Æggelagkage

Print Friendly, PDF & Email

mad i phone 003

For noget tid siden så jeg denne fristende lagkageopskrift – dog uden billede postet på lowcarbforum. Opskriften har jeg afprøvet og besluttet at, det bliver en ny klassiker i mit repertoire til julefrokostbordet. Kan vel i praksis varieres  i det uendelige med både alskens fisk, skaldyr og krydderurter. Her er den originale version. Her er en god skive til mange på et buffetbord eller som jeg gjorde –  spiste ca 1/4 som hovedmåltid. Mætter helt utrolig meget!!!

Min til 4 personer :

5 kogte æg

125 gram smeltet smør

200 gram røget laks

1- 2 avokado ( an på størrelse)

100 gram creme fraiche 38% eller mayonnaise

1 bundt dild

salt, peber og lidt citron saft

De 5 æg koges tidligt på dagen, hakkes og blandes med det smeltede smør. Æggemassen hældes i springform eller rund skål og stilles på køl til det stivner – gerne til dagen efter. Rør creme fraichen/mayoen med hakket dild og smør det ovenpå det stivnede æg. Derefter lægges et lag røget laks og toppes med avokado i skiver. Til slut dryppes med citronsaft, for at bevare avokadoens farve, slut af med salt og peber. Stilles på køl til den skal bruges. Kan sagtens gemmes et par dage på køl.

mad i phone 001

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Fisk, Frokost, Opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Æggelagkage

  1. Lana skriver:

    Låter spännande och helt i min smak! Mums!

    Ha en toppen dag!

    kram

    //Lana

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code