Ved det godt, omformer ca. alle de opskrifter jeg har med ost i til gedeost. I denne grønne pesto er mit sædvanelige nøddersmør udskiftet med paranødder og parmesanen med gedegouda. Alle i familien er nærmest livrædde for smagen af gedeost – så hele glasset ja det er til mig
1 Portion :
50 gram frisk basilikum
150 gram god olivenolie (koldpresset) eller avokadolie
1 lille tsk havsalt
35 gram gedegouda
Blend hele moleviten i en minihakker eller med stavblender og gem i glas på køl. Kan nemt holde sig en uges tid. Pestoen har rigtig mange anvendelses muligheder både som tilbehør til fisk, kød, salater, bagte grøntsager og i sandwiches.
Her severet på en god gang salat med kylling, bacon og bagte squash
Hej Louise,
Tak for reminderen om den grønne pesto – jeg fik lavet et skønt glas af min low carb variant med paranødder og pecorino romano. Nu skal der bare mad i planen, hvor pesto kan bruges!
Hvordan er smagen i sådan en gedegouda – har stået med en i hånden flere gange, uden at lægge den i kurven…
KH
– frk. sveske
Hej Sveske
Ja pesto er bare godt til meget 🙂 Gede goudaen er meget mild i smagen, mindre salt end pecorino men mere mild. Ny favorit her, kan sagtens gøre det ud for almindelig skive ost 😀
Hilsen Louise
Tak for den udredning af smagen – den på i kurven i stedet for tilbage i køledisken næste gang.
KH
– frk. sveske
Sikker på du ikke vil fortryde det 😀
Så er det godt du ikke bor sammen med mig, for så ville du ikke have gedeosten for dig selv ; ) Hvor køber du gedegoudaen henne?
Hej Snullemor
Denne gedegouda er fra Irma men jeg har også købt den i føtex en gang imellem – meget lækker smag. Går helt klart på en ostemad 😀
Mange Hilsener Louise