LCHF brød , billigt, nemt og lidt kedeligt ( Ristebrød)

Print Friendly, PDF & Email

Brød og cuvette 006

Her er det så LCHF brødet der garanteret IKKE giver cravings for more. Jeg læser en del svenske blogs og fandt det her hos min favorit "Sockertjocken". Brødet er i modsætning til så mange andre LCHF brød ikke fyldt med hverken frø eller nødder og indeholder altså ikke mange kulhydrater, ca 11 gram for hele portionen. Jeg har lavet brødet på Pofiber ( kartoffel fibre, købt på LCHF butikken) og kokosflour fra tropicai) – vil tro at kokosflour kan skiftes ud med kokosmel uden de helt store sværdslag. Fibrene i brødet mætter helt vildt. Jeg fik stort set kun denne tallerken(med et pimpet spejlæg inspireret af madbandittencheeky) på hele dagen og så lidt fedt og var meget mæt. Jeg vil anbefale, at drikke en del vand til brødet, da der ellers kan være fare for motorstop – så er det sagt ! Pofiber som er kartoffel fibre, påvirker ikke blodsukkeret eller ketoner, men giver bare fibre og mæthed.

6 stykker brød :

25 gram Pofiber

25 gram kokosmel fra tropicai

50 gram kokosolie

5 æg

10 gram husk

50 gram kokosmælk

1 spk chia frø til pynt

salt og kardemomme

Æggene piskes let sammen med kokosmælk og smeltet kokosolie salt og kardemomme. Derefter i blander de øvrige ingredienser og dejen samler sig. Dejen bredes ud på bage papir i en firkant, gøres bedst med våde fingre.Brød og cuvette 003

Jeg er den heldige ejer af en miniovn og en lillebitte bage plade på 20 gange 24 cm og det blev en fin størrelse på brødet. Bages ved 225 grader i ca 10 min.

Skæres ud i passende stykker efter bagning og kan gemmes i boks i køleskabet eller fryses med bagepapir imellem. Brødet smager bedst nybagt eller flækket ristet op lige inden servering.Brød og cuvette 005

 

Smager ikke af mere og giver ikke cravings på mere brød. Jeg kan personligt spise rigtig mange skiver kerne brød eller frøknæk, men her er der ikke trang til så meget mere. Brødet mætter super godt og opfylder sit formål og kan spises med alskens pålæg . Mætter rigtig godt grundet de mange fibre og kokosfedt. Fik lige en kommentar om det smager godt?? Og det gør det altså men mætter rigtig meget og her har indtaget netop sine begrænsninger i fht. eksempelvis frøknækbrød jeg kan spise en hel plade af 😀

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i brød, Opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

14 Responses to LCHF brød , billigt, nemt og lidt kedeligt ( Ristebrød)

 1. frk. sveske skriver:

  Sådan! Det må afprøves, når Pofiber rykker ind i mine køkkenskabe en dag – pt skal der ryddes ud i lageret og der er grovbrød i fryseren (læs: som jeg dog kan konsumere talrige skriver af uden større problemer, derfor det ligger i fryseren).

  Nu er det snart weekend og jeg lader op til en opstramning på koste (igen).

  Ha' en dejlig fredag!

  KH
  – frk. sveske

  • louiee skriver:

   Kære Sveske

   Rigtig fedt at finde et brød der har en funktion fremfor en trigger af mere <3 He he lever vi ikke alle i en stor kost opstrammer, tror jeg skal have lidt ckokolade her i weekenden og så stramme op igen mandag ;0)

   God fredag til dig oss :0)

   Hilsen Louise

   • frk. sveske skriver:

    Hej igen,

    Hehe jo måske… men efter jeg måtte kæmpe for ketosen for ca. tre uger siden, røg måleren i skabet og S-N-A-C-K-S'ene har gjort sit indtog 🙁 Dog er jeg stadig chokoladefri (men måske det ikke er en fordel). Jeg elsker dog at være sukkerfri og pt er det kun mayo'en, jeg kan sætte en finger på i min kost.

    Ha' en dejlig chokolade-weekend 😛 Nyd lige lidt for mig også (her på dag 48 kan jeg godt crave lidt).

    KH

    • louiee skriver:

     Sejt 48 dage uden chokolade… Det er faktisk først her inde for det sidste års tid, at jeg har turdet spise chokolade her inden for mine snart 5 sukkefrie år – Jeg var seriøst bange for at falde i sukkerkrukken igen!!! Det var min chokolade glade søster der overbeviste mig om, at det var sundt som bare pokker:0) Nu vil jeg da heller ikke undvære og spiser for det meste kun 100% og synes det er en fest blandet med kokoschips eller som oreo med smør. Absolut elsker den fra valrhona på 85% men napper lidt en gang imellem og føler virkelig fest i munden! Hvis man kigger i min maddagbog mangler der vist heller ikke snacks…jeg mener flæskesvær, chokolade og mine årelange kærlighedsaffære med macadamias 😀 Det er er som om det har været mere “okay” her på det sidste med 5 :2 ( summen af laster er vist konstant i min verden)

     Skal nok nappe en haps for dig 😀

 2. Snullemor skriver:

  Hvad med smagen? Jeg får næsten på fornemmelsen at du ikke synes det smager specielt godt ; ) ?

  • louiee skriver:

   Hej Snullemor

   Synes faktisk det smager rigtig godt især med kardemomme i og med ost og tandsmør :0) Vildt god erstatning for mine andre brødalternativer – det her mætter helt vildt i forhold til alle andre brød jeg har prøvet. Men man craver ikke mere og det er helt rart. Altså min hjerne trænger altid til lidt mere ;0) men maven er MEGET mæt. har lige bagt et par stykker mere og stukket i fryseren.

   Hilsen Louise

 3. Josefine skriver:

  Hej Louise!

  Det ser godt ud. De fibre må jeg straks skaffe, trænger til andet brød alternativ end oopsies, frøknæk og grøntsagsbrød. Og fedt med noget billigt for en gangs skyld.

  Ser frem til at sidde med en kop kaffe i morgen formiddag i fred og ro — køre på de sidste tre ugers barsel inden job start igen, snøft 🙁 — og læse din 5:2 dom 🙂 

  Hilsen Josefine

   

   

  • louiee skriver:

   Hej Josefine

   Ja jeg trængte ligesom også til noget andet!!! Synes selv det var ret vellykket 😀 og kan bruges til mange ting. Åhh hvor det ellers lyder dejligt med tre uger mere hjemme -nyd dem…suk :0) Dommen kommer snart :0) og dejligt at du følger med.

   Hilsen Louise

   • Josefine skriver:

    Hej igen! 

    Skal lige høre dig om noget… Tyggegummi er det noget du tygger efter du køre LCHF og hvad med det rå lakrids LCHF butikken sælger?? Har altid tygget meget tyggegummi men er ligesom holdt op efter jeg er startet LCHF, men savner det lidt og meget rart at føle man har god ånde, hvis man ikke lige har haft tandbørsten i munden 🙂

    Også er det i morgen spændingen udløses med 5:2 dom 🙂

    Kh fra Josefine

    • louiee skriver:

     Hej Josefine

     Jeg har ikke tygget tyggegummi siden jeg startede LCHF pga sødestofferne. I starten savnede jeg det frygteligt.. men nu bruger jeg bare SB12 om morgenen og håber det gør jobbet. Har hørt om nogle LCHFere der spiser minttabletter fra Obbekjers, men synes der er for meget, jeg ikke vil spise i. Keton ånde er ikke rar men jeg har desværre ikke andre løsninger.

     Hilsen Louise 

     • Josefine skriver:

      Tak for svar. Har faktisk også afvænnet mig fra tyggegummiet men tænker der er nogle gange det ville være meget rart at ha' et eller andet man kan ty til 🙂 må lige Google de tabletter der. 

      KH fra Josefine 

       

     • Josefine skriver:

      Hov.. Hvad med det der rålakrids, er der ballade med det?

 4. Maria K skriver:

  Hej Louise

  Er det korrekt at der ikke skal bagepulver i??

  Maria K

  • louiee skriver:

   Hej Maria K

   Ja det er er helt korrekt at der ikke er bagepulver i. Brødet er fladt men kan godt flækkes i to med en skarp kniv og ristes, hvis det bliver bredt ud i den størrelse jeg har angivet. 

   God fornøjelse. Hilsen Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code