Rørt Tartar ala LCHF

Print Friendly, PDF & Email

Tartar 002

Jeg har af uvisse årsager altid være helt vild med tartar. Måske er det her epigenetikken der spiller ind – min mor har fortalt mig at hun spiste ustyrlige mængder tartar mens hun ventede mig. Jeg har nok været tilvænnet i et meget tidlgt stadie. Som barn var dett noget af det bedste jeg vidste og sådan en lidt voksen mad. Selv de år jeg var vegetar, sendte jeg tartaren mange tanker og spiste "fattigmandstartar" ofte. Fattigmands tartar er rugbrød med en masse tomat i skiver, rå løg æggeblomme, kapers, pickles, peberrod , salt og peber – ikke helt det samme, men ikke desto mindre meget velsmagende.

Denne her LCHF udgave er dog meget tæt på en " løvemad" , bare i en mere fed udgave og i min optik bedre end originalen. Tartar kød er som regel meget magert så jeg har gjort alt for at hæve fedtprocenten i opskriften.

Tartar madder 2 personer :

160 gram frisk hakket tartarkød

50 gram dijonnaise (kan også bruge mayo og lidt grov sennep eller dijon)

4 hakkede cornichons

lidt finthakket skalotteløg

rødløg i skiver

2 tsk olivenolie

2 friske æggeblommer (past. æggeblommer kan også bruges)

2 skiver kernebrød eller bare salat som bund

Kødet røres med dijonnaise, cornichons og lidt hakket løg og olivenolie. Formes til et par bøffer og lægges oven på et et stykke kernebrød med tandsmør. På bøffen et par skiver rødløg med æggeblommen i midten.

Her serveret med lidt salat og pesto på sidenTartar 001

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Frokost, Opskrifter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code