Mexi burger – en variant jeg kom til at lave da jeg lå inde med et glas salsa og en rest taco krydderi og en moden avokado. Egentlig er der vel ikke noget revolutionerende over denne udgave, men alligevel, skal I bloglæsere lige have en opskrift med på vejen.Jeg har tidligere på bloggen lagt en opskrift ud på hjemmelavet tacokrydderi, den brugte jeg til burgeren, men man kan selvfølgelig også bruge købe krydderi – uden tilsat glutamat.
Burgerbøffer 3-4 stk alt efter ønsket størrelse :
400 gram hk okse 8-12% økohak
15 – 20 gram tacokrydderi af den hjemmelavede
1 æggeblomme
Rør farsen sammen og lad den stå lidt og hvile og sætte sig. Steg bøfferne ved middelvarme på en pande med en klat smør. Mens bøfferne steger færdig, lægges en skive god lagret cheddar ovenpå og smelter lidt på eftervarmen.
Burger fyld:
avokado i skiver
2 spk salsa
mayo i top og bund
rødløg
Jeg havde en rest lavkarbobrød fra funksionell mat liggende, som jeg brugte som brød til min burger. Det er helt klart den dovne udgave, men det sker meget sjældent hos mig. Man kan med fordel bruge både oopsies eller ostebrød som "bollen" til burgeren. Lun burgerbrødet og fyld på med de lækre sager og server med en salat med olie/eddike dressing på siden som modspil til den ret så heavy burger. Behøver vist ikke at sige hvor mæt jeg var efter denne tallerken vel?? Dejligt krydret og tilfredsstillende for alle smagsløg.
Uhm, det ser godt ud 😀
Det der low-carb-brød – er det pengene værd?..
Hej Maria
Synes det helt bestemt – smager af groft brød som jeg husker det – bruger det som treat og hoppen over der hvor gærdet er lavest en gang imellem 😀 Bland lidt kardemomme i dejen og den er top dollar.
Hilsen Louise
Åh, så gott! Mums! Nu blev jag också sugen på hamburgare!
Ha en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Hej Lana
Ja en burger kan man altid lige klemme ned 😀
God weekend herfra