For noget tid siden så jeg denne fristende lagkageopskrift – dog uden billede postet på lowcarbforum. Opskriften har jeg afprøvet og besluttet at, det bliver en ny klassiker i mit repertoire til julefrokostbordet. Kan vel i praksis varieres i det uendelige med både alskens fisk, skaldyr og krydderurter. Her er den originale version. Her er en god skive til mange på et buffetbord eller som jeg gjorde – spiste ca 1/4 som hovedmåltid. Mætter helt utrolig meget!!!
Min til 4 personer :
5 kogte æg
125 gram smeltet smør
200 gram røget laks
1- 2 avokado ( an på størrelse)
100 gram creme fraiche 38% eller mayonnaise
1 bundt dild
salt, peber og lidt citron saft
De 5 æg koges tidligt på dagen, hakkes og blandes med det smeltede smør. Æggemassen hældes i springform eller rund skål og stilles på køl til det stivner – gerne til dagen efter. Rør creme fraichen/mayoen med hakket dild og smør det ovenpå det stivnede æg. Derefter lægges et lag røget laks og toppes med avokado i skiver. Til slut dryppes med citronsaft, for at bevare avokadoens farve, slut af med salt og peber. Stilles på køl til den skal bruges. Kan sagtens gemmes et par dage på køl.
Låter spännande och helt i min smak! Mums!
Ha en toppen dag!
kram
//Lana
Også min 😀
God weekend herfra
Hilsen Louise