Sveskes Lynpizza

Print Friendly, PDF & Email

Blomkål og pizza 009

Frk Sveske skrev for nogle uger siden at hun havde lavet en lynhurtig pizza. I går var jeg ikke sådan hunde sulten til aftensmad – mere sådan lidt lækker sulten. I øjeblikket prøver jeg på ikke at spise når jeg ikke er sulten (logik?!?). Men hjemme hos mig, er faren ved ikke at spise til aften, at jeg måske falder i snack fælden i mangel af bedre. Jeg kører på 3. uge uden snacks og savner chokolade så det er en ynk.. Men beslutningen om at cutte snacks ud til min fødselsdag holder ved – ingen nødde/chokolader no no – det fyldte pludselig al pladsen fra rigtig mad. Det eneste jeg har tilladt mig selv, er lidt hjemme ristede kokosflager- ret så ydmygt men dog velsmagende.

Tilbage til den lyn hurtige pizza 1 stk :

Bund:               Blomkål og pizza 008

1 stort æg

5 gram husk

lidt salt

20 gram kværnede hørfrø/solsikkefrø

Pisk ingredienserne sammen og steg i lidt kokosolie på panden.

Læg bunden på bage papir og top med eksempel :

20 gram rød pesto i stedet for tomat sauce

25 gram ost ( jeg brugte pecorino, som ikke smeltede men smagte godt)

lidt rødløg i skiver

peberfrugt i strimler

pizza krydderier

Det var min topping som jeg gratinerede lynpizzaen med  ca. 5 min i ovnen ved 200 grader. Til sidst strimlede jeg en skive mortadella ( elsker det<3) og lidt  hjemmelavede semidried tomater i olie fra glas.

Voila Pizza med fornuftig fedt fordeling og god mæthed.

Afslutter jeg så min aften med te med kokosolie forsvinder al trang til flere snacks – ja selv chokoladeheart

I skal da lige se mine kokosflager. De blev klasser bedre end første omgang. De meget tyndt skivede kokosflager – skåret på mandolin jern, lægges på bage papir, drysses med vanille pulver og bages 25 min på 100 grader i ovnen. Bliver sprøde og dufter som kokosmakroner.Blomkål og pizza 002

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Æg, Frokost, Opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Sveskes Lynpizza

 1. frk. sveske skriver:

  Hej Louise,

  Lækker pizza!

  Hvor er du sej med det 'no snacking'. Jeg er pt meget sulten (- også uden for måltiderne) og der ryger både lidt nødder (para/ macadamia), mørk chokolade og flæskesvær ned hos mig… tsk tsk

  Hep Hep!

  KH
  – frk. sveske

   

  • louiee skriver:

   Hej Sveske

   Ja ikk 🙂 og tak for inspiration. Du har jo selv haft en lang periode uden snacks.. jeg har ikke fysisk men psykisk trang til den mørke kakaobønne <3 Jeg kan mærke at jeg er nødt til at prioritere mæthed og virkelig mærke efter for ikke at være sulten mellem måltiderne. Den der kokosolie i teen om aftenen hjælper helt vildt hvis jeg tager den lige efter maden. Jeg kan mærke at jeg bare ved at jeg ikke må spise og dermed ikke gør det (af ren stædighed) afhjælper den der lyst lidt. Snacks er en del af livet jeg elsker men den skal bare ikke tage over for mig, så er jeg lige vidt. Det er nok sådan hos mig der er sensitiv ( og jeg gætter hos dig også?) at vi nemt ryger i gryden med for meget snack(istedet for trøst) af en eller anden årsag. det spændende sker når man ikke giver efter for den og mærke hvad der så sker. Med fare for at blive overanalytisk - din IG fra igår.. har selv oplevet at fysisk trøst fra et menneske kan kompensere for hvad jeg ellers ville stoppe i munden -  bare en tanke jeg er ret så optaget af i øjeblikket 🙂 Lots of love herfra <3

   Louise

   • frk. sveske skriver:

    Hej Louise,

    Jeg kan 100 % genkende den med at falde i gryden med snacks – snacks som belønner, trøster og whatever, MEN heldigvis er jeg meget mere bevidst om mine følelser ifht. den snacken. Der er blevet meget langt imellem min trøstespisning på den konto, heldigvis. Min snacken er blevet et mere bevidst valg frem for en hovedløs bedøven af sanser (som sukker før var fortrinlig til). Pt oplever jeg desværre ikke kun den psykiske trang, men også den fysiske – jeg er SULTEN! I dag har jeg inviteret kokosolie i theen ind som snack og måltiderne må skrues op for at komme sulten til livs.

    Du har derfor også ret – da jeg stædigt besluttede mig for en chokoladepause, tog den ene dag også den anden UDEN chokolade.

    KH

    • louiee skriver:

     Godt at du har fundet den balance mellem føleser og snacks, bare noget der optager mig for tiden. Fornuftigt at invitere mere kokosolie ind, men det kan jo også være du har brug for mere mad, det har man jo i perioder = sultsignaler, bare man vælger det rigtige så 😉 God spiselyst <3

 2. Signe skriver:

  Tak for mange inspirerende opskrifter!

  Når du skriver te med kokosolie, mener du så simpelthen bare en almindelig kop te med kokosolie i? Og hvor meget kokosolie?

  Jeg sidder håbløst fast i chokolade- og nøddefælden, så hvis teen hjælper dig, vil jeg da prøve det samme.

  • louiee skriver:

   Hej Signe

   Selv tak <3

   Ja jeg mener en lækker te fra eks. yogi, pukka eller chaplon. Når teen har trukket tilsætter jeg god kokosolie( elsker urtekrams) ca 10 gram = en tsk med top på og drikker lige efter maden og også imellem måltider hvis jeg er sulten. Drikker også fedtkaffe ( kaffe blendet med smør og kokosolie) til morgen  – giver en god bund. Kokosolie i rigelioge mængder hjælper i hverfald meget på min trang og blodsukker. Giv det et skud.

   Mange Hilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code