiee skriver:

   Hej Sveske

   Tak, har savnet både at blogge og kommentere. Og spise ketogent.. hold nu op jeg har haft ondt i maven af både for store mængder kød og mad i det hele taget – har seriøst cravins på en seriøs madpause hvilket jeg er i gang med nu. Har ikke været på vægten(da den er forever forbudt for mig) men bukserne strammer da lidt efter ferien.. men slet ikke i den grad som i mit gamle kulhydrat liv hvor jeg virkelig havde en krise efter ferien. Men en dejlig ro og viden om at jeg skal i gang med en ny og spændende udfordring for at teste kroppen og mætheden igen.. tænk at et madøre frivillgt gerne vil faste.. Vender stærkt tilbage med info om hvordan det går. Jeg har trænet hele ferien som jeg plejer(løbet/cyklet/cirkeltræning) og jeg skal da lige sige at træningen har været en del tungere ( syre/dårligere udholdenhed) end når jeg er i ketose…
   Sjovt du lige nævner ost.. har klart fundet ud af at det er min klart største “last” på denne kost – har seriøst svært ved at undvære det og spiser en del komælksost, men fortrækker rent faktisk gede/fåreudgaverne.

   Mange hilsener Louise

   • frk. sveske skriver:

    Hej igen.

    SÅ dejligt med en ferie, hvor der ikke tænkes i makronutrienter hele tiden, men øv med mavegener til gengæld. Dog er det motivationen for at blive på ketosekosten for mig – sammen med energien og søvnen – dem vil jeg bare ikke undvære.

    Ang. komælken, så klarer jeg den også med gede-/fåremælk og smør. Manchego og gedefeta er også et hit, selv om en modnet cheddar er savnet… Det bliver dog ikke lige for nu, da min krop vist er mere tilfreds uden (damn you, body!).

    Skriv skriv skriv løs om det der faste 5:2 – jeg er så nysgerrig. Hvad er dine tanker omkring. at det måske slet ikke er fordelagtigt for kvinder. Har jeg godt nok også læst med 16/8 og det har du jo trivedes fint med…

    KH
    – frk. sveske

    • louiee skriver:

     Hej Sveske

     Ja sjovt som alt det der faste bliver omtalt som ikke værende gavnligt for kvinder – jeg kæmpe mad fan elsker det og trives på det. Er i gang med startindlæg om 5:2 og indrømmet var sulten igår , men også en kold tyrker fra udspændt grosser vom til en lang arbejsdag med kun MBC kaffe, men det funkede bedre end forventet og er i begyndende ketose her til morgen.. det er da en start. Kører en lang tur på MTB´en her inden job i dag og tømmer de sidste depoter. Rendte pendulfart til toilet igår og tissede- tegn på MEGET ophobet væske.. Vender stærkt retur. Har i øvrigt tømt køleskabet for koost og forbudt at indkøbe mere lige foreløbigt… Vi må lide lidt uden i fællesskab ;0)

     Hilsen Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code