Oopsies uden komælk

Print Friendly, PDF & Email

 

fiskedeller og tomater 009

Prøver som sagt at luge en lille smule ud i mælkeprodukterne, da jeg har fundet ud af det gavner både hud og fordøjelse(læs: mindre oppustet). Jeg elsker ost, men har skiftet største delen ud med fåre eller gede udgaven. Heldigvis er der rigtig mange gode danske økologiske udgaver af gede -og fåre ost fra både Knuthenlund, Tebstrup, Øllingegaard. Går bestemt heller ikke af vejen for hverken pecorino eller manchego. Mulighederne er mange, lidt pricy men det hele værdheart

vægte mct 003

Andelen af MCT fedtstoffer (medium chain fatty acids) er større i fåre og gedeost end i komælksoste. Mennesker omdanner lettere MCT fedsyrer til brændstof og flere tåler får og ged bedre end ko – win win!!! Prøvede derfor at lave oopsies med gedefrisk ost istedet for af den traditionelle philadelphia. De har gedefriskost i lidl i en rigtig god (og billig) udgave faktisk, smager ikke meget af ged heller!

Opskriften er som vanligt til ca 8 Oopsies :

3 æg delt i hvider og blommer

1 nip salt

100 gram gedefriskost

3 mål loppefrøskaller ( ca 1 spk)

1/2 tsk bagepulver

sesam, birkes eller chiafrø til drys ( kan undlades)

Pisk æggehviderne stive med et nip salt og bland ost og æggeblommer med loppefrøskaller og bagepulver. Fold æggehviderne i massen og bred ud på bage papir i passende klatter. Kan også laves både større og mindre alt efter behov. Bages på 150 grader i ca 15 min til de er gyldne. Bruges som alt fra pizza bund til pølsebrød, wraps eller som underlag til pålæg.

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i brød, Opskrifter, Tilbehør og tagget , , . Bogmærk permalinket.

10 Responses to Oopsies uden komælk

 1. frk. sveske skriver:

  Hej Louise,

  Skøn opskrift, at gå på weekend med, så jeg skal vist i LIDL i dag 😉
  Gedefriskosten er ikke med på dit billede vel?

  Tip! Fakta har manchego på tilbud til 25 kr. 😀

  God weekend!

  KH
  – frk. sveske

  • louiee skriver:

   Hej Sveske

   Nej brugte den gedeost fra president på billedet, den havde de lige i min lokale netto!!  Synes de smager næsten ens og faktisk mere smag end philadelphiaen. God fornøjelse :0)

   Hilsen Louise

 2. Henriette skriver:

  Mælkefri er de vel ikke 😉 men komælksfri.

  Ja der er virkelig mange der tåler ged/får mv bedre en komælk- så man kan kun håbe at der bliver mere gængs i butikkerne.

  Det interessante er jo at de har en anden proteintype end de fleste køer – end der minder om menenskemælk.

  Den helst store skurk i vores moderne mælke eventyr er dog det faktum at vi pasteuriserer mælken – ud over at det går ud over en del vitaminer -så ændre der også mælken gevaldigt så en række enzymer dør- blandt andet lipase og laktase( sidstnævnte skal bruges til at fordøje laktose).

  Min egen datter er laktose intolerent og da hun prøvede rå mælk kunne hun pludselig tåle langt større mængder uden oppustet mave. Men vi venter stadig på at det bliver mere tilgængeligt- for det kan sagtens være sikkert i et moderne samfund med god hygiegne og test mulighed.

  God weekend.

   

  • louiee skriver:

   Hej Henriette

   Point taken – jeg retter sgu lige titlen :0)

   Og ja jeg oplever også flere der tåler både mælk, ost og youghurt der er lavet af ged eller får – synes faktisk produkterne har bedre end på komælk. Så det er ren win win! Har faktisk aldrig selv smagt rå mælk på trods af jeg havde en knægt påå jobbet der arbejdede på en øko gård i Osted- for dårligt, må smage det engang.

   Forarbejdning af mad varer er generelt bare skod – tænk at fjerne laktasen som jo netop hjælper med nedbrydningen.?!?. 

   God weekend herfra Hilsener Louise

 3. Lana skriver:

  Spännande! Detta måste jag testa! kom på att hos oss på Lidl kan man köpa färskost på getmjölk! 🙂

  ha en fin fredag!

  kramar!

  //Lana

  • louiee skriver:

   Ja lidt er faktisk ret så vellassorteret på oste fronten, lækkert med gode priser og godt udvalg samme sted.

   God weekend Hilsen Louise

 4. Anne skriver:

  Jeg elsker blogindlæg med inspiration til produkter, for jeg har det med altid at købe det samme – så tak for dette indlæg!

  KH Anne

  • louiee skriver:

   Hej Anne

   Selv tak !! kender godt at man falder i en slags madrutine der bliver lidt ensformig :0) God smagslyst til de gode og spændende oste :0)

   Hillsen Louise

 5. Denlokale skriver:

  Netop Knuthenlunds oste er ikke højpasteuriserede, de har tilladelse til at lavpasteurisere så de bevarer mest muligt af mælken naturlige egenskaber… 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code