Stærke Banditter

Print Friendly, PDF & Email

tapas chili 002

Lidt mere chili fra haven. har før lavet denne ret bare med peber frugter og tabasco. Men den her slår alt. De er virkelig god og virkelig hotte. Beware chili elskere – her er sorten Tapas brugt – de ligner alm små peberfrugterangel

Havde jeg haft flere chilifrugter, var de blevet masse produceret og lagt i fryseren.

 Chili 5 stk

1 pakke bacon

50 gram gedeost eller cheddar/ havarti

1 1/2 Pølse porre udgaven fra Kokkens favoritter

Flæk chilierne og fjern lameller og kerner. Bare et tip : brug handsker!! Jeg havde ild i hænderne sådan ca. hele nattenangry De små hottebanditter fyldes med lidt os og pølse der er skåret i pasende stykker. Omvikles med bacon og bages i ovnen på 225 grader i ca 20 min til baconen har fået farve.

Chilierne jeg brugte kom direkte fra haven de er af sorten tapas og en 4 er på en skala fra 1 til 10 – Hvis man fjerner lameller og kerner sænkes styrken lidt i frugten. Den er også supergod i gryderetter. Brugte den i bolognaise her den ene dag og den gav lige tilpas kant og styrke til retten.tapas chili 001

Jeg bliver aldrig træt af at lave hjemmelavet grej og chili granulat er heller ingen undtagelse. Jeg har tørret den kæmpe høst der har været af forskellige sorter chili i ovnen ved 75 grader i 4 -6 timer afhængigt af størrelse. Efter tørring har jeg hakket de tørrede chili til granulat i food processoren og til slut hældt på krydderikværn til brug hele den kold vinter og lidt tilmadbilleder 002

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman – nu indædt real-foodie…

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter, Snacks, Træning og tagget , . Bogmærk permalinket.

8 kommentarer til Stærke Banditter

  1. frk. sveske skriver:

    Årh Louise, send mere chili!
    Jeg kom lige til at drømme om panerede jalapenos med cheddar i rigelige mængder.
    Friske jalapenos må da kunne købes – men de er vel langt stærkere end den syltede udgave? Ellers må det blive peberfrugt udgaven igen – snart!

    KH
    – frk. sveske

    • louiee skriver:

      Ja Chili er bare godt fylder efterhånden en god del af min kost. man bliver jo mere og mere hårdhudet på smagsløgene og kan spise mere og mere 😀 havde faktisk en ide om at lave de der pimientos de padron jeg elsker fra tapas på Mallorca. Små milde pebre friteret i oolie med flagesalt og aioli. Smager sååå godt. Ved ikke med de friske jalapenos og om hvor stærke de er, men man kan jo pille lameller og kerner ud det hjælper.

      Mange Hilsener Louise

  2. henriette skriver:

    mmmmm ja det ser godt ud

    -jeg har sindsygt mange jalapenos 

    • louiee skriver:

      Hej Henriette

      Tror bestemt jalapenos kan bruges,lidt af et pille rbejde i forhold til at bruge peber frugter – men bestemt det værd 😀 har godt nok nydt alle sommerens chilifrugter og brugt dem til forskelligt – egen avl er skønt !!!

      Hilsen Louise

  3. Sverigestossen skriver:

    Åhh de ser gode ud.

    Måske man skulle så chiliplanter til næste år.

    • louiee skriver:

      Hej Sverigetossen

      Ja det er bestemt ikke en dårlig ide, chili kan bruges til uendeligt meget i min verden. Man kan have chili året rundt i stuen .

      Mange Hilsener Louise

  4. Lana skriver:

    Mmm…vilka goda! Perfekt tilltugg! 🙂

    Ha en fin fredagskväll!

    Kram kram

    //Lana

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code