Ristet Kokos

Print Friendly, PDF & Email

bearnaise og kokos 004Frk Sveske spurgte her den ene dag om mine kokosflager på den dejlige og dessert agtige kokosgrød var købte eller hjemme lavede. Det inspirerede mig til at give de hjemme ristede kokos flager et forsøg. Jeg er blevet en hærdet kokosnødde åbner efterhånden. Man banker med en hammer hele vejen rundt på midten af nødden, indtil den deler sig i to. Piller kokos kødet ud i passende stykker.

Jeg skivede kokossen på mit mandolin jern ( pas på fingrene!!!) Jeg skivede kokossen på den næsttyndeste level på mandolinen. Næste gang vil jeg prøve den tyndeste for flagerne blev ikke helt sprøde – men ikke desto mindre velsmagende. Bred den skivede kokos ud på en bageplade med bagepapir på. Jeg dryssede den ene halvdel med vanille pulver fra urtekram og lod den anden halvdel være neutral. Jeg ristede kokossen på 100 grader i ca. 25 min. Havde som sædvanlig alt for mange bolde i luften ( i køkkenet) sååå nogle af flagerne blev lidt mørke – men med god smag trods alt. Virkelig en god snack i min optik og der duftede i hele hytten af kokostoppe. Ægte LCHF snack med mæthed fedt og fibre. Perfekt som topping på grød, sammen med 100% chokolade eller som snack alene. Dem med vanille pulver blev virkeligt gode. God måde at bruge en frisk kokosnød på hvis man ikke lige får spist den i løbet af et par dage. Kokosflagerne opbevares i en dåse eller tætsluttende bøtte.bearnaise og kokos 007Ganske god debut på hjemmeristede kokosflager hvis jeg selv skal sige det. Bestemt ikke sidste gang jeg giver den snack et forsøg.

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Lækkerier, Opskrifter, Snacks og tagget , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Ristet Kokos

 1. Lana skriver:

  Mmm…så gott med rostad kokos! Älskar kokossmak! 

  Ha en fin kväll!

  Kramar! <3

  //Lana

 2. frk. sveske skriver:

  Mums Louise!

  Når du nu ikke laver dem selv, har du så fundet et mærke, der kan anbefales? lavkarbo udgave?
  Jeg er vild med kokossmag, men frisk kokos er ikke lige det store hit + jeg har ikke fundet fidusen til den der kokosnød. Tror dog, jeg har noget frisk frosset ned og det kunne jeg jo passende lave kokoschips af, så tak for den inspiration/ opskrift.

  Ha' en dejlig mandag!

  KH
  – frk. sveske

  • louiee skriver:

   Ja de smager helt vild godt og forbavsende sødt ! Jeg plejer at bruge dem fra Biogan både rå og ristede .. de er low carb. Vidste ikke man kunne fryse kokos, så blev jeg da lige det klogere :0)

   God mandag til dig oss 😀

   Hilsen Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code