Har for lang tid siden set et fad med bagt blomkål på Xenias blog, som jeg blev helt forelsket i. Lige nu er blomkålen god og så var det tid til at afprøve opskriften. Jeg har fundet ud af at jeg kan spise relativt mange grøntsager og forblive i optimal ketose. Så jeg har lukket rigtig meget spids- og blomkål ind i kosten her de sidste dage. Øhh ja – maven skal altså lige vænne sig til gode mængder kål igen og kombineret med en sej gang mave træning, har det altså indrømmet kostet lidt mavepine for mit vedkommende Men det har bare været det værd – har festet i dette herlige fad og en del stegt på panden – opskrift på vej.
Blomkål bagt med fløde ost og fløde – yummi. Nu har jeg haft min bagte blomkåls debut og det er ikke sidste gang jeg laver den ret. Den føles lidt som flødekartofler, superlækkert.
4 Personer:
1 lille økoblomkål ca 500 gram
1 bakke pikant fløde ost 200 gram eller anden flødeost
1 dl double creme eller piskefløde
25 gram smør
salt og peber
1 tsk tørret ramsløg
1 tsk stærk paprika
Skær blomkålen i skiver og steg dem i smør på en stegepande til de får lidt farve. Smelt flødeosten over blomkålen ved lav varme og tilsæt fløde og krydderier. Bag i ovnen ved 180 grader i ca 35 – 40 min.
Går rigtig godt til alt kød, men det røde kød (kun lige slæbt over en radiator) er nu ekstra lækkert til.
Vad gott det låter! Mums! Och ramslök är ju så gid krydda!
Ha en fin lördag!
Kram
//Lana
Ja bestemt rigtig godt 😀