Indianer Gryde

Print Friendly, PDF & Email

Indianer gryde 006Vinter og ruske efterår kalder i mit hjem på rustikke gryderetter. Rigtig indianer gryde som den jeg fik i mit barndomshjem. Ved egentlig ikke  helt hvor navnet kommer fra, men det hed den altså hjemme hos mig. Oprindeligt blev den lavet med svine mørbrad og cocktail pølser. Jeg har lavet den med nakkekoteletter for fedtprocentens skyld og med Kokkens favoritter pølser med paprika både for smagens skyld, men også fordi, jeg synes det er svært, at finde cocktailpølser der er et acceptabelt indhold i. Retten er ikke ligefrem nogen skønhed i sig selv – men en dejlig smagfuld og varmende simremad. Gryderetten her har et tilpas indhold af fedt, til at mætte rigtig længe.

4 personer :

300 gram nakkekoteletter

200 gram bacon i tern

2 gode pølser fra i tern ( ca 150 gram)

2-3 løg i tern

300 gram champignons

2 dl piskefløde

1 ds flåede tomater

1 tsk herbarmare urte buillon

Peber og paprika og evt. chili

Skær nakke koteletter i tern sammen med baconen. Jeg brugte et helt stykke bacon, men bacon i skiver kan bestemt også bruges. Varm en stor tykbundet gryde op og brun koteletter og bacon i gryden. Tilsæt løg i tern og brun videre.Indianer gryde 003 Tilsæt derefter flåede tomater og peber og paprika og buillon og lidt chili. Når det har pudret et stykke tid tilsæt da piskefløde. Champignons skar jeg i kvarte og stegte på en pande for sig, inden jeg smed det i gyden, bare for at tvinge en mere ristet svampesmag frem. Tilsæt til sidst de to pølser i passende stykker. Gryden kan nu stå og simre,  jo længere jo mere mørt og jo mere smag. Min stod i 45 min og kogte mørt og smagfuldt. Jeg lavede denne variant med fløde, men er næsten sikker på, at den kan laves med kokosmælk også.

Retten kan severes med alt fra blomkålsmos, broccoli, haricot verts, strimlet kål eller spaghetti squash  – enjoy ! Mindst ligeså god dagen efter cheeky

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Indianer Gryde

 1. frk. sveske skriver:

  Hej Louise,

  Hvad spiste du på din tre dages fedt diæt i sin tid?
  Jeg overvejer selv sådan en ´fat fast´ for at få gang i fedtforbrændingen igen (savner ketosens dybe søvn…)

  KH
  – frk. sveske

  • louiee skriver:

   Hej Sveske

   Kan jeg godt forstå.. Jeg spiste 5 – 6 små daglige måltider bestående af 25 gram macadamia nødder, 1 æg med smør eller mayo, kaffe eller the med en stor spk kokosolie, 1 oopsie med tandsmør, lidt paranødder eller et par skiver chorizo med flødeost eller pesto, agurkestave med mayo dip, 1/2 avokado eller en lille salat med olie eller fedtchokolader ( opskrift på min blog)  Små måltider fedt procent oppe omkring de 90 % 3 dage på det og så kunne jeg skrue lidt ned for fedtet igen op for grøntsagerne og proteinet – meget effektivt til at komme retur i ketose på. God tur ;0)

   • frk. sveske skriver:

    Hej igen Louise,

    Det må jeg vist lige samle mig sammen til at afprøve. Tre dage burde da være til at overskue.

    Er det mange små måltider for ikke at gå 'bang' sukkerkold? Og er det korrekt forstået, at det er et æg med smør ELLER the med kokosolie som et måltid?

    KH
    – frk. sveske

    • louiee skriver:

     Hej Sveske

     Grunden til de mange små og fede måltider er at et stort for nogle mennesker giver insulinpåvirkning, så det er for at udsondre mindst mulig insulin, både på måltidets størrelse og fedt/kulhydrat/ protein indhold. De tre dage var rigtig fine for mig med absolut!!! ingen sult !!! Ikke mere nd tre dage da der ikke er nok protein i kosten – derfor ordet fedtfaste :0) Ja helt rigtigt forstået æg med smør er et måltid og æg med smør eller mayo et andet – ca 200 – 250 kcal pr måltid – løseligt talt.

     God fornøjelse

     Hilsen Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code