MCT oil og træning

Print Friendly, PDF & Email

vægte mct 002vægte mct 001Ja, jeg går jo som bekendt ikke ned på udstyr og her er mine ny indkøbte gadgets til hjemme mormor træningyes Jeg har øget håndvægtene med 1 kg og det er en hel del, når man laver mange gentagelser ,skal jeg lige hilse at sige. Jeg har gang i en masse cardio træning for tiden ( alt for meget) og træner mit styrke program en gang ugentligt. Efter eremitagen må der skrues op for styrkepassene igen!!! De nye håndvægte er fede, de ruller ikke væk og har samme overflade som de gamle, gode at holde på. De er købt på bodystore.dk sammen med min nye trænings makker MCT olien. Bliver lige nødt til at slå et slag for den, for den føles dælme effektiv i min krop. Jeg har læst om denne olie, hos min yndlings svenske blogger sockertjocken. Hun er passioneret LCHF/Paleospisende svensk pige, med samme passion for træning som mig. Hun starter som mig, dagen med træning på "tom mave" dvs kaffe og olie tilskud. Min træning fungerer bare bedst om morgenen. Det funker bedst for mig, at smide stængerne ud over sengekanten og så go!!!  – vågne det gør jeg som regel i træningen. Jeg har den udfordring, at jeg virkelig skal have fyldt væske og salt på hjemmefra, især på de lidt længere løbe ture. Jeg har selvfølgelig en gadget til at løbe med vand, meeen synes ikke, det er fedt at have skvulpe dunk på bagen på mine løbeture. Har fundet en løsning i, at drikke lidt buillon om aftenen inden sengetid og et salt tilskud i vandet inden løbeturen. Det der med salt, skal man altså ikke undervurdere, i forhold til træning og ketose. Lagrene er bare ikke så store, som på "normal kost" eller bare en mere liberal LCHF.

Har tænkt som en gal på, hvad jeg skulle have som energi booster til eremitagen – udover de depoter der selvfølgelig sidder på min kropwink  Og her er altså løsningen – MCT olie. Har prøvet olien et par gange i løbet af ugen inden morgen træningen og hold da op, for en vedvarende og stabil energi den giver. Jeg har i længere tid, startet dagen med en spk.cod liver oil, men har nu tilføjet yderligere en spk MCT olie inden træningen – sammen med kaffen. Jeg har spinning undervisning tidligt om morgenen og der føles det rigtig godt at ryge afsted på lidt olie. For piffan en vedvarende og stabil energi det giver, at starte dagen på ren olie. Jeg kan tydeligt mærke, at jeg får en anden energi til træningen af olien. Fiske olien er bare guf for kroppen, cellerne, huden og alt det andet. MCT olien er de medium langkædede fedt syrer ligesom kokosolien. De medium langkædede fedt syrer, skal ikke spaltes i maven først og kan derfor bruges instant som energi- kroppen lagrer dem ikke som fedt, men forbrænder dem som energi.  Og ja det kan mærkes!!! Jeg er vant til, at køre ren olie og er derfor ikke sart i maven på den konto. Vil anbefale at tage lidt af gangen, evt med lidt mad, hvis man ikke er ligeså hårdfør på fedt fronten  som mig. Ellers vil jeg tro, at der vil være overhængende fare for at  – ja  jeg siger det direkte – skide i buksernesurprise. Skulle man have problemer med træg mave, virker denne her olie altså bare ret hurtigt – så yes for det oveni hatten. MCT olien er lavet af palmeolie og den lover dobbelt så meget energi i musklerne som glukose. Jeg behøver vist ikke at sige, at jeg er solgt..heart Olien er smags neutral og kan blandes i kaffe, eller bare tages på en ske. Jeg mærker tydeligt forskel i min udholdenhed og ydeevne i mine træningspas. Da jeg lige kastede mig ud i ketosen og kom tilbage i den efter min sommerferie pause, troede jeg ikke man kunne få mere energi til træningen – men halløj hvor det går på MCT olie.

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Ketose, Kroppen, Træning og tagget , , . Bogmærk permalinket.

9 Responses to MCT oil og træning

 1. Charlotte skriver:

  Hej med dig

  Har selv læst/hørt meget om MCT olien, som oprindelig er sammensat af ham der står for Bulletproof konceptet, men den findes efterhånden i forskellige mærker – hvor har du købt din? 🙂

  Bliver tiltrukket af du skriver, at den giver vedvarende og stabil energi. For det synes jeg ikke kokosolie gør for mig alene (og det indtager jeg hver morgen) 🙁 og det trænger jeg i den grad til…

   

  Mvh. Charlotte

  • louiee skriver:

   Hej Charlotte

   MCT olien har jeg købt på http://www.bodystore.dk til 150 kroner. Jeg synes bestemt, at jeg mærker energi kick og mere stabil energi i denne her olie og jeg har også kørt længe på kokosolie dagligt. Giv den et skud og vend gerne tilbage til mig og giv lyd på hvad du synes.

   Hilsen Louise

 2. frk. sveske skriver:

  Hej Louise,

  Det lyder spændende. Et oliekick er i den grad tillokkende, selv om jeg desværre ikke kan morgentræne med mine arbejdstider (læs: møder kl. 700). Tror du, olien vil give samme kick til træning om eftermiddagen? Sammen med mine aminosyrer? Tænker bare højt…

  KH
  – frk. sveske

  • louiee skriver:

   Hej Sveske

   Er sikker på at man på fedtdrift får gavn af olien anytime på døgnet og i den grad sammen med aminosyrer!!! Hvad er det for nogle du spiser/drikker – er der meget kemi i?  Kan man måske få aminosyrer der er "rimeligt" lødige??

   Hilsen Louise

 3. Louise skriver:

  Hej 🙂

  Jeg ved ikke, om det er et dybt fjollet spørgsmål.. Men nu ville jeg jo købe denne MCT olie, og kigger på Bodystore. Der er en til 150 kr. (400 ml) og 3 stk. (ligeledes 400) til 298 kr. i alt. Umiddelbart kan jeg ikke læse mig frem til, hvad forskellen måtte være på de to typer – på trods af, at emballagen og prisen er forskellig.

  Ved du mon, hvad forskellen er? Og tusind tak på forhånd 🙂

  God aften!

  Venligst, Louise

 4. Sabine skriver:

  Hey!

  Hvor hurtigt mærkede du energien da du første gang tog olien? Måske jer jeg ikke så tålmodig 😉 men vil bare høre. Tog min første dosis i morges, men har faktisk været træt og dårlig mave! :/ 

  så ville bare høre hvad din erfaring er, hvor længe der egentlig går før at forskellen kan begynde at mærkes ?

   

  hilsen Sabine 🙂

  • louiee skriver:

   Hej Sabine

   Jeg mærkede effekten første gng jeg tog det. Som skevet på flasken er det vigtigt at tage lidt ad gangen – netop pga af maven .- den skal lige vænnes til olien. Da jeg normalt tager en del olie sammen med kaffen lagde jeg lidt hårdere ud. jeg tager nu 1 spk af olien og supplerer op med aminosyrer i kapselform 3 stk og det giver instant energi og overskud. Jeg kan mærke det på både ydeevne og restitution i forbindelse med min træning. Prøv evt at tage olien sammen med mad de første gange. Energien skulle gerne være der med det vuns.

   Hilsen Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code